Работа, CV-та, HR-и, съвети - 53-та тема

• 83 734
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Нормално е работодателите да се мръщят. Все пак през цялото време да майчинството плащат здравни осигуровки, което си е разход за фирмата.

# 646
При нас изобщо не беше заради осигуровките, а заради самото отношение, че просто са си търсили работа колкото да вземат някакво майчинство.

# 647
Според мен не искат да назначават бременни, защото тъкмо ще навлезе в работата жената и трябва да излиза в майчинство. Пък и трябва пак да търсят някой нов. По време на майчинството се трупа отпуск, който после е разход за фирмата. Като се върне на работа пък може да излиза по-често в болничен....абееее, майките не са за предпочитане. Мен едва ме изтраяха да навърши детето 3 г. и ме съкратиха, въпреки че почти не съм вземала болничен. Просто не ги кефи да бързаш да си тръгнеш в края на работния ден. С предишната ми работа - същото, не трябвало да си тръгвам в края на работното време, не съм била съпричастна към фирмата....

# 648
  • София
На мен като служител ми е много дразнещо това неписано изискване от работодателя за оставане след работно време не защото има нещо спешно, а един вид да направиш добро впечатление. Може да висят във фейсбук, но седят поне 30 минути за натягане. Има си фирми, където се прави, и ако не оставаш си трън в очите.

# 649
Ако е по изключение, нямам против, понякога се налага, но да седя само, за да се натягам....ай, мерси!  Stop

# 650
  • София
Чудя се да опитам ли в държавна агенция в другия край на БГ  Mr. Green
Има ли опции да се прехвърля по-лесно в Сф до 1 година макс... Все пак ще съм в системата и ще съм наясно с материята и изпита няма да е проблем. Peace
Пп. Работя в частна фирма пак изеън родния град.

# 651
Аз така направих, но ползвах вътрешно преназначаване без конкурс. Ако нищо не те спира - защо не.

# 652
  • София
Аз така направих, но ползвах вътрешно преназначаване без конкурс. Ако нищо не те спира - защо не.
Как така?
Имало ли е свободно място и не трябва ли да се обяви конкурс, както си е реда??
Пп. Там ще се обучавам на други неща и не знам дали ще са ОК просто да се прехвърля.

# 653
  • In the shadows of my mind
Пак ли са трити мнения тук  newsm78

# 654
зависи от местоработата. При нас официално може, не  е против правилата, разписано  е как става. Не е точно агенция обаче, а дирекция към министерство. Питай някой, който вече работи там, ако имаш въможност.

# 655
Пак ли са трити мнения тук  newsm78
На поразия  Mr. Green

# 656
  • In the shadows of my mind
Изпуснала съм някой сейр, пу Sad Grinning

# 657
пак ли чадърче  Outta Joint

# 658
Здравейте!
В CV-то си на английски език искам да напиша, че съм завършила курс за ниво С1, но се чудя как звучи по-добре ...

"Completed blended learning English language course at ХХХХХХ language and examination centre and reached level C2 in 2012."

или

"Completed С1 blended learning English language course at ХХХХХХ language and examination centre and reached level C2 in 2012."

или

"Completed С1 blended learning English language course at ХХХХХХ language and examination centre in 2012."

Благодаря Ви  bouquet bouquet bouquet

# 659
  • SF
Аз бих написала само: Foreign languages - English - C1 certificate level  или Level C1 certificate

Много ми е излишно това табличното оформяне: Еnglish: Skills: Reading - Fluent, Comprehanding  - Fluent, Speaking - Fluent.

Общи условия

Активация на акаунт