как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 461
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 680
  • София

Вече се "потискат" хората, не се "подтискат". Ами, смятам, че всеки, който не получава нужното в даден брак, има право да го потърси другаде, но не и да тъче на 2 стана. Просто като получаваш 50% или 80%, не си търсиш да довлачиш отнякъде останалите проценти до 100 вътре в семейството, а търсиш някой, който да ти дава всичко необходимо. И всъщност не са били мъдри жените, а са били в патова ситуация явно, което може да се получи лесно при редовата домакиня, разчитаща изцяло на мъжа си, която се нуждае от неговото разрешение, за да пръдне.
Е, ти смяташ така, но не е нужно всички доа го мислят, нито да го определят като правилно, нали?
Имаше един "размисъл" на Богомил Райнов в една от книгите му- "ако си гладен и плодът е хубав, но поизгнил от единия край, дали ще го изхвърлиш, без да го опиташ или ще изхвърлиш изгнилото и ще хапнеш с удоволствие здравото?"
Там, лирическият герой първо се дърпаше, ама като изпадна до кофите с боклук, с кеф изяде свежата част от полу- изгнилия банан. Mr. Green Hug

# 1 681
Между другото, от това, което съм чувала от баба ми, прадядо ми, а и което съм чела, съм останала с впечатлението, че началото-средата на ХХ век, а и за преди това, много повече се е държало да има равностойност в семейството. Никой не си е давал детето на някой голтак или голтачка, ако те са били от сой. Не са си мешали капите различните прослойки. Никога не са били с подкрепата на семейството неравноправните връзки.

Абсурт, не само аз го смятам за правилно, това моралът определя за правилно, ако искаш, дори и в Библията, това определят като правилно. Друг вариант може да е всякакъв, но не и правилен от гледна точка на морала.

# 1 682
И колко пъти ще го правиш това упражнение със 100-те процента в брака, докато уцелиш? Не е толкова лесно да се руши и гради наново, нали се сещаш. Дори не говоря за горките домакини, а за мъжа: има деца примерно. Мъжете също си обичат децата и едва ли биха искали да ги оставят. В същото време обаче не получават всичко в брака. И какво следва да се направи в тази ситуация? Имай предвид, че при наличие на деца няма такива неща като чиста и ясна раздяла. В случая е по-милостиво да има любовница, дискретно.

А и говоря за жени към 40-45 вече. Къде точно ще ходят?

Разбира се, че не са се мешали, само че като го спомена (мен така са ме учили), почват да ме подиграват, че съм комерсиална или си държа на "великите гени". Обаче с течение на брака искаш или не, нещата стават неравностойни. Това е динамична система, в която жената по-скоро губи позиции с времето в някои аспекти (свързани със секс и привлекателност), но печели други неща.

# 1 683
Добро утро,

Попитах теб, защото обсъждахме неща с теб и около твоя живот.

[/quote]

Всъщност не обсъждаме моя живот, обсъждаме принципи и идеи, само че ги илюстрирам с моя живот. Не знам защо ти е толкова проблемно да виждаш над конкретното, в почти всяка тема задълбаваш в конкретни детайли, без да виждаш голямата картинка и идеите.

А по отношение на риска, не знам дали имаме еднакъв или различен шанс; лесно се вижда, че при някои двойки изневярата само чака да се случи, както и напускането, при други вероятността клони към нула.

Мисля си, че мъжът на Контесата може да поиска нещо по-младичко и слабичко, ама пък дали няма да му липсва оправната жена:)

Иначе тия дни гледах Фейса на едни българи в Канада, то едни екскурзии, екзотики...и като се вгледах, ми те хората си се развели и всеки почнал да живее на скорост и да кара втора младост. Тя с млад мъж, той с млада...та така, а аз си мислех, че са постигнали Канадската мечта и са си вдигнали стандарта, пък то- освежаващ развод:)

# 1 684
Сирен, кога се прибира от работа мъжът ти, че да спрем да четем теб на всяко второ мнение?!
Може би във форума ти плащат за публикации.
Така и така, не заслужихме достъп до публикациите ти и урока за днес не научихме.
Предлагам да пуснеш програма за лекциите ти от май и да даваш накрая заверки.
 Българският народ е казал: "Голям залък хапни, голяма дума не казвай"

# 1 685
Ха-ха може, всичко може. И по-млада, по-руса и шведка  с големи ..очи и т.н.  Mr. Green
Затова и давам по-спокойно с категоризациите, че не се знае утре как ще се червя.

Между другото, от това, което съм чувала от баба ми, прадядо ми, а и което съм чела, съм останала с впечатлението, че началото-средата на ХХ век, а и за преди това, много повече се е държало да има равностойност в семейството. Никой не си е давал детето на някой голтак или голтачка, ако те са били от сой. Не са си мешали капите различните прослойки. Никога не са били с подкрепата на семейството неравноправните връзки.

Абсурт, не само аз го смятам за правилно, това моралът определя за правилно, ако искаш, дори и в Библията, това определят като правилно. Друг вариант може да е всякакъв, но не и правилен от гледна точка на морала.
Така е. Същото съм го чувала и от моите баби и дядо.
 Peace

# 1 686
Сирен, кога се прибира от работа мъжът ти, че да спрем да четем теб на всяко второ мнение?!
Така и така, не заслужихме достъп до публикациите ти и урока за днес не научихме.

Казах ти, че имам блог, ако толкова те интересуваха публикациите, щеше да си го намерила. Но явно друго те интересува.

# 1 687

Аз, например, на 42 отидох на ски, метнах се през глава и връхлетях върху един клет човечец, счупих му две ребра и докато все още беше ошашавен го ожених за себе си. Добре де, и аз се омъжих за него. С два броя деца от предишния ми брак съм.

# 1 688
Във всеки случай повечето жени по принцип са губещата страна в брака, ако нещата се развалят. Особено ако са имали очаквания за сигурност. Но сега ще ми кажете, че да чакаш сигурност от брака е отживелица и се женим по други причини (които и аз не знам какви са, но не е заради деца, не е за сигурност...табу е да се говори, че търсим тия неща и са доста приоритетни).

# 1 689
Във всеки случай повечето жени по принцип са губещата страна в брака, ако нещата се развалят. Особено ако са имали очаквания за сигурност. Но сега ще ми кажете, че да чакаш сигурност от брака е отживелица и се женим по други причини (които и аз не знам какви са, но не е заради деца, не е за сигурност...табу е да се говори, че търсим тия неща и са доста приоритетни).
Нормално е да търсим точно тези неща. Не е нормално да чакаме мъжът да ни ги поднесе на тепсия, без и ние да дадем своя принос в тази насока.

# 1 690
Това е така. Жените имат повече за губене и са по-губещата страна при развод.
А с такъв мъж ходещ по бързи срещи раздялата е предначертано скоропостижна.

Уиш, не си по-плюваш Simple Smile

# 1 691
И какъв толкова да е тоя принос? Малко ли е, че си отрязвам доста житейски опции само с простичкото нещо да снеса златните яйца? Много се дразня, когато това се пише в графата "нищо особено". Така че очаквам мъжът да е готов да дава, че и на тепсия, ако иска въпросните неща. Трябва да има някаква полза за мен, иначе какво, само мъка и наказание. Любовта не е достатъчна, любов и романтика са лесни. Обаче ако всичко останало е борба и мъка...ми аз съм от мързеливите и съм пас. Ша дори е още по-мързелива, щото тя въобще не се стреми да бачка, а аз- да бачкам каквото ми харесва, когато стане удобно за цялото семейство и няма ощетени.

# 1 692

Казах ти, че имам блог, ако толкова те интересуваха публикациите, щеше да си го намерила. Но явно друго те интересува.
Изказваш се неподготвена и предубедена, каквато аз ( в случая не съм).
Лесно се теоретизира във форум за майки, докато съпружието е на работа, но исках да знам, дали имаш и публикации извън тези, които ми дава търсачката в Интернет. Приключвам с исканията си.

# 1 693
И какво точно търсиш в тия публикации, да знам какъв текст да ти предложа.

Нищо не теоритизирам, разказвам ти как са били нещата. Ако имаш някакви критики към стила ми на писане, кажи си с какво не отговарям на стандартите ти.

# 1 694
  • Пловдив

Аз, например, на 42 отидох на ски, метнах се през глава и връхлетях върху един клет човечец, счупих му две ребра и докато все още беше ошашавен го ожених за себе си. Добре де, и аз се омъжих за него. С два броя деца от предишния ми брак съм.
Да не изоставям ските, а? Евентуално ако ме зареже мъжът ми да си знам да почвам да се блъскам в хората по пистите  Laughing Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт