Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 533
  • 857
  •   1
Отговори
# 240
Е , въпросът беше, може ли жена на 50 плюс години да отгледа дете или не.
На мен лично при баба ми нищо не ми липсваше, липсваше ми нещо после с майка ми, понеже бях свикнала на топла и прясна храна, пък майка ми ме хранеше с пици и сандвичи Mr. Green
Животът не е само ядене и дрешки и отношенията между родителите и децата- също!
Ако беше живяла при майка си и ако тя беше на мястото си, щеше да разбереш за какво иде реч.
От друга страна, при днешната продължителност на живота, вероятността детето на Елена Йончева да остане сирак в пубертета, е голяма.
Обикновена математика и статистика.

Абсурд, явно не можеш да разбереш какво искам да кажа с поста си Peace
Не говорим за това майката ли трябва да гледа детето си, или бабата, а за това че една жена над 55 г. ( баба ми) е била физически и психически годна да отгледа едно дете.
Каква математика и статистика, като баба ми ме доживя да ме види на 30 плюс, а снаха ми не доживя втория рожден ден на дъщеричката си, въпреки че я роди на 28. Братовчед ми пък почина както си седеше на стола на 39 г. от инфаркт и остави две малки деца.
Аз се радвам на жени като Елена Йончева, защото ще се роди още едно българче. Не съм националистка, нито расистка, но вече лошо ми става като чуя за първото бебе за новата година в Бургас, Сливен, Пловдив и ми се появи някаква 12год. мургавелка, която на развален български да ми каже " Кръстих бебето Бойко, дайте ми апартамент!".
Точно заради такива предразсъдъци, статистики и излишни въроси от сорта на " Ама какво ще кажат хората, ама ще доживея ли да го изпратя абитуриент, ама ще мога ли, няма ли да мога.. ", немислещите примати ще са народили по 20 мургави деца всеки и те ще рещават бъдещето на страната ни.

# 241
"немислещите примати ще са народили по 20 мургави деца всеки и те ще рещават бъдещето на страната ни"
Извинявай, ама това е много грозно  Sick
Хайде да не зачекваме темата за циганската раждаемост. И нека не квалифицираме, ако може.

# 242
      milenaka, явно възприемаме написаното по различен начин, чак се върнах да почета първия пост по темата и за мен няма разминаване. Всичко след първия пост дойде като пояснение.

Скрит текст:
"Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?" Схващам заглавието като "Какъв би бил вашият избор да родите и гледате сама дете (понеже друг мъж няма на хоризонта) или да останете във връзка с мъж, който не иска друго дете (защото си има свое).
     Същото откривам и в първия пост:
     "Бихте ли се отказали от идеята за дете, ако мъжът до вас не иска друго?
Да поясня, става дума за жена, която няма собствено, има връзка с мъж, който има дете от предишен брак, но по негови си причини не желае друго.......Какви са вашите приоритети?"

За мен "не иска" не е равнозначно на "не може по здравословни причини", писах по-горе защо, затова и не виждам манипулация.  Peace

# 243
А при тази ситуация след като  не може ,защо мъжът не е склонен на дете с донорски материал?
Може също да се осинови дете на 5-8г.

Аз разбрах,че е искал дете до момента в който се оказва,че трябва да е с донорски материал.

# 244
Специално за korn_val, който откровено се заяжда и тълкува по негов си начин темата.
И ще го помоля да престане с това заяждане. Naughty

Не коментирам мъжа, интересна ми е смяната на курса на момичето.
Мъжът има дете, значи здравословният проблем е отскоро.
Преди това той не е бил против да имат дете. Може би е знаел и се е надявал просто да не се получи. Може наистина да е искал.
Но тъй като годините си вървят, а бебе няма, тя го склонява да опитат с инвитро.
В момента, в който момичето си прави изследвания за инвитро, съответно и той, лъсва истината, че проблемът е при него. От този момент той не желае дете.
Не се обсъжда нито донорство, нито осиновяване.
Момичето се съгласява... Tired
Къде виждате манипулация? Rolling Eyes

# 245
Ще те докладвам за обиди, korn_val ! Peace

На какъв език да ти се обясни, че да схванеш, че той като не може по здравословен проблем, не е задължително да я спира, тя да има с донорски материал?
Нали затова са заедно?
Тя не го е тествала преди брака, знае че има дете, което предполага, че е фертилен.
Ако той пък е скрил, че нещо му се е случило междувременно и вече не е, значи, че пак я е прецакал, да губи години с него и да се надява.

Ако се припознаваш в ролята на стерилен мъж, това е друго, аз нямам вина, че приемаш лично нещата.

ДеВа а защо не желае? не иска дете от донорска сперма ли? тоест, че няма да е негово генетически? ако е така е ужасно егоистично, съжалявам. това си е живо подвеждане, тя е почнала отношения с него, когато той е искал деца

Да, Аман, така е.

# 246
А при тази ситуация след като  не може ,защо мъжът не е склонен на дете с донорски материал?
Може също да се осинови дете на 5-8г.
     А защо трябва да иска? Това е нещо твърде лично, или човек готов да го направи, или не е. Може да звучи егоистично, но е честно отношение и към партньора, и към евентуалното дете. Има биологични родители, които не се привързват към децата си, понякога и заради избора на неподходящ партньор или заради непланувана бременност. Не е реалистично да имаме очаквания небиологичните да приемат лесно чуждия избор и да го удовлетворят.
     korn_val, авторката се появи, нека тя ти отговори. Няма проблем, приемам оценката малоумна без да се засягам.
     ПП Дева, недей. Вижда се кой какво е писал.

# 247
DeVa®, а каква точно е твоята роля в цялата тая история? И защо не чуем мнението на въпросната потърпевша? Може би нещата са по-различни от това, което представяш или просто има друго, което не знаеш. Прочетох по-назад и непрекъснато даваш някаква нова информация. Ако ти е приятелка и искаш да ѝ помогнеш с темата, добре. Но нека се изясни наистина ситуацията. А именно - Той не иска или не може да има деца? Съвсем различни неща са.

# 248
  • София
Скрит текст:
Ще те докладвам за обиди, korn_val ! Peace

На какъв език да ти се обясни, че да схванеш, че той като не може по здравословен проблем, не е задължително да я спира, тя да има с донорски материал?
Скрит текст:
Нали затова са заедно?
Тя не го е тествала преди брака, знае че има дете, което предполага, че е фертилен.
Ако той пък е скрил, че нещо му се е случило междувременно и вече не е, значи, че пак я е прецакал, да губи години с него и да се надява.

Ако се припознаваш в ролята на стерилен мъж, това е друго, аз нямам вина, че приемаш лично нещата.

ДеВа а защо не желае? не иска дете от донорска сперма ли? тоест, че няма да е негово генетически? ако е така е ужасно егоистично, съжалявам. това си е живо подвеждане, тя е почнала отношения с него, когато той е искал деца

Да, Аман, така е.
В какво конкретно се изрязява въпросното спиране?

# 249
леле това е ужасно, нямам думи. това си е чиста лъжа. да хванеш някого като скриеш, че не можеш да имаш деца и не си съгласен на алтернативи...кошмар. от колко време са заедно, ДеВа?  и то й е губил много ценни години, не тези от 20 до 25, а тези от 35 до 40...нямам думи, много ме е страх от такива мъже.

# 250
леле това е ужасно, нямам думи. това си е чиста лъжа. да хванеш някого като скриеш, че не можеш да имаш деца и не си съгласен на алтернативи...кошмар. от колко време са заедно, ДеВа?  и то й е губил много ценни години, не тези от 20 до 25, а тези от 35 до 40...нямам думи, много ме е страх от такива мъже.
Откъде предположения, че е лъжа? Не познавам, мъже които си правят изследвания за стерилитет просто ей така, профилактично и без повод. Човекът има едно дете.

# 251
Поне от 6-7 години са заедно.
Да, около 35 е била жената като се ожениха.
Сега е на 42.

milenaka, не е съгласен да има дете с нея, щом не е с негов материал.
Всъщност за осиновяване май не са говорили изобщо, тя се отказа от инвитрото, по тази причина.

# 252
Така е, не всеки е склонен да има дете с чужд генетичен материал. Не всеки и би осиновил.
Просто жената трябва да реши дали да остане с него при това положение.

# 253
Така е, не всеки е склонен да има дете с чужд генетичен материал. Не всеки и би осиновил.
Просто жената трябва да реши дали да остане с него при това положение.

Това е и темата.
Дали да остане с него. Peace
Той си е прав да не иска, но тя длъжна ли е да се примири?

# 254
  • София
Скрит текст:
Поне от 6-7 години са заедно.
Да, около 35 е била жената като се ожениха.
Сега е на 42.

milenaka, не е съгласен да има дете с нея, щом не е с негов материал.
Всъщност за осиновяване май не са говорили изобщо, тя се отказа от инвитрото, по тази причина.

Значи и двамата взимат "информирано решение". Не виждам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт