Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 136
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз не сгъстявам с нищо.  Simple Smile
Като се свари добре бобът (хубав ми е, като кестен е) с по-малко вода, е гъст като за яхния. Ако ми се налагаше да го сгъстявам (случавало ми се преди години с калпав боб), бих намачкала част от боба.
Варя боба с лука. А когато е готов, слагам мазнина, сол, останалите зеленчуци (при мен - моркови, чушки, целина- и корен, и листа; чесън) и подправки.

# 436
  • Sofia
  • Мнения: 10 882
Къде да погледна за идея какво да сготвя с останалите, варени яйца? Нещо набързо ако може, пастет, нещо запечено...

# 437
  • Мнения: 3 020
Къде да погледна за идея какво да сготвя с останалите, варени яйца? Нещо набързо ако може, пастет, нещо запечено...
Прочети последните 2-3 страници, имаше такъв въпрос и много предложения.  Peace

# 438
  • Русе
  • Мнения: 7 936
Пак моля за съвет  Praynig Hug

Сложих две тави агнешко във фурната, едновременно. Дали 150 гр. на вентилатор ще стигнат да се опекат хубаво и двете тави   newsm78. Досега съм пекла една тава на тия градуси за 3 часа. Ама две?  newsm78

# 439
  • Мнения: 23 330
Ще  ти дадат отговор специалистите,но да си кажа ,препекох една тава,която трябваше да стане  хубава ,после сложих четвърт цяла  плешка на бавен огън, в електрическа стара печка ,един чак се пече на 3,после 3 часа на 2(няма градуси това ,на 4  степени е .И стана мозък ,после само отстраних  фолиото  и  затоплих ,през нощта го пекох. Та  мисълта ми е бавното става много хубаво, може би малко повече за двете тави заради количеството и  загряването му ,но ще се изпече страхотно.Първото сгреших яко,в печка на дърва ,където готвих друго отгоре и огънят бе силен.Яде се .,но....Послушай  специалистите,но не се притеснявай.

# 440
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз утре за сефте ще пека агнешко, довечера ще го мариновам и утре сутрин - в печката... ама една тава ще да е.
Ще слушам Дж. Оливър относно печенето - на 170 гр. за 3 часа покрито и за още един открито.  
За две тави и аз бих се чудила.  Thinking  Та се ослушвам сега, да знам, ако ми се наложи.  Simple Smile

# 441
  • Мнения: 9 459
няма проблем с две тави, щом е на вентилатор, а и двете тави да са добре завити с фолиото. 150* с вентилатор са достатъчни, а времето зависи не само от количеството месо, но и от възрастта  Mr. Green Ако си сигурна, че е агнешко - не шиле, 2 - 2,5 часа на тази температура за двете тави е достатъчно, после ги откриваш и пак на вентилатор - около 20 мин. заедно. И двете ще ти се зачервят, топлината се върти навсякъде. Но преди да засичаш  времето за печене включи фурната на макс градус и и я наглеждай Simple Smile и наслушвай - като чуеш къкрене в тавите - намаляваш градусите на 150* Ако месото в тавите ти е до 3 кг във всяка - ще ти трябват около 40 мин. да заври.
По 3 март ми се наложи да ги пека във фурна, без вентилатор - единствената разлика беше, че въртях тавите във фурната, но пак стана крехко.

ПП: Моренка, 1 час открито да печеш накрая ще ти изсуши месото (според мен е много време, то дори под фолиото си се запича)

# 442
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Пепчо, благодаря за, инфото!  Hug
Ще действам според ситуацията, няма да карам на сляпо.
Нали от фурна до фурна... цитирах Оливър, но моята фурна е силна...

# 443
  • Мнения: 9 459
така е с фурните. Мен си ми е мъчно за предната Сименс, тази новата е с около 20* по-слаба от нея  Grinning чакам да и мине гаранцията и я пенсионирам.

# 444
  • София
  • Мнения: 5 738
Благодаря за рецептите!

# 445
  • Русе
  • Мнения: 7 936
Агнешко е, сигурно. Завито добре. Фурната беше загратя.
По принцип и аз така практикувам. 2, 5 ч. под фолио, половин час за запичане.

 Praynig bishop

Ще пиша утре отзивите на гостите  Simple Smile (аз не ям)

Благодаря  bouquet bouquet

# 446
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Продават ли още тикви?

Трябват ми за рачел...девер ми го прави и като за първи път стана уникален,но свърши...дашни са си и 10 буркана набързо ги раздадоха,до нас едвам стигна един,много искам пак да направи....

# 447
  • Мнения: 318
Ще правя пилешко филе с плънка. Въпросите ми са:

1. Едно филе го разрязвам на две, но не докрая и така пълня?
2. Трябва ли да го запека от двете страни на тиган?
3. Колко време трябва да стои във фурната после, някакъв сос слага ли се вътре при печенето и има ли фолио отгоре?

# 448
  • Мнения: 748
Мога ли да замразя гофрети? Как ли ще са след размразяването.

# 449
  • София
  • Мнения: 12 690
Къде да погледна за идея какво да сготвя с останалите, варени яйца? Нещо набързо ако може, пастет, нещо запечено...

Мариновани яйца

Запеканка с гъби и варени яйца

Общи условия

Активация на акаунт