Познай коя е книгата - 14

• 49 832
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Извинявам се, чак сега стигам дотук Embarassed
PesychinKa позна. Мислех за жокер да пусна дебелите крака на кралица Марго, но нищо, следващият път Laughing

# 571

"Винаги е странно, когато те изтръгват от навиците ти. Но се надявам да се чувстваш и малко въодушевена. Лицето ти, когато се върна от гмуркането онзи път, ми каза всичко. В теб има глад, XXX. Неустрашимост. Просто си я заровила дълбоко, както правят повечето хора.
Не ти казвам да скачаш от високи сгради или да плуваш с китове, или нещо подобно (макар че тайничко бих се радвал, ако го направиш), а да живееш смело. Приемай предизвикателствата. Носи гордо чорапогащника на райета. Ако все пак решиш да се събереш с някой смешник, първо се увери, че някъде си скътала нещо от това. Да знаеш, че пред теб все още има възможности, е вид лукс. Да знам, че съм ти ги предоставил, за мен е вид облекчение.
Е, това е. Ти спечели сърцето ми, К..... Направи го от първия ден, когато влезе вкъщи, с твоите абсурдни дрехи, недодяланите ти шеги и пълната ти неспособност да криеш мислите си. Ти промени живота ми много повече, отколкото тези пари ще променят твоя.
Не мисли за мен твърде често. Не искам да тъжиш. Просто живей добре. Просто живей.
С обич XXX”

# 572
  • София, България
Еее, много беше лесно с тоя чорпогащник - Аз преди теб  Peace

# 573
Браво, Радос! Това ми беше под ръка,тъй като сега я завърших книгата и много ми хареса тази част.

# 574
  • София, България
Аз пък чета това:

"— Аз ще ти кажа кой ще те развесели — каза ХХХ, като помисли. — Сигурна съм, че УУУ ще го направи. Той никога не говори за смъртта, а само за живи работи.
Постоянно гледа нагоре към небето да види как летят птиците или надолу към земята да види как растат цветята. Очите му са кръгли и широко отворени от гледане. И толкова много се смее с голямата си уста, а бузите му са червени като ябълки."

# 575
Тайната градина  Peace

# 576
  • София, България
Тя е, мерна се наскоро в темата и реших да попълня пропуска си, че не съм я чела.

Ти си, НоМе  Peace

# 577
Аз я коментирах, мисля че и цитат от нея пусках, защото точно тогава я четях  Grinning

Нова загадка  Grinning

Утрото, когато превъртях беше прекрасно — една прекрасна майска утрин. Това, което я правеше прекрасна, бе фактът, че закуската е още в стомаха ми и най-вече катеричката, която мярнах от прозорците на Алгебра II.

Седях на най-отдалечената от вратата редица, която е до самия прозорец, та не беше никак трудно да забележа тичащата по моравата катеричка. А моравата на Плейсървилската гимназия си я бива. Простряла се е почти до стените на училището за да ти каже здрасти. Никой, поне за тези пет години откакто съм в гимназията, не се е опитвал да я измести назад с разни розови храстчета, коледни дръвчета или други подобни лайнарски истории. Моравата обгръща бетонните основи на сградата и си расте на воля, без да й пука дали на някой това му харесва или не. Казват, че преди две години, на една от срещите на Градската управа, някаква дъртофелница предложила да вдигнат на моравата павилион-мемориал в чест на ония випускници на гимназията, които са скочили на високо или са били изтрепани в различни войни. Моят добър приятел Джо Мак Кенеди е бил на тази срещи и ми каза, че направо са й показали среден пръст. Съжалявам, че и аз не съм бил там. Както го разказва Джо, бая добре са си прекарали на оная сбирка. Преди две години. Доколкото си спомням, май някъде по това време започнах да изкуквам.

# 578
  • Ямбол
Това да не е "Гняв" на Кинг? Чела съм само началото преди няколко години и имам съвсем блед спомен.

# 579
"Гняв" на Стивън Кинг?

# 580
Колко сте бързи  Grinning
Тя е.

# 581
  • Ямбол
Носферата, пускай ти загадка  Hug .

# 582
Деветият граф ХХХ беше завеян, добродушен старец със слабост към новите играчки. Независимо, че главният интерес в живота му бе градината на замъка, той винаги беше готов да опита и нещо странично, а последното странично нещо бе именно този телескоп. Поръчан от Лондон в изблик на ентусиазъм — резултат от прочита на статия по астрономия в едно месечно списание — той беше монтиран предната вечер. В момента се осъществяваше неговото първо изпробване.
Скоро притегателната сила на кравата започна да избледнява. Като крава тя наистина беше великолепен екземпляр, но и у нея, както у толкова други нейни посестрими, липсваше стаен драматизъм. След малко, преситен от гледката на изцъклените й очи и преживяща уста, лорд ХХХ реши да завърти съоръжението с надежда да попадне на нещо поне малко по-вълнуващо. И тъкмо се канеше да го стори, когато в обсега на зрителното му поле се появи достопочтеният УУУ. Той пъргаво крачеше по тревата като овчар от митологията, забързан за среща със своята нимфа. Внезапен облак помрачи ведрото чело на лорд ХХХ. Облакът неизменно се появяваше при вида на УУУ, защото с годините този младеж се превръщаше във все по-голяма грижа за притеснения си родител.

# 583
  • София
любимият ми лорд Емсуърт с култовата фраза: "Гледам си свинята". Joy

# 584

Общи условия

Активация на акаунт