жилище в Младост

• 10 657
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Преди няколко години, като търсихме апартамент, обикаляхме в южни и източни райони. Според мен Младост е добре откъм градски транспорт + метро, добър достъп до Цариградско шосе и Околовръсното, от където се стига много бързо до центъра или пък южните райони. Много зависи коя част на Младост, разбира се, 1, 1А, част от 2 и част от 3 са доста добре, 4 също има приятни места, но е по-отдалечена, но пък е близо до Бизнес парка и Околовръсното.
Дианабад ми е зле от към транспорт. Имат метро и 1-2 линии на градския транспорт. Иначе е добре, има дървета, зеленина.
Дървеница и Мусагеница също не е лошо, но и там е зле откъм транспорт.
Дружба се пада в ниското и там пък въздухът е по-кофти.
Като цяло навсякъде е проблем паркирането, така че най-добре гараж, но и на него цената му е ....  Shocked Crazy
Важното е и да няма много роми..... Crossing Arms
В крайна сметка не се обвързвайте с един квартал, гледайте като район, пък където ви е късметът!

# 31
  • Тра-ла-ла
През Дървеница минават метро, 3 машрутки, 3 основни автобуса и 3-4 да ги нарека обслужващи автобуса. Но няма кой знае какви паркове, освен междублоковите, които слава Богу не са застроени. Разбира се не е модерен квартал Mr. Green

# 32
  • София
И аз погледнах за цените в нашия квартал, продават някакъв двустаен(нашият уж е такъв, макар че така и не разбрах холът брои ли се или не) на нашата улица за 83 000 евро.
Има един четиристаен в съседния блок за 210 000 евро  smile3556
Гранд каньон може и да не е толкова грозен(макар, че е кич до кич), но на фона на блоковете и квартала наоколо ще бъде като някоя пъпка  Rolling Eyes
Наскоро реших да ходя пеша до Зоопарка през Изгрев и Дианабад, в единия не бях влизала навътре, а в другия не съм ходила от дете.Много ми харесаха, изключително зелени, хем широки, хем спокойни.
Но цените са ужасни  Tired

# 33
Изгрев и Изток са хубави, но и мнооооооого скъпи квартали. За тези пари, къща може да си вземе..... Shocked

# 34
Колкото до цените - новото строителство навсякъде е скъпо, освен може би в Овча Купел, Люлин 56та част и подобни квартали.
В Люлин и Овча купел също е скъпо. Евтини има само в сгради, които имат проблем с Разрешението за ползване.

За въздуха - ето. Но сега гледам последните измервания вече включват и други квартали, включително Младост.

# 35
  • Тра-ла-ла
Като гледам картата - Мусагеница и Дървеница са ги включили към Младост Wink Вторият линк е отбелязан като спам и не се отваря

# 36

lini_444
Аз ще ти препоръчам да не купуваш,София не е за отглеждане ,,спокойно,, на малко дете.. /моля, без да се засяга никой софиянец/ Peace Peace Peace

# 37
  • София
Ами то не е, ама като работата е тука какво да правим.

# 38
До тук всичко, което сте писали е тооолкова вярно. Искаше ми се да не е точно така , но явно ще трябва да се бърка в големият джоб.  Laughing Shocked В събота сме на няколко огледа в Младост и Дружба и ще видим до къде ще го докараме  newsm17 thumbsup newsm68 newsm44

# 39
  • София
Ми то ние не се засягаме, но как сме оцелели ние, как ще оцелеят и децата ни  newsm78 
Не намирам разлика в отглеждането спрямо другите големи градове.И там има блокове, има неподдържани градинки, по-големи разстояния, трябва да се работи и не винаги може да си запишеш детето в градината, която искаш. 
На село пък за малко дете може и да става, но за по-голямо не.
Всяко нещо си има плюсове и минуси, оцелява се и се прави най-доброто според ситуацията.
В Пловдив ми се струва, че има доста работа...гледам колко фабрики и индустриални зони има.Но пък вероятно заплатите ги занижават.
Кой където иска да живее и работи, в днешно време са страшно много IT специалистите, които могат да си позволят да работят от вкъщи. Отиват на село, само хубав интернет им трябва. Пускам мухата на моя мъж, но той е градско чадо, ще трябва аз да чистя и обработвам всичко в къща и градина. Освен да си наема градинар  Flutter
Продаваме апартамента за 210 000 евро (може да не е с 4 стаи, но пък е след ремонт...щом онзи продънен апартамент го дават за толкова и ние можем) , купуваме къща и земя и готово.

# 40
Ми то ние не се засягаме, но как сме оцелели ние, как ще оцелеят и децата ни  newsm78 
Не намирам разлика в отглеждането спрямо другите големи градове.И там има блокове, има неподдържани градинки, по-големи разстояния, трябва да се работи и не винаги може да си запишеш детето в градината, която искаш. 
На село пък за малко дете може и да става, но за по-голямо не.
Всяко нещо си има плюсове и минуси, оцелява се и се прави най-доброто според ситуацията.
В Пловдив ми се струва, че има доста работа...гледам колко фабрики и индустриални зони има.Но пък вероятно заплатите ги занижават.
Кой където иска да живее и работи, в днешно време са страшно много IT специалистите, които могат да си позволят да работят от вкъщи. Отиват на село, само хубав интернет им трябва. Пускам мухата на моя мъж, но той е градско чадо, ще трябва аз да чистя и обработвам всичко в къща и градина. Освен да си наема градинар  Flutter
Продаваме апартамента за 210 000 евро (може да не е с 4 стаи, но пък е след ремонт...щом онзи продънен апартамент го дават за толкова и ние можем) , купуваме къща и земя и готово.
Чакай сега,никой не говори за село, а за по-малак град. Живях в Сф. 12 години, докато се реша да я напусна и не съжалявам..,многото пари не са всичко! Peace Сега взимам добра заплата,работата ми е на 7 мин. пеша от вкъщи, свършвам работа в 5 и 5 и 10 съм в къщи най-късно, имам време за детето и за всичко останало/в Сф. ми отнемаше над час да се прибера в тези задръствания/, НЕ давам 650лв за частна градина,както в Сф....,въздухът е чист,има много паркове и най-вече детето си има баба и дядо!  Съжалявам единствено,че не се върнах по-рана...ама пустите пари....с които накрая не можеш да си купиш,спокойствие и щастие, и повече време за детето...
На авторката и желая успех, има ентусиазма поне... Peace

# 41
да, прескочете дискусията "за" и "против" живота в София
авторката едва ли има нужда от нея, а и никой не е довлечен на сила в София, за да се гърчи и мъчи - било е въпрос на личен избор да живее или не във въпросния град

# 42
Чакай сега,никой не говори за село, а за по-малак град. Живях в Сф. 12 години, докато се реша да я напусна и не съжалявам..,многото пари не са всичко! Peace Сега взимам добра заплата,работата ми е на 7 мин. пеша от вкъщи, свършвам работа в 5 и 5 и 10 съм в къщи най-късно, имам време за детето и за всичко останало/в Сф. ми отнемаше над час да се прибера в тези задръствания/, НЕ давам 650лв за частна градина,както в Сф....,въздухът е чист,има много паркове и най-вече детето си има баба и дядо!  Съжалявам единствено,че не се върнах по-рана...ама пустите пари....с които накрая не можеш да си купиш,спокойствие и щастие, и повече време за детето...

Това е прекрасно докато ти е малко детето. А после къде има най-добро образование да попитам? Или това не е важно? Пък и образованието нагоре струва пари...
А къде има най-добра болнична помощ като остарееш?

Нищо не е само с плюсове, това искам да кажа, а апартамент не се купува с времеви хоризонт от 3-5 години, нали?

# 43

Това е прекрасно докато ти е малко детето. А после къде има най-добро образование да попитам? Или това не е важно? Пък и образованието нагоре струва пари...
А къде има най-добра болнична помощ като остарееш?

Нищо не е само с плюсове, това искам да кажа, а апартамент не се купува с времеви хоризонт от 3-5 години, нали?
Хахаххаха ти ме ,,уби,,... Laughing Laughing Laughing Определено най-доброто образование не е само в София!!!!Та Сф. е пренаселена от млади хора,специалисти,завършили образование в провинцията!!! А какъв е проблема детето да отиде в Сф. студент,въпреки,че не е живяло там.../друг е въпроса,че хубаво висше образование е по-добре в чужбина отколкото в Бг./ Peace Както и най-добрата болнична помощ не е само в Сф., има отлични специалисти и в провинцията, пък ако толкова се наложи ,не дай се боже и до София може да се отиде на лекар...
Направо хората от провинцията да ги ожалиш... - без образование, полуживи... как съществуват  - не знам... Laughing Laughing Laughing
Не искам темата да се превръща ,,за и против провинцията,,, просто споделих преживяното от мен,дано да и е от полза на авторката и добре да си направи сметката..

Общи условия

Активация на акаунт