Домашни любимци - декоративни зайчета 8

• 80 210
  • 787
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте ! Напоследък забелязвам моето зайче да киха често , а днес даже около половин минута не спря да киха постоянно , след като му бях изчистила клетката и сложила от сеното и пелетите ...на какво се дължи това кихане , днес много ме уплаши , искаше като че ли , да премахне нещо от носа си ,защото докато кихаше, постоянно с лапичката се дръпваше по носа.
Случвало ли ви се е и каква може да е причината ?  Cry

# 151
  • sofia
Да не го дразни нещо от смяната на клетката.Пробвай с пелети или нещо такова като постелка различно Simple Smile  Сигурно го дразни нослето нещо.

# 152
Да не го дразни нещо от смяната на клетката.Пробвай с пелети или нещо такова като постелка различно Simple Smile  Сигурно го дразни нослето нещо.
Ами само един вид пелети му слагам винаги , не съм сменила клетката просто исках да кажа , че я почистих . А и не само в клетката киха , сега е дом мен на дивана и пак киха ,понякога , мен ме плаши ,когато започне да киха по 6 7 пъти наведнъж без да спре Sad

# 153
  • София
Да не е от препарата, с който почистваш клеткара? т.е да мирише на него после? Ако пелетите са от ароматизираните, може да е от тях, нищо че до сега е било с тях, може да е от партидата. Или да не е болен? Има ли хрема?

# 154
В такива случаи правя масаж на нослето, синусите.

# 155
как се прави този масаж ? над нослето с въртеливи движения ли ?

# 156
Искам да попитам,въпреки,че прочетох коментарите,но се надявам все пак някой да помогне.Нашето зайче е почти на годинка,мъжко.От 6 мисицо и в къщи.Лекувахме цистит.После оченцата му взеха да сълзят и тодоста.Водихме го на ветеринар,изписа капки,но не помагат.Каза,че на лявото оченце има глаукома/перде/,въпреки,че той си е младеж.Но в къщи,когато с фенерче му светнем на оченцето реагира.От снощи му направих отвара с лайка.Надява се да помогне.Не знам дали да н епробвам и със смрадлика.Иначе той е много жизнен.Играе,скача.Храни се добре.Не обича да го вземаме,а когато иска да си играе с нас или да го милваме се закача с муцунка.Просто не знам от какво се получава.Ще се радвам,ако някой сподели и даде съвет.

# 157
как се прави този масаж ? над нослето с въртеливи движения ли ?
Както дойде разтривам, чува се ако е малко запушено, а на него много му харесва. Веднъж даже нагревки му правих.

И на нашия му сълзят очите от време на време. Може да греша, но аз си го обяснявам с това, че са изкуствено умалени зайчета. По аналогия с персийските котки - тези със сплесканите муцуни имат скъсен сълзен канал и цял живот им сълзят очите.

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 10:00 от Summer Smile

# 158
Но в нашия случай просто козинката му се намокря под очичките и затова ме притеснява.Иначе винаги му ги почиствам с топлаводичка и памучна кърпичка.Предимно в следобедните часове се наблюдава.А иначе си е голям сладурко.Много го обичкаме всички в къщи.

# 159
А малко глупав въпрос от мен, но заека може и да хване бълхи? Видях, че котарака ми е хванал отнякъде (предполагам ветеринарната, защото той не излиза) и днес ще дойде фронтлаин ампулата, но не знам кога ще измрат. Заека е чисто черен и е много трудно да ги видя, трябва ли да го мисля и него или?

# 160
  • sofia
Разбира се, че може да има и зайчето.
И за тях има препарати....попитай при ветеринаря.

# 161
Със сигурност ще има. Нашите бълхи ги избихме с Bayer Advantage. Около 11 лв беше, но ефектно.

# 162
  • sofia
И ние слагаме същото.
Но за профилактика по-скоро и се бях подлъгала,че е и за против кърлежи, но уви не вършело работа и за това.

# 163
  • На планетата Земя
За кихането - възможно ли е да сте му сложили ново сено, различно от предишното? Случва се кихане в такива случаи. Иначе пазете много от течение, сега с топлото време и отворените врати лесно  се получава.

За очичките - при проблем с тях, възпаление помага капчица тобрадекс.

# 164
И ние от днес си имаме госпожица(дано е момиче , жената от магазина така каза ,но баща ми пак ще я види , защото ги познава) Имаме си име-Мери Маргарет
Ето я, не е много добра снимката , но не я вадя още да и се радваме , нека свикне.

Казаха ми , че било от "истинките"мини зайчета , които не ставали повече от 400-500гр. не и се режели ноктите , нямало хапчета на 6м. и само гранулки , сено и крекери.Така ли е или ме е метнала под моркова на сянка Confused

Мисля да взема цял човал пелети , така съм чела , че излизало по-добре , според вас така сложени като количество са добре нали?

Общи условия

Активация на акаунт