Ин витро център Стефанов - тема 5

• 65 065
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Не, ще трябва да си вземеш от личния лекар.

# 571
Не, ще трябва да си вземеш от личния лекар.
Благодаря!

# 572
  • Димитровград
Здравейте момичета! Днес малко се замислих и не можах да си обясня следния въпрос: понеже съм със общински пари и ще ми трябват фактури попитах в клиниката каква фактура ще ми дадът? Отговора беше ще ти дадем фактура за ин витро иски тя е за сума 2,950лв. Ок. Но....моята процедура, която доки ще ми прави е по лимитиран цикъл и струва 2,100лв. Та как ще ми дадът фактура за 2,950лв. а аз ще платя 2,100.....нещо не ми стана ясно?  newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #2gunfire

# 573
Здравейте момичета! Днес малко се замислих и не можах да си обясня следния въпрос: понеже съм със общински пари и ще ми трябват фактури попитах в клиниката каква фактура ще ми дадът? Отговора беше ще ти дадем фактура за ин витро иски тя е за сума 2,950лв. Ок. Но....моята процедура, която доки ще ми прави е по лимитиран цикъл и струва 2,100лв. Та как ще ми дадът фактура за 2,950лв. а аз ще платя 2,100.....нещо не ми стана ясно?  newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #2gunfire
Защото не на всяко Икси им се налага да издават фактури и е напълно нормално да ти издадат фактура за сумата, която искаш без значение какво пише на нея и какво са ти правили.А и общината не ги интересува дали е лимитиран или е Икси или си е инвитро, парите се отпускат за процедура свързана с репродукция.Ако сумата от общината е 3000лв, защо да ти дават 5 фактури от клиниката, вместо една с една обща сума, може би това са имали предвид  Peace

# 574
Здравейте момичета! Днес малко се замислих и не можах да си обясня следния въпрос: понеже съм със общински пари и ще ми трябват фактури попитах в клиниката каква фактура ще ми дадът? Отговора беше ще ти дадем фактура за ин витро иски тя е за сума 2,950лв. Ок. Но....моята процедура, която доки ще ми прави е по лимитиран цикъл и струва 2,100лв. Та как ще ми дадът фактура за 2,950лв. а аз ще платя 2,100.....нещо не ми стана ясно?  newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #2gunfire
Защото не на всяко Икси им се налага да издават фактури и е напълно нормално да ти издадат фактура за сумата, която искаш без значение какво пише на нея и какво са ти правили.А и общината не ги интересува дали е лимитиран или е Икси или си е инвитро, парите се отпускат за процедура свързана с репродукция.Ако сумата от общината е 3000лв, защо да ти дават 5 фактури от клиниката, вместо една с една обща сума, може би това са имали предвид  Peace

Molssi, принципно си права. НО, от счетоводна гледна точка ще имат проблем. По закон и принципно за всяко изследване и манипулация са длъжни да издават касов бон или платежен документ - фактура (освен, ако не са си спестили такива на доста пациенти). Тези 850 лв, за които е разликата, в този случай няма да ги получат, а ще им се водят като приход, за който плащат данъци. Вариант да си ги получат е , АКО издадат фактурата към Общината, която ще им ге преведе директно по сметката, а не на физическото лице sladkatakaka1988. Но така излиза, че едни 850 лв ще се усвоят  Mr. Green незнайно как и къде. E може и да подарят някое друго изследване или манипулация на sladkatakaka1988  Grinning
Не вярвам да го направят това усвояване на общински пари. Би говорило много лошо.

# 575
За присвояване не вярвам и дума да става, може да и дадът лекарствата за стимулация от клиниката до тази сума  Thinking

# 576
Сладкатакака1988 ще каже по-нататък каво е станало.
Успех с общинския фонд. И аз днес подадох документи в нашата Община за фактурите от февруари-март тази година. Дано ги одобрят и да ми върнат хилядо лева.  Mr. Green

# 577
Дано! Не са много, но пак си е помощ.

# 578
  • Димитровград
Общината тези 3,250лв. Ми ги е дала вече и с тях плащам, но до края на годината трябва да предоставя фактури как съм усвоила парите....така че с това момиченце с очилца на 17.10 като ида доста ще си поговорим. Оффф тя както обича и да обяснява:(

# 579
Това момиченце с очилата, това на регистратурата ли е? Сладка, колко пари ти отпуска общината, за които ти трябва фактура?  Когато ние имахме нужда от фактури, никога не съм имала проблеми, но с това момиче ще ми белее главата.Имам чувството, че е там за красота само. Веднъж час не ми беше записала, втори път картата не може да ми намери, когато се налижи по телефона да питам нещо един час ми се мота, хиляди въпроси, абе....!

# 580
  • Сливен
Момичето,което е на регистратурата се казва Станислава,а момичето с очилата е Мариана.Много съм доволна и от двете, мили и любезни,досега не съм имала проблеми,повече със Станислава съм контактувала.

# 581
Да, сетих се, коя е с очилата- момичето,което отговаря за Фонда! Да тя Станислава е много любезна, но вече няколко пъти ме изумява направо...

# 582
  • Сливен
Много съм изненадана,че така са се получили нещата при теб,дано да не се повтарят.В такава ситуация ставаме доста чувствителни и нямаме нужда и от допълнителни дразнители.

# 583
  • Димитровград
Общината ми отпусна 3,250лв. Това е и сумата, за която ми трябват фактури. Мариана е момичето с очилата и като цяло не е на ТИ с документациите.В крайна сметка си сложена там за това нещо. От скоро време насам се е взела за нещо много велико и даже и личи....дано ми обясни какви фактури ще ми ддаде,че направо не знам. Ако ми издаде фактури като тази проформ, която ми издава за общината да кандидатствам мале мале мале!!! След около 5-6 разговора какво ми трябва, пращане по еконт.....накрая чак от общината се изнервиха и ме помолиха да им дам телефона на клиниката, за да се разправят те. С цифри пише една сума, с думи друга, името е на няква фирма в софия, адреса е на няква фирма в софия, а всъщност аз кандидатствам и трябва на тази проформ фактура да си е направила труда поне да ми попълне данните...баси все пак ний и изкарваме заплатата....взела се е за много велика то се и вижда. Начина и на говорене, походката, държанието...абе вижда се отстрани.

# 584
Аз не смятам че се смята за велика или се държи високомерно, но за всеки влак си има пътници. Няма как на всеки да е еднакво Wink. Когато попълвах документи за Фонда, наскоро и Инвитро картата, мн старателно и ясно ми обясни и при нужда наминаваше.

Общи условия

Активация на акаунт