Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим...

• 185 510
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
На мен, за болки при цикъл, но-шпа не ми действа.
Само спазмалгон или аналгин.
НСПВС не пия.

# 391
# 392
Вела, много благодаря за статията Simple Smile! Много полезна.

# 393
И аз я прочетох с интерес. Сега разбрах защо жената си зоба ядки. Много полезно. Освен това организмът си знае какво иска, както при бебета. Като ми каже, примерно, че и се гризка бразилск орех, че имала нужда от селен newsm78 newsm78. Или като вземе да сипва на хлебопекарната ленено семе и тиквени семки newsm78 newsm78 Казвам, сложи и слънчогледови и орехи, тя не newsm78 newsm78 После си ги редува. Мерси smile3525

# 394
Doli и аз имам такова зацапване няколко дена преди МЦ.
Сега ще прочета статията, която Вела е дала, благодаря  bouquet

# 395
  • sofia
Няма проблем - понякога ми идва по-рано 4-5 дни, като досега винаги е бил точен 28-29 дни. В последната година започна да се появява някакво зацапване 3-4 дни преди да текне нормално, но не винаги. Ужасно ме боли глава и дори леко се повишава кръвното ми след като ми дойде.

Общо взето и при мен вече го има това подраняване, както и предшестващо зацапване няколко дни преди това. Но от няколко месеца, не всеки месец, ми се появява еднократно кърваво зацапване и то на 18 ден от цикъла. И вече се чудя какво може да е. Затова попитах.
   Това на 18 ден и аз го имам, хормонално е, нисък прогестерон, когато пия утрогестан изчезва, ама не може все на утрогестан да съм. Гоня вече 42  Sunglasses

# 396
Здравейте!  Hug

Включвам се и аз в тази тема. Цикълът ми доста взе да попрескача - месец дойде, два не.  Crazy Ходих на АГ, защото имах съмнения за кисти (лекувала съм ендометриоза преди години). За щастие няма кисти, всичко е чисто. Явно и аз съм на прага на менопаузата.  Wink След месец ставам на 43. Започнаха ме и топлите вълни. Докторката ми изписа Фемарел, да го пия в продължение на една година. В листовката видях, че съдържа ферментирал екстракт от соя. Тук, обаче прочетох, че соята не е за препоръчване. Питах позната аптекарка, тя пък ми препоръча Феминорм. Питах и познат педиатър - Боаронов хомеопат, който пък ми изписа някакви гранулки.
Сега се чудя какво точно да си взема?!?  Crazy

# 397
  • оттам, откъдето започва България
Може би гранулките?  newsm78 Скоро една приятелка ми се похвали, че точно хомеопат е оправил вълните и др. нетипични състояния.

# 398
И аз съм за гранулките. Феминорм би трябвало също да има соя.  Обаче аз продължавам да си мисля, че фитоестрогените не са опасни.

# 399
А какви са гранулките, би ли споделила?

# 400
И аз май към гранулките клоня. Във Феминорм-а няма соя, но има други изофлавони.

maq-mi, изписа ми АКТЕА РАЦЕМОЗА 9 СН и ЛАХЕСИС МУТУС 15 СН.

# 401
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря за споделеното. И аз смятам да се консултирам с хомеопат, защото съм чувала, че трябва лично да споделиш симптомите си, за да могат да ти назначат правилното лечение.

# 402
И аз май към гранулките клоня. Във Феминорм-а няма соя, но има други изофлавони.

maq-mi, изписа ми АКТЕА РАЦЕМОЗА 9 СН и ЛАХЕСИС МУТУС 15 СН.
Права си, няма соя  bouquet

# 403
На мен също прогестероновите препарати ми действат напрягащо.
Дори дивия ям, спрях го заради това.

Deva, ако не ме лъже паметта ти беше ползвала и прогестогел освен див ям нали? И той ли ти действаше напрягащо?

Аз напълно се отчаях с този запек, организма ми почна да привиква към пробиотика ( вече 3-ти месец пия) и не ми действа както преди....чудя се вече с какво да се разхлабя. Четох, четох на някои места пише, че ниския прогестерон може да причини това и утре отивам да си взема див ям, ако не ми понесе ще пробвам и прогестогела. Някой знае ли дали може да се намери на билка, че хич не мога да гълтам хапове  ooooh! Tired

# 404
  • Добрич
Чай от майчин лист - за запек.

Общи условия

Активация на акаунт