НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 103

  • 64 185
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 2 997
За пилетата - няма как малко пиленце при нормални условия да стане за 45 дни бройлер  Peace. Не съм специалист, но със сигурност има нещо "не истинско" в цялата работа, я генетично са изменени, я в специалните смески, скоито се хранят е бъкано с хормони.
Всъщност бройлерите са си бързорастящи хибриди. Баба ми ги хранеше с царевично брашно и детелина и пак си ставаха кокошчици за 45 дни. А в оня години (80-те) ГМО просто нямаше:

"На 26 юни 1986 г. президентът Роналд Рейгън подписва набор от нормативни документи, наречен Координационна рамка за регламентиране на политиката за биотехнологиите[1] и на книга поставя поставят началото на разпространението на ГМО. "

# 706
  • Мнения: 207
Искам да честитя рожденният ден на Камелот  bouquet ! Бъди здрава и все така всеотдайна!

Не пиша, но чета от 2009 (някои ме знаят). Много съм научила от теб Ками, от Шоки и напоследък с нетърпение чакам постовете на Жабот, която ме впечатли с постиженията си и хубавия блог  bouquet

Аз няма какво толкова да споделям. Храня се подобно от години. Моят съпруг също, защото аз готвя  Laughing Чуствам се добре. Бях се поотдалечила от режима последните месеци, поради силен стрес и веднага почуствах негативите. Сега съм отново на релсите и отново се чуствам добре. Успях да поразбъркам хормоните, но всичко вече е наред надявам се  Praynig

За кис. мляко да кажа една хитринка, която съм писала преди много години. Ако имате хладилна кутия, чанта не ви трябва да се занимавате със завиване. Правите си млякото и веднага затваряте в кутията. След около 4.30-5 часа отваряте слагате директно в хладилника още топлите буркани и имате гъсто и вкусно мляко  Peace На две седмици квася по галон (~ 4л) и ми отнема 5мин. след сваряването.

Бульон имам винаги в камерата и с него готвя. Най-често свински. Купуваме често плешка с кост, защото сами си правим каймата в къщи. Луканка и пъстърма също си правим сами  eat

# 707
  • Мнения: 20 889
Днес ходих да попълня запасите от кокали, изкупих наличните в магазина  Laughing
Аз взимам свинско рагу, не зная точно от къде е, но има и много хрущялчета които обожавам.
Взех и сурови свински бузи, сега ги варя в зелев сок, ще ги овалям в подправки и след 2-3 дена ще ги нападаме. Много са вкусни по принцип и само сварени.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 18:32 от Lemy

# 708
  • In transit
  • Мнения: 14 206
tqnaHeart Eyes Hug пиши по-често, винаги се радвам на постовете ти!

# 709
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 599
Камче,
Желая ти дълъг живот, изпълнен със щастие, късмет и много любов.
Весел празник!
 bouquet

# 710
  • Мнения: 15 266
Кам, честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива! Все така ведра, ведрото ти излъчване се усеща и през компютъра bouquet

Хаха, сега си видях поста с желание вместо желатин, е и с желание си го пийнах кафето де:)) Хареса ми. Тъй като изключително ме мързи да варя бульон, ще пия желатин:)

# 711
  • София
  • Мнения: 600
ЧРД, Кам! Бъди здрава, красива и щастлива!!!  bouquet

# 712
  • Мнения: 2 127

В унисон със съседната тема, какво ще кажете да изкараме само на бульон 60 дни  #2gunfire
Върви ми на кореспонденция с теб. На първо четене - за  Laughing на второ, обаче, на нейните години вършех същите тъпотии  Confused
Тяна, радвам се да те видя тук

# 713
  • Мнения: 871
това е, защото като се разпиша, не мога да се спра  Embarassed днес го писах "ден на майстора" и "снежен", още 2 причини Laughing  Иначе и аз съм карала точно 2 месеца - първият само на плодове, вторият добавих и зеленчуци - нямах никакви проблеми да го направя. Даже не бях много млада, бях около 30 г. Нямах кантар, за да се измеря, но мисля едно 15 кг. Купих си едни дънки, които след като минаха 6 месеца, съответно върнати килограми и може би още отгоре, подарих на 11 годишнат ами племенница, която е слабо дете и едвам влезе в тях. Точно защото знам за какво става дума, затова викам - юруш на 60 дни на бульони  Joy Joy

# 714
  • Мнения: 1 161
Кам,  newsm59  ! Бъди здрава, все така добронамерена и помагаща! Не подозираш колко много човешки живота си повлияла. Много късмет за напред!

Мислех си, че винаги бульона трябва да се желира, което аз не съм постигнала до сега. Затова и смятах, че не правя нещо като хората.  Mr. Green

# 715
  • Мнения: 836
Честит Рожден Ден и от мен Кам bouquet Пожелавам ти здраве, щастие и сбъднати мечти  Heart Eyes

Едва успявам да следя темата, нямате изчитане. Докато приключа и вече не помня какво и защо искам да пиша  Joy

Специални благодарности на Пчеличката, че така хубаво е обобщила и моето отношение към Шоки, Кам и изобщо към темата!

Според мен бульонът трябва да се желира.

# 716
  • Мнения: 207
Мики, и на теб трябва да благодаря за труда по филмите  Hug Гледам си ги с кеф докато въртя кроса.

Зи, крада си най-редовно от твоите менюта  Hug Много си ми полезна. Видях даже, че правиш фалшивото ми шкембе с воденички  Wink

Бульона се желира, ако са добре сварени кокаляците и не е много водата. Даже варените воденички се желират. Аз ги обичам и честичко варя (ако има и дроб и сърчица още по-добре) и после с масло, подправки в тиган за малко и с кашкавал запичам във фурната леко. Идеално мезе за винцето вечер  Embarassed

# 717
  • Мнения: 836
Ауу Тяна, разтопи ме,  имало някаква полза от моите менюта  Hug И аз се радвам да те видя отново, пиши по-често. А фалшивата ти шкембе чорба е страхотна, тези дни пак мисля да направя  Simple Smile

# 718
  • SA
  • Мнения: 3 349
Леле, колко момичета се "отбиха" днес в темата, които отдавна не бяха се появявали.
Тяна я помня с едни много хубави рецепти за сушени меса.
На мен дори шкембето ми се желира като го варя доста дълго, костните бульони също.

# 719
  • София
  • Мнения: 278
Добро утро дами,
и аз да споделя- за да има много твърдо желе трябва да се вари мноооого. Аз варя в тенджера под налягане минимум 4 часа! Всъщност това желе е т.н. колаген.
Снощи си направих угощение с маскарпоне, животинската сметана от Метро (четох назад темите, благодаря за сметаната на Змия) и си взех биволско сирене, та така де хапнах си много добре  Joy

Момичета, да Ви питам за мнение и съвет. Моят мъж досега не беше проявявал интерес към храненето ми. Той се храни нормално, включва въглехидрати, но не прекалява. От седмица е решил, че ще се храни само ВМ-НВД, което улеснява и мен в готвенето.. знаете. Обаче снощи сподели, че има лека болка в областта на черния дроб. Аз зная, че черен дроб не боли, а само подпира. Но аз никога не съм имала такива смущения. Отделно има силен "въглехидратен грип" т.е. потта му е с повишен мирис, има ацетонов дъх, леко главоболие и от време на време екстрасистули. За мен това е добре, макар, че ми се струва, че е много рано за всички симптоми наведнъж. Мен ме притесни само болката в областта на черния дроб.
Идеи?

Хубав ден момичета  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт