Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 228
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Ха-ха, Ехи, нашата закуска изглеждаше почти сходно - от екструдираните оризово-царевични блокчета, намазани с тахан и парченца банан.
плюс по няколко сини сливи
обяд - лозови сарми с мляно месо и малко ориз
вечеря печено сирене с мед и орехи и шопска салата
vandi001, на мен също ми харесва. Само не съм сигурна колко богати като хранителна стойност са картофите, за да се набляга предимно на тях. Бобови не включвате ли?

# 706
vandi001 и аз съм на същото мнение. Сладкото не е пагубно, все пак дозата прави отровата Wink Може би, ако имате възможност да увеличите зеленчуците за сметка на картофите Peace

Аманда, ако мислиш, че ММ ще уморя с морковите, трябва да видиш физиономията на свеки като почна да хрупам сурови моркови "натюр" #Crazy

Аз днес имах толкова ангажименти, че съм само на едно айс-кафе и морковите ще ги ям преди вечеря Mr. Green, а дори не изпитвам глад  Crazy

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ и грозде
обяд - пица от тиквички със сурови моркови, щерката каза ей пак пица, въпреки че аз се чувствам гузна като няма разнообразие в менюто, чиста проба мазохизъм си е то моето Crazy
вечеря - кайма с доматен сос и лук с овесено-картофени кюфтенца със салата

# 707
Галче, Laughing Аз все забравям да пиша, че покрай теб се подсещам  винаги да оставя една купа с моркови на видно място през деня, тъй като децата много обичат да ги хрупат така сурови. Та да се счита и към тяхното меню по два -три сурови моркова. Преди малко хапнах и аз един, че последно ядох в пет и половина и  малко огладнях.
Децата също ядат и доста домати като ябълки, директно, без овкусяване и рязане. Краставици хрупат през деня също, грозде от градината. Особено голямото може да си кара безпроблемно на суровоядство през този сезон.

# 708
С две думи морковите са вълшебни Heart Eyes Знаех си аз Wink
Сериозно обаче, даже като не съм пила цял ден вода предпочитам 2 моркова да изям, отколкото да изпия наведнъж 2 чаши вода например. Хем ме засищат на глад, хем на жажда Crazy

Аманда, да не съм чула повече да се оплакваш от твоите деца на тема ядене Naughty Wink

# 709
Галче, пиенето на повече вода на ден до скоро ми беше проблем, но вече успявам да си пия минимум два литра на ден (без да пия насила). Беше ми доста трудно да свикна, но знам, че това може да доведе до доста проблеми, затова поех такава инициатива и сега вече дори не излизам от вкъщи без бутилка вода в чантата Wink

Колкото до спорта - имам воля и само мъничко ми остава да го включа в седмичния си график. Добрата страна е, че натоварването ми за деня е доста голямо, що се отнася до ходене. Изтеглихме си преди време приложение, което отброява крачките, които правим през деня и се оказа, че те са средно 12000 всеки ден. Освен това не пропускам и ежедневните си упражнения, въпреки че ме е срам да призная, че ми отнемат само около 30 минутки Simple Smile С промените в менюто ще добавя и спорта, като най-вероятно ще се върнем към бадминтона и бягането, което практикувахме преди.

Аманда, да включваме и бобови в менюто - с тях доста често си разнообразяваме Simple Smile

# 710
Галче, пиенето на повече вода на ден до скоро ми беше проблем, но вече успявам да си пия минимум два литра на ден (без да пия насила). Беше ми доста трудно да свикна, но знам, че това може да доведе до доста проблеми, затова поех такава инициатива и сега вече дори не излизам от вкъщи без бутилка вода в чантата Wink

Колкото до спорта - имам воля и само мъничко ми остава да го включа в седмичния си график.

Ванди, тези съвети мисля, че Ехи ти ги даде Simple Smile Аз писах само по любимата си тема, повече зеленчуци и повече естествена храна Wink Колкото до водата, пиенето на голямо количество на мен не ми се отразява добре, но аз съм малко джобен формат Flutter За спорта, и там не съм много активна Blush само с йога се занимавам и то не много усилено Whistling. И въпреки това тялото ми от ден на ден става все по-релефно. Чудна работа, но не се оплаквам Flutter

Аз продължавам с моята мисия, изпразване на хладилника Laughing

закуска - цвеклови пици с желета и ледени близалки, но за да не отварям точно сега буркан със сусамов тахан ги направих с кокосово олио, рожков и брашно от баобаб и се получиха много вкусни; за мен айс-кафе
обяд - пак пица от тиквички с моркови Mr. Green
следобед - ябълки с КМ
вечеря - meatloaf (така и не можах да му измисля име на български Thinking) с нахут и пържени лучени кръгчета с царевично нишесте със салата; за мен + морков

# 711
Привет на всички!

Закуската:

Скрит текст:

За обяд може малко лещичка със салатка.

Довечера сме на рожден ден и ще докладвам утре  Laughing

Галче, вчера пазарувахе и виж какво намерих:
Скрит текст:
Естествено, че веднага се сетих за теб. А доматките са много хубави, някак по-месести ми се виждат, харесаха се.

А относно моята агония с кокосовото мляко, съвсем случайно намерих това:
Скрит текст:
и е много хубаво. За съжаление, не мирише на кокос, но за кафето е супер! Купих и мляко от Flax seed, което още не съм опитала, но ще пиша отзиви после. Дано ми хареса, че ММ вече се е видял в чудо от моите експерименти  Laughing

Доста е дъждовно при нас и всякакви разходки отпадат Sad Лятото си отива...

# 712
За вчера
закуска - имах замразени банани и ги разбих с кисело мляко,  сусамов тахан и кокосови стърготини, стана чуден смути-сладолед Simple Smile
обяд - пилешка супа и салата от домати, краставици, чушки, лук, много магданоз, малко девисил и босилек /големият ми син през това лято прояде и чушки, много съм щастлива, че години наред ме тормозеше да ги махам от всичко. Даже и люти хапват и двамата/ - Вярно, че не трябва много да се оплаквам от тях. Ако се преборя и с боклуците, които иска малкото навън, ще съм много радостна.
следобяд диня
вечеря - печени тиквички с малко зехтин, копър и чесън, по две варени яйца, домати цели
Днес ще сме в планината - предвидили сме барбекю със свински ребърца, ще си носим и зеленчуци
Галче, ти имаш, предполагам, много малко мазнини и ако правиш и силова йога, е съвсем естествено да се вижда и релеф.
Ехи, много хубава закуска.

# 713
Четейки какво включва менюто ви вече тайничко ви се възхищавам за времето, което намирате и за идеите, за разнообразяване храната  Wink Ако продължа да чета темичката, определено ще сядам пред компютъра с тефтерче за записване на уникалните ви идеи  Wink

Колкото за преминаването ми към здравословно хранене - все още работя по въпроса и сериозно започнах да махам от менюто ни всичко, което смятам за вредно. С това си начинание ми дойде и един леко глупав въпрос, който реших да отправя към вас. Какво е мнението ви за консумирането на активия (както натурална, така и с плодове, овесени ядки и т.н.) Чувала съм най-различни мнения - от такива, на които им помага, до такива, които смятат, че е поредния продукт, пълен с химии. Ще излъжа ако кажа, че лично на мен не ми допада, затова се обръщам към вас за мнение по въпроса - мога ли да замествам обичайната си закуска с активия, когато бързам сутрин, или е по-добре да я премахна от менюто си?

# 714
Аз не виждам нищо естествено и натурално в Активията. Напротив, мляко от крави, тъпкани с антибиотици и яли ГМО зърно. Мисля, че това заключава мнението ми  Laughing

Сериозно, против съм дори купешкото кисело мляко, а за Активия да не говорим. За регулиране на стомаха помагат фибрите, а не бактерията актирегуларис или както беше (говоря по спомен от рекламата  Joy)

Днес ще ходим на разходка в града! Много се вълнувам, защото врънкам ММ от два месеца! Затова ще споделя само закуската:

Смуути и кафе

Вчера хапвахме чери доматки с картофи по селски и разни мезета. Имаше и ребра, но бях толкова официална, че щях да съм голяма карикатура, ако се бях омазала Simple Smile

# 715
Amanda, направо млечен шейк се е получила вашата закуска. Обожавам комбинацията от кокос и банан Heart Eyes За йогата хич даже не е силова напоследък Blush, от протягането са ми мускулите, колкото и невероятно да звучи. Като си легна вечер и се разтягам с цел да направя ето тази поза и понеже краката разтягам, но използвам и мускулите на ръцете, за да се разтегна повече и затова и ръцете и краката се орелефяват или поне така си мисля аз Mr. Green

Ехи, който търси намира Wink

Ванди, споделяй и ти твоите менюта, ако искаш. И при обмяна на опит се раждат интересни идеи Hug

Менюто днес

закуска - като вчерашната
обяд - спаначени пурички със сурови моркови
следобед - ябълки с КМ
вечеря - кюфтета с овесени ядки с последната останала кайма Laughing и зелен и жълт боб на тиган със салата

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 00:49 от Галче

# 716
Галче, браво, изглежда доста трудно. Единият крак не мога да разбера къде отива...
По въпроса за Активиа - ако е натурална и ако наистина е спазено, написаното на етикета, смятам, че е съвсем ОК.  Съставът е това http://aktivia.bg/8/%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B0-% … D0%BB%D0%BD%D0%B0
Иначе смесените с разни други неща много не ги одобрявам, защото има и добавена захар. Но пък при липсата на друга качествена закуска, не вярвам да е голям проблем.
За днес
децата кисело мляко с овесени ядки, аз оризова бисквита с тахан
обяд - ориз със зеленчуци за децата , от многозърнестия хляб на Лидл, аз ядох една ябълка и един банан
вечеря - пилешки бутчета  и салата от марули, домати, краставици, авокадо
Реших да изненадам роднините с домашна торта по повод днешния празник, че сестра ми, племенницата и баба имат имен ден. Та направих едно нещо, което обаче  трудно може да се нарече торта
блатът от пет белтъка,  захар и сто и петдесет грама кокосови стърготини. Оказа се, че миксерът ми не работи, пробвах да разбия белтъците в блендер и почти нищо не се получи. Та вместо два блата от тази смес, се получи един. Кремът е от крема сирене и заквасена сметана. Отгоре грозде. Някакъв десерт, но не и торта Laughing. Дано поне на вкус да се е получила.

# 717
Галче, браво, изглежда доста трудно. Единият крак не мога да разбера къде отива...
По въпроса за Активиа - ако е натурална и ако наистина е спазено, написаното на етикета, смятам, че е съвсем ОК.  Съставът е това http://aktivia.bg/8/%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B0-% … D0%BB%D0%BD%D0%B0
Иначе смесените с разни други неща много не ги одобрявам, защото има и добавена захар. Но пък при липсата на друга качествена закуска, не вярвам да е голям проблем.
За днес
децата кисело мляко с овесени ядки, аз оризова бисквита с тахан
обяд - ориз със зеленчуци за децата , от многозърнестия хляб на Лидл, аз ядох една ябълка и един банан
вечеря - пилешки бутчета  и салата от марули, домати, краставици, авокадо
Реших да изненадам роднините с домашна торта по повод днешния празник, че сестра ми, племенницата и баба имат имен ден. Та направих едно нещо, което обаче  трудно може да се нарече торта
блатът от пет белтъка,  захар и сто и петдесет грама кокосови стърготини. Оказа се, че миксерът ми не работи, пробвах да разбия белтъците в блендер и почти нищо не се получи. Та вместо два блата от тази смес, се получи един. Кремът е от крема сирене и заквасена сметана. Отгоре грозде. Някакъв десерт, но не и торта Laughing. Дано поне на вкус да се е получила.

Благодаря ви за мненията относно Активията Simple Smile Като извод - натуралната Активия можем да я използваме в няколкото крайни случай, когато не ни остава време за закуска Wink

Много ми хареса предложението да споделям храната си през деня. Приемам критика що се отнася до нея, така че имате свободата да давате съвети за замяна на някои неща  Grinning

Закуската ми днес беше само едно кафе - знам, че не трябва да я пропускам, просто някои дни изобщо нямам апетит сутрин.
Предвид гостите, които имах днес, обядът беше свинска пържола без кост с гарнитура от картофена салата (хах картофи пак не липсваха Grinning ) и шопска салата - за мен без хляб.
Следобед вместо обичайните ябълки, диня или грозде, изпих един фреш от портокал.
За вечеря хапнах отново малко от картофената салата.

# 718
Аманда Hug И двата крака са на едно място, кръстосани са в глезените отзад зад главата. Изглежда объркано, но като тръгнеш да го правиш само мяташ единият крак зад врата и после слагаш по същия начин и другия при него. Но преди това трябва сериозно разгряване на краката в няколко последователни пози. Дори и напредналите йоги не го правят от раз Peace

Съчувствам ти за тортата. Аз също нямам миксер /просто не мисля, че ми трябва, не че не мога да си купя/ и напълно те разбирам за разбиването на белтъците. На мен понякога ми се получава в кухн. робот, в смисъл, че се разбиват на сняг, но не на твърд сняг с връхчета. Все пак съм сигурна като чета съставките, че ще е много вкусен десерт и трябва да бъде оценен по достойнство. Пък и гостите не знаят, каква е рецептата и какъв се е очаквало да бъде крайния резултат нали Whistling

При нас са последните часове от лудницата преди тръгването, но с изключение на прахосмукачката, която ми прави бойкот, сама спира, когато си поиска Stop, всичко запланувано мисля, успях да свърша.
Не знам защо, но като тръгвам на дълъг път, винаги имам усещането, че съм забравила нещо Rolling Eyes
Само си пожелавам да стигнем и да се върнем благополучно Praynig

Хладилникът е празен Laughing Измислих и закуската, обяда и вечерята след връщането даже, защото ще пристигнем в полунощ живот и здраве, а на другия ден ще е първия учебен ден за децата Crazy: закуска за 31 август hahaha: останалото КМ, смесих с кокосово брашно, брашно от баобаб и рожков и замразени сини боровинки на ледени близалки. Има и няколко ябълки в хладилника. За обяд: ММ си е вкъщи със синчето, защото започва предучилищна /която е към училището/ и първият ден училището е само един час сутринта; т.е. ММ ще направи макарони с готово дом. пюре и кашкавала, който остава в хладилника. За вечеря: ще е консерва риба с овесени кюфтенца с яйцата, които ще са годни до 4 септември Joy със салата от зеле, което остава в хладилника Joy.

За днес менюто:

закуска - като вчера
обяд - наредени колелца от тиквички, колелца от картофи запържени на тиган, отгоре доматен сос и кашкавал и запечени на горен реотан със сурови моркови
вечеря - понеже ще сме някъде по пътя: хляб от киноа запечен с кашкавал с моркови и ябълки вземам за всеки случай. Няма да пиша ММ какво си взе за ядене за из пътя ooooh!, само ще кажа, че мен пита какво сме щели да вечеряме, неговите покупки били за всеки случай hahaha

В следващите две седмици, ще пиша, когато мога, но менютата няма да са от мен Wink

# 719
Лек път и приятно изкарване   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт