Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 133
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
  • София
  • Мнения: 5 738
Кивито нагарча, когато се смесва с други продукти, в сладкиши съм го пробвала или в кисело мляко. Как мога да направя торта с киви и да избегна нагарчането?
Много често слагам в торти киви и банани, обикновено в бисквитена по средата или в някаква шоколадова. Слагала съм и на кръгчета, и пасирано с банан и вътре 1-2 бисквити, за да не е много водно.
Никога не ми е нагарчало. Или е било от самия плод или от комбинацията с млякото. Ужасно ми е вкусно и желирано, но не мога да го направя. Пустият желатин все ми се опъва!

# 421
  • Мнения: 15 046
За пилето с бира, пълните цялата бутилка равни части бира и газирана вода, така ли? А бутилката се поставя права, с пилето върху нея?

# 422
  • Русе
  • Мнения: 6 154
За пилето с бира, пълните цялата бутилка равни части бира и газирана вода, така ли? А бутилката се поставя права, с пилето върху нея?


http://www.youtube.com/watch?v=ZtGz3sx32hE

# 423
  • Мнения: 15 046
Пейчев, благодаря за пореден път. bouquet Не знаех, че бутилката трябва да се показва над пилето. Снощи си взех от Кауфланд две пресни пилета, намалени на половин цена. Едното сварих за супа и пиле с ориз. Другото го замразих и доста се чудя дали да не го "напия".  Mr. Green

# 424
  • Мнения: 494
Зaквaсенaтa сметaнa пресича ли се при печене? Ще правя подвaренa паста, объркaнa с бекон и чесън и залятa със смесени сметaнa и прясно мляко. Ще ми се да има и външен вид  Praynig

# 425
  • Мнения: 7 970
По принцип прясното киви не може да се желира, защото съдържа някакъв ензим, който разгражда желатина. Същото е и с ананаса. Ако са от компот може и да се получи, защото този ензим е изчезнал при варенето.

А за нагарчането най-вероятно е било от самия плод. Не от комбинацията му с млякото. Правила съм няколко пъти парфе със заквасена сметана, киви и ягоди и никога не е имало такъв проблем.

# 426
  • Русе
  • Мнения: 6 154
По принцип прясното киви не може да се желира, защото съдържа някакъв ензим, който разгражда желатина. Същото е и с ананаса. Ако са от компот може и да се получи, защото този ензим е изчезнал при варенето.

А за нагарчането най-вероятно е било от самия плод. Не от комбинацията му с млякото. Правила съм няколко пъти парфе със заквасена сметана, киви и ягоди и никога не е имало такъв проблем.

Може да се желира  Simple Smile

# 427
  • София
  • Мнения: 5 738
Аз съм яла торти с желирани плодове и е имало и киви

# 428
  • Мнения: 5 639
Като ви чета как го ползвате разбирам, че явно съм уцелила такова киви и съм си създала грешно впечатление.  Peace

И да попитам - как се премахва миризмата на ярешко месо?
Приготвях скоро по начин, който тук ми препоръчахте и стана вкусно, но си остава специфичния аромат.

# 429
  • София
  • Мнения: 5 738
Децата искат боб яхния, а не супа. Като в училище да бъде  newsm78 И сега съм в чуденка какво точно да го направя тоя боб-сварявам го в по-малко вода и го слагам във фурната да хване коричка ли?

# 430
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
beauty_magnolia , на миризливи меса при варенето слагам 2-3 лъжици силна ракия. Алкохолът се изпарява , но донякъде притъпява миризмата и  целина, пащърнак.

tzvety26, ако искаш да е печен опитай този на Фукла ( любим ни е на Бъдни вечер )
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447465.105
 Ако искаш варен, то се отцежда повечето вода и запръжката се прави с повече брашно.

# 431
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Моят боб е без запръжка, а боб яхнията ми е просто с по-малко вода.

# 432
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Децата искат боб яхния, а не супа. Като в училище да бъде  newsm78 И сега съм в чуденка какво точно да го направя тоя боб-сварявам го в по-малко вода и го слагам във фурната да хване коричка ли?


Има всичко подробно обяснено в рецептата. Успех!
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post.html


За да стане по гъста яхнията, Биляна_69 е обяснила как.

beauty_magnolia , това за ракията си е верно. Ако има силна миризма месото /но не е развалено/ на 1кг се слага около 100 мл ракия. На агнешкото и ярешко аз слагам бяло вино /мускат/ по 1ч.ч. на 1 кг или го мариновам предварително в равни количества бяло вино и вода, може и малко оцет към тях да прибавиш.

# 433
  • Мнения: 5 639
beauty_magnolia , на миризливи меса при варенето слагам 2-3 лъжици силна ракия. Алкохолът се изпарява , но донякъде притъпява миризмата и  целина, пащърнак.

tzvety26, ако искаш да е печен опитай този на Фукла ( любим ни е на Бъдни вечер )
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447465.105
 Ако искаш варен, то се отцежда повечето вода и запръжката се прави с повече брашно.

 bouquet Ще го пека във фурната с бяло вино по рецепта, но ще сложа и малко ракия, предполагам няма да е проблем?

i_peych, писали сме по едно и също време.  Peace

# 434
  • под тепетата
  • Мнения: 11 165
Не съм пробвала с два вида алкохол, действай си по рецептата.
 Morena, аз също не правя запръжка - разреждам си брашно с доматено пюре и вода от боба, но повечето хора си правят.

Общи условия

Активация на акаунт