За консервативните родители

• 11 058
  • 126
  •   1
Отговори
# 90
  • Тра-ла-ла
Като майката е толкова лоша, защо ли момата я слуша и седи?
Наистина ли не можеш да си отговориш?!

# 91
  • София
cannibal не ми отговори - така ли искаш да си докато завършиш /уни/ след 5г. или искаш да си вземеш живота в ръце и да не позволяваш да ти се мешат?

# 92
cannibal не ми отговори - така ли искаш да си докато завършиш /уни/ след 5г. или искаш да си вземеш живота в ръце и да не позволяваш да ти се мешат?
Не, но нали за да се отделя ми трябват доходи, а не ми дават да работя. Специалността ми няма как да е в задочна форма, ако ме приемат това разбира се. Искам да не ми се бъркат, затова реших да работя лятото, така и така пак нямам да имам свобода, защото те и да не на си тук, ще ме оставят на баба, а тя е като тях и няма да имам кой знае колко свобода и тогава, но поне ще мога с тези пари, които си изкарам да си взема дрехи (най-накрая, които аз харесва само, не тя да ми се бърка в избора) и да отида на море за няколко дни и така

# 93
  • София
Ами направи го! Само че първото лято вместо за море ще ти трябват за квартира, т.к. предполагам ще има грандиозен скандал от майка ти, ако не отидеш с тях на море в испания, а отидеш на море в БГ за да работиш /като в неработно време ще си плажуваш/. А и трябва все от някъде да започнеш самостоятелността си, ако искаш сама да решаваш за себе си кое как. Говори с баща си да те финансира и да ти плаща поне семестрите, а ако може сама да си ги плащаш най-добре, ама се съмнявам с тези заплати в БГ да можеш и квартира и семестри и сметки, дрехи и т.н., но пък знае ли човек.

# 94
Наистина ли не можеш да си отговориш?!
Аз искам тя да ми отговори.
Как на 18 г не е разбрала, че не може да има всичко и трябва да реши кое и е важно и кое да изчака.Не и стиска да си вдигне багажа и да работи.Ми няма да учи.Ама няма да я командват.Стои си у дома и който плаща той поръчва музиката.Не се хващайте за майката.Тя няма да се промени.Пък и за нея проблем няма.
Не,че няма да отиде на море.Но няма да е с приятеля.Та става или на море с приятеля или няма да ходя.И проблема не е в морето май.Момичето иска съвсем други неща.

# 95
  • София
Нормално е на 18 да искаш с приятели и приятелки на море, вместо с мама и тати.

# 96
Нормално е на 18 да искаш с приятели и приятелки на море, вместо с мама и тати.
Нормално е,но майка и не дава.
Да даде телефона на майка си ние да обясним.Ева ли ще се съгласи да я пусне.
Затова казвам,че като и трябват парите си стои у дома и слуша(като не може и да я убеди,че е голяма) или къса синджира и хваща пътя и се спасява.
Да отиде да учи и работи при баща си.

# 97

Защото имат един и същ манталитет и двете. На кого ще правят напук, ако не живеят заедно? То няма да е интересно.

# 98
  • Тра-ла-ла
Не бъдете сигурни, че имат един и същи манталитет. Напукът от страна на детето, ако има такъв въобще, е последствие от поведението на майката. И аз пак не виждам какво толкова лошо прави авторката?!

Как искате едно дете, което системно в годините е било мачкано и държано в страх, изведнъж да прояви нечовешката сила и воля и да скъса синджира. Не всеки има смелостта и възможността.

# 99
Не бъдете сигурни, че имат един и същи манталитет. Напукът от страна на детето, ако има такъв въобще, е последствие от поведението на майката.
Именно де. Крушата не пада под ябълка.  Laughing Laughing

# 100
  • София
И с какво авторката е виновна за това?

# 101
  • София
Защото имат един и същ манталитет и двете. На кого ще правят напук, ако не живеят заедно? То няма да е интересно.
Това вече е злобно!
И тъпо.

# 102
И с какво авторката е виновна за това?
С нищо не е виновна. просто майка и несъзнателно я възпитава така.

# 103

А татко ти защо не дава на майка ти да работи?! И той ли е маниак на тема контрол?!
Хм, защото и той си знае стоката и предпочита и двенките да си седят дома.
По-скоро като е свикнал на стандартите навън, за него са малко парите тук, дето майка ми може да изкарва и затова я е оставил уж да се грижи за нас. И като сме на училище, тя си обикаля магазините и се прибира късно.
Какво значи това че се прибира късно. Късно вечер ли искаш да кажеш

# 104
Не бъдете сигурни, че имат един и същи манталитет. Напукът от страна на детето, ако има такъв въобще, е последствие от поведението на майката. И аз пак не виждам какво толкова лошо прави авторката?!

Как искате едно дете, което системно в годините е било мачкано и държано в страх, изведнъж да прояви нечовешката сила и воля и да скъса синджира. Не всеки има смелостта и възможността.
Всъщност такива деца са доста изобретателни,находчиви и хитри.Ако не е смазано до пълно подчинение,което не е в този случай.
Авторката доста добре се е справяла и лавирала последните две-три години.Или майка и не е толкова лоша.Децата се отварят за самостоятелност на 15-16г.Може и по рано,но са малолетни .
Защо една майка не дава на 18г дете да работи?
Защо няма да я пусне сама на море?
Какво се иска за да заслужиш горните две неща?

Общи условия

Активация на акаунт