Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хрема и как може да се лекува?
Как се изплащат болничните в България?
Какви са препоръките за прегледи по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хрема и как може да се лекува?
Хремата е един от ранните симптоми на вирусно заболяване, като организмът се опитва да засържи инфекцията в носа. За лечение се препоръчва използването на физиологичен разтвор или разтваряне на морска сол в топла вода и капването му по 3-4 капки във всяка ноздра. Също така, мед може да се постави в ноздрите с помощта на клечка за уши, като ефектът е голям. Важно е да се избягва използването на антибиотични разтвори и съдосвиващи капчици, които могат да предизвикат подуване на носната лигавица.
-
Как се изплащат болничните в България?
-
Какви са препоръките за прегледи по време на бременност?
Препоръчително е да се извършват прегледи с вагинален ехограф до края на първия триместър, тъй като матката все още не се е уголемила достатъчно, за да може да се използва коремният ехограф. След това прегледът може да се извърши с коремен ултразвук. От съществено значение е да изберете опитен ехографист и висококачествена апаратура за проследяване на бременността, особено в специфични случаи като близначна бременност.
-
Какви са методите за облекчаване на хремата по време на бременност?
-
Какво е съдържанието на книгата „Какво да очакваме, когато чакаме бебе“?

. Нямаше и една секунда и той звъни и като се почна, ама верно ли, ама как така, ама еди кво си хаха, ама сигурна ли си. Горкият човек така се беше побъркал, че едвам си изкара смяната, звънеше ми през 5 мин. за да си говорим 
. Аз на мъжа ми му го изплесках в скайп, докато беше на работа... Съответно реакцията му беше - "И сега нали не ни отпада това пътуване в петък?" Иде реч за обиколка на няколко балкански страни с кола и около 3,000 км път
И става 00 часа, т.е. вече е 18-ти, и излизам тихичко от стаята и го правя и го оставих в хола да тече указаното време. Връщам се и моя, само ми вика направи ли го, и аз неее, не съм го направила,
. Та Мм каза веднага на доста хора и аз по телефона на майка и на приятелки. Нашите родители те не са някакви чуствителни и са малко през просото, все им е едно , а и съм на 30 г вече и някак си ми е все едно мнението на хората.
. След 10-тина дни ММ има РД и звъннах на сестра ми да и погледне какво съм и пратила на вайбър (снимка на теста) и дали смята, че е подходящ подарък за ММ. Бях и обещала първо на нея да кажа