Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 619
  • 708
  •   1
Отговори
# 675
Лабрекс, чайната ти роза ми напълни очите. Не я откривам при твоите рецепти, може ли да споделиш как я правиш? Hug

# 676
  • Sofia
Скрит текст:
labrex, супичката с пресечено яйце ли е или ми се привижда? Преди години в Германия съм яла такива супи и много ми харесваха, но не съм правила.

Tari Tasartir, да, яйца са, по принцип е по-гъсто ястие, снощи за пръв път го направих във вид на супа, добре стана. Варя копривата 10-ина мин  в подсолена вода, пасирам направо в тендежерата и оставям на огъня. В това време правя запръжка от от олио, брашно и червен пипер, сипвам я в тенджерата, добавям чубрица, пасиран чесън, варя още най-много 10-ина мин, изсипвам от купа  4-6 яйца, леко разбити и бъркам с черпака. Поръсвам с натрошени орехи и като се стегнат яйцата е готово. В зависимост от водата и брашното може да е по-гъсто ястието, може и почти като супа да се направи. След това при сервиране може да се добави сирене, и без него е добре. Peace

Благодаря! Страхотна идея ми даваш!

# 677
Лабрекс, чайната ти роза ми напълни очите. Не я откривам при твоите рецепти, може ли да споделиш как я правиш? Hug

Dara888, сложих рецептата: ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ "ЧАЕНА РОЗА". Следващ път ще пробвам по моя начин без втасване, т.е. меся, оформям и тогава втасвам, преди печенето само. Ще споделя резултата. Peace

Tari Tasartir, от едно плевенско село ми е тая рецепта, на мен ми е много вкусна, слагали сме и 10 яйца, но при по-голямо количество коприва и повече желаещ да лапа народ. Майка ме питаше това сега яйца с коприва ли са или коприва с яйца? Simple Smile Струваха и се много яйцата, но в никакъв случай не е яйчена манджа. Не знам, ако се сгъсти с размито във вода брашно и се добави малко олио как ще е, но мисля newsm78, че и така ще се получи за хора, които не правят запръжки. Вкъщи няма проблем, затова си карам, както е по рецептата, със запръжка. Peace

# 678
Здравейте и от мен, много вкусно тука  Grinning Пък и весело  Simple Smile

Пепи, Бате, здравейте  Simple Smile С вас имаме хубаво виртуално познанство от друг готварски форум Hug

Идвам с благодарности за Американски ябълков сладкиш. Толкова голям сладкиш досега не бях правила, отгоре на всичко чела-недочела обърках чашата и правих с 250 мл. Накрая пекох в тавата в която правя баница  Mr. Green Много сочен и вкусен сладкиш, че и лесен. Лабрекс, мерси за рецептата  bouquet

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 12:50 от Кристал7

# 679
  • München, Deutschland
Останаха ми очите в
сладката баница на Labrex - никога не съм правила, че не се харесва вкъщи, пък аз много обичам
чийзкейка на Sve
подредбата на Tari Tasartir... от минималното загатнато пространство от масата, си харесах посудата Wink
Всички са сготвили много вкусно!

Аз правих свински ребърца, благодаря на подстрекателката Тайна   Hug

Мариновани:

И с гарнитурките - постни лозови сармички и салата с краставица и бяла ряпа:

Не ми бяха прегорели ребърцата, но както и да се въртях около чинията, все черна става снимката отгоре... Confused

# 680
  • София
Супер са!

# 681
Баница - бюрек на Vivian

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 18:21 от emo65

# 682

......Идвам с благодарности за Американски ябълков сладкиш. Толкова голям сладкиш досега не бях правила, отгоре на всичко чела-недочела обърках чашата и правих с 250 мл. Накрая пекох в тавата в която правя баница  Mr. Green Много сочен и вкусен сладкиш, че и лесен. Лабрекс, мерси за рецептата  bouquet

Кристал7, много шоколадов е станал! Heart Eyes bouquet

chrissy, баницата си е нормална със сирене, просто отгоре е поръсена със захар, защото съм любителка на сладко-соленото, сладко-киселото, пък и другите вкъщи я харесват така. Не винаги я ръся със захар, и нормална я сервирам! Simple Smile bouquet

Пълнена питка импровизация по идея на Илианка  bouquet

Скрит текст:

# 683
Ей тая баница бюрек по-горе на емо , ще я сънувам.

Даже не бях видяла, че мъжки ник я е публикувал и като тръгнах да ахкам и да цитирам името, то пък мъжки тоз бюрек. Чак да не повярва човек.

Пепчо и Лабрекс, колко сте неуморни, не мога да ви се начудя и искрено се възхищавам. Не само, че готвите, ама да снимате, да качите, да уважите другите момичета... Прекрасни сте. Аз като тръгна да пиша, уж бързо пиша, ама снимка ако трябва да качвам, то ми се отщява. Преди нямам идея как не ме мързеше, но нещо напоследък хич ме няма (това последните3-4 години  Joy. Страхотни сте в постоянството си. Hug

# 684
  • München, Deutschland
emo65, много е красива баницата, а съм сигурна, че е и вкусна. Слага ли кисело мляко и сода в сместа?
Labrex, в твоите тестени очите ми остават.  Heart Eyes
хлебарка,
Скрит текст:
по аватарите ми приличаш на една много симпатична потребителка, Суха Мащерка, която много вкусни неща показваше. Не съм я виждала отдавна.

От мен за тази вечер имаше суфле с тиквички, пушена пържола (каселер) със сос холандез (домашен, за пръв път се престраших  Blush) и гарнитурки. Без кухня толкова. Simple Smile

# 685
chrissy тц, не съм Simple Smile
Скрит текст:
тя е на светлинни години. Аз съм далеч от нея, а и вече за кого да готвя, като отлетяха децата, няма и за кога да се развихрям. Ще видим после за внуци. Но ми е приятно да влизам тук и да се радвам на всички.

# 686
emo65, много е красива баницата, а съм сигурна, че е и вкусна. Слага ли кисело мляко и сода в сместа?

Не съм слагал

Скрит текст:
400-500гр. кори за баница
1/2 кубче мая, ( около 20гр)
1 ч.л захар
1 ч.ч топла вода
300гр. сирене
4 яйца
1/2 ч.ч олио (или друга мазнина)

В намазана с масло тава, се нареждат корите, като между всяка кора се ръси само сирене.
След това се нарязва на ромбове.
Олиото се загрява до завиране и се заливат краищата на ромбовете.
Разбиват се яйцата и се добавя разтворената мая в топлата вода със захарта и 1 ч.л сол.
С получената смес се залива баницата.
Оставя се 15 мин. да втаса на топло. Пече се на 200 градуса, около 20 мин.
След това тавата се изважда, обръща се наобратно, подпряна на две дъски от две страни докато изстине.

# 687
Браво за баницата, страхотна е, и аз ще пробвам рецептата! Simple Smile Само от къде ще взема две дъски?  Simple Smile

# 688
Браво за баницата, страхотна е, и аз ще пробвам рецептата! Simple Smile Само от къде ще взема две дъски?  Simple Smile

На чашки, купички също става, хубава е баницата, да! Peace Намерих, скролни надолу, ще видиш как изглежда!

# 689
Пепи,Лабрекс,Sve,Any......при всички ви много вкусно  #Crazy
Tari Tasartir,сладкиша е супер....моя все не достига до снимка.Правя го вечер....уж да престои да се стегне....сутринта все някой е мишкувал в хладилника #2gunfire

У дома мекици                                    Хумус

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 19:43 от Nordina

Общи условия

Активация на акаунт