Паническо разстройство - 23

• 76 732
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
diditasi, а ти как определяш страха си от кръвното, като заплаха от какво го възприемаш? не може ли с помощта на специалист или пък чрез самоанализ да се улови произхода на страха и да успееш някак да го преодолееш ..??

# 736
Аз до колкото съм успяла да разбера, Диди се притеснява от инфаркт. Всеки тук май си има нещо, което най-много го плаши, най-вероятно свързано с някаква случка.

Как се чувствахте днес в това прекрасно време, момичета? bouquet

Аз до следобед бях добре, сравнително енергична. Май успявам малко по малко да си пооправя храненето, дано е перманентно. Сега пак ми е замаяно такова, но то по това време да деня винаги ми е така не знам как да си го обясня. И от промяната на времето ми е някакво доста смачкано май, но като цяло нивата на тревожност са ми поспаднали доста. Само дето прекалено често ме питат защо съм тук, до кога ще съм тук (Варна) и т.н. и супер много се напрягам като трябва да отговарям на тея въпроси, особено пък с онези мои любими хора, които знаят единствено думичките "я се стегни". Като цяло се придържам към "така си реших" и без повече коментари, но определено ми става напрегнато като се замисля, че по принцип не трябва да съм тук и т.н. Да се надяваме че и това ще мине #Crazy

# 737
Момичета един въпрос някой от вас който е на АД да са му отминали симптомите като главоболие замайване стягане в гърдите?

# 738
Здравейте, момичета!

Марито, аз вече нямам такива симптоми. Единствено от време на време ме стяга гърлото и малко трудно дишам  като съм много напрегната за нещо, но вече е много рядко и е за кратко. Световъртежът засега ми е изчезнал. Главоболието също. Не чувствам паника също.

Цвети, правилно процедираш. Няма нужда да се обясняваш на хората за решенията си, пък били те и приятели. Няма смисъл да се напрягаш допълнително с обяснения и после да се ядосваш от разни коментари.

Аз днес съм като пребито куче, кашлям, имам температура, но засега е от оная гадната дето те изморява, а не е висока. Все пак намерих сили да се епилирам, че съм на гинеколог във вторник.
Много ме е яд, че съм болна сега. Днес беше толкова яко навън... 26 градуса беше по едно време..., а аз лежа вкъщи затворена вместо да се разходя на въздух.

# 739
Какъв АД пиеш и от колко време?

# 740
ципралекс, от края на февруари.

# 741
И аз пия ципралекс вече три месеца и от време на време лексотан който сама си предписах но ефект не виждам

# 742
Ami при всеки човек действат различно. Нормално е някои лекарства да действат на някого, други не толкова, и така. Щом не чувстваш никаква промяна за тези три месеца според мен трябва да посетиш психиатъра си и да говориш за други лекарства. Три месеца са доста време и трябва да има поне някаква промяна в някаква насока. може би просто ципралекса не е твоето хапче. Нямам представа. Аз се чувствам значително по-добре.

Е, в големи магазини или ако са претъпкани или ако има опашки ми става лошо, но то това винаги е било така в последните 12 години. Той личният ми лекар ми беше казал, че той и без да има агорафобия и ПР му прималява понякога на големи опашки. Като цяло много рядко изпитвам неразположение.

Аз в момента отнемам бензодиазепин. Вече останах на 1/4 вечер и след 10тина дни го спирам напълно. Ще искам да ми изпишат ксанакс или клонарекс да имам за всеки случай, за спешни случаи, макар да се надявам да не ми се наложи скоро. Но понеже ще ходя и при майка ми в Германия за няколко седмици, а там няма кой да ми даде бензодиазепин ако получа паник атака трябва да имам за спешност.

Аз обмислях да включа по свое осмотрение флуанксол като спра клонарекса, както ми беше изписан преди от личния ми лекар. Така и не разбрах защо психиатъра не ми го изписа. Но ще помисля. След като спра клонарекса ще го реша ако имам някакви проблеми. Имам си стара рецепта за него.

В понеделним ще ми пристигне в офиса на Еконт до нас книгата на Ванеса Виденова за борбата й с ПР. Интересно ми беше да прочета пътя на някой друг, който за момента се е отървал и е в ремисия и й писах във ФБ.

# 743
Здравейте и от мен...страха с кръвното го имам от както наш работник почина от високо кръвно и от тогава аз започнах да получавам атаки,да се страхувам за това кръвно...не мога да го преодолея,и на кардиолог ходих и ехокардиография ми прави всичко нормално,но мен ме е страх от инфаркт....искам да ви попитам дали е проблем,че не си изпих половинката таблетка стимулотон в шест ,пия го по едно и също време,но днес бях на вън и забравих,дали е проблем,че го изпуснах...

# 744
Ходих при психиатър и ми назначи стимулотон и флуанксол но така и не се реших да ги я пия .Пих само един път флуанксол и реших че от него ми е зле защото получих паник атака след като го изпих и две нощи не спах.Незнам защо не ми изписа бензодепин като чета повечето пиете.Той колко време може да се пие

# 745
Здравейте и от мен...страха с кръвното го имам от както наш работник почина от високо кръвно и от тогава аз започнах да получавам атаки,да се страхувам за това кръвно...не мога да го преодолея,и на кардиолог ходих и ехокардиография ми прави всичко нормално,но мен ме е страх от инфаркт....искам да ви попитам дали е проблем,че не си изпих половинката таблетка стимулотон в шест ,пия го по едно и също време,но днес бях на вън и забравих,дали е проблем,че го изпуснах...
Диди и аз я имах тази фаза с инфаркта но вече я преодолях ако беше така лесно аз досега да съм го получила 10 години съм така.Спри да си мериш кръвното и като те стегне сърцето един валидол под езика и без паника защото от там се дига още повече.А и с това кръвно което описваш 120/90 инфаркт не можеш да получиш.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 21:16 от maryito

# 746
Относно че си изпусната да пиеш АД може и сега до го пиеш не е проблем.

# 747
Току що си изпих клонарекса ,а ако изпия и стимулотона ,нали няма да е проблем....не знам,но аз не мога да спра да го мисля това сърце,това кръвно ,и започвам да се филмирам как умирам,кои ще гледа децата ми,все такива неща....страх ме е признавам си и не мога да се успокоя....

# 748
Току що си изпих клонарекса ,а ако изпия и стимулотона ,нали няма да е проблем....не знам,но аз не мога да спра да го мисля това сърце,това кръвно ,и започвам да се филмирам как умирам,кои ще гледа децата ми,все такива неща....страх ме е признавам си и не мога да се успокоя....
Няма проблем изпий го.Аз съм вдигала кръвно 150/100 и всеки път си мислих това е края пулса ми достигаше 140 .Всеки път като заспивах мислих че няма да се събудя знам за какво ми говориш.Няма страшно не го мисли и забрави за апарата за кръвно като за начало може да го мериш сутринта и вечер постепенно спри да го мериш. Всичко ни е в главата здрави сме.

# 749
Така е всичко е в главата ни,но това замайване,това изтръпване на лявата ръка,и съецебиене и замъглено зрвение ме изкарва извън релси...страх ме е много,мъжа ми го няма и съм сама в къщи,от един месец аз нв гася никъде лампите,и изпитвам ужас да седя сама ,цялото семейство се изреди да спи в къщи,приятелки само и само сама да не съм......побърках всички около мен.Ако един ден ми е добре ,започвам да се питам ,ама сега защо ми е добре ,на моменти не мога да се позная ...лягам и не мога да спя и в главата ми е само ще се събудя ли ,няма ли.....ужасия.В големи магазини не влизам ,задушавам се ,децата в парка водя само,ако има някой близък с мен,иначе не ,страх ме е да не падна,да не ми стане лошо...пия лекарствата от почти месец и знам че няма как всичко да се оправи с магическа пръчка,но искам всичко да свърши и да остане в миналото....съжалявам,ако съм ви натоварила

Общи условия

Активация на акаунт