Познай коя е книгата - 14

• 49 789
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • Ямбол
На мен и първия, и трети цитат са ми много познати, почти съм сигурна, че съм го чела това.

# 601
  • София
 ooooh! О, то има и други цитати Laughing Laughing Аз само последния си гледах Laughing Laughing

# 602
  • Варна
Негово превъзходителство може би е Наполеон?

# 603
  • София, България
а португалския какво общо има?

# 604
  • София
Негово превъзходителство може би е Наполеон?

Камионът не се връзва, освен ако сюжета не следва повече от една времева линия.

# 605
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не знам кой е авторът, но определено ме заинтригува.

# 606
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 ooooh! бях сигурна, че авторът е англичанин.

сега с португалския език и френския автор съвсем се обърках Blush

# 607
този абзац

Скрит текст:
" - Ще ми плащате за конкретен обем свършена работа: аз ще ви науча две хиляди думи, а вие ще ми дадете петдесет франка.
- Готово - съгласи се ХХХ. - Все пак две хиляди думи са един предостатъчен речников фонд като начало.
- Значи сделката е приключена - рече УУУ. - Слушайте сега добре. Всички думи, които във френски език окончават на наставката сион, имат същото значение и в португалския, с тази разлика, че приемат наставката саунг. Ето: революсион - револусаунг; конститюсион - конститусаунг; инститюсион - институсаунг.... И така, във френски език има две хиляди думи, които окончават на сион... Негово превъзходителство ми дължи петдесет франка."
« Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 22:11 от АРТЕМИС »
сякаш ме навежда на мисълта за Иля Илф иЕвгений петров.... сигурен съм че Великият комбинатор Остап Бендер "учеше" някого така, но дали в 12-те стола или в Златният телец? като че ли - в "Дванадесетте стола"?

да, сега се сетих, дванадесетте стола е, защото Бендер, сега шегуваше с Воробянинов, като го наричаше Негово превъзходителство, Предводителят на Дворяните.

П.С. хъв сега видях, че бил френски авторът - ами в такъв случай  -Рафаел сабатини - Скарамуш. това е в частта "Сцената"

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 14:42 от Джон Сняг

# 608
  • София
Андре Мороа, "Мълчанията на полковник Брамбъл".

препоръчвам с три ръце Laughing

# 609
  • София, България
и кой сега да пусне загадка  Thinking много разсъждавахме тука ... който има нещо готово, да го дава  Peace

# 610
Топлите априлски порои не бяха успели да отмият мръсотията от уличната настилка и калта от канавките на NNNNN Въпреки това силният дъжд беше радост за собствениците на овошки, цветни и билкови градини и ливади. Пороят беше допринесъл и за спокойствието на пътниците, защото принуди нощните бандити да се отдадат на самохвалство в схлупените кръчми, които се издигаха в началото на всяка уличка в NNNN. Черните плъхове с дълги опашки знаеха, че дъждът е размекнал купчините смет, струпани в канавките, и усърдно ровеха за храна с блеснали червени очи. Котка, която ловуваше, скрита в сенките на алеята, изведнъж спря с вдигната лапа пред калдъръмения двор на хана „При мантията“, който се намираше срещу къщата на абата на DDDD. Котката огледа пустия двор пред конюшнята и забеляза, че всички врати бяха заключени и залостени, което не й даваше възможност да чуе как мишките тихо шумолят из сламата или лакомо пълнят малките си стомахчета от сандъците с трици, овес и други храни. Затова тя погледна с кехлибарените си очи към светлината и се вслуша в шумния говор и смях, които се лееха през стъклата на големия прозорец на фасадата на кръчмата. Над котката емблемата на „При мантията“ скърцаше и стенеше под лекия априлски бриз. Някъде изцвили кон, сънлив коняр отвори малката врата на хамбара, за да се увери, че всичко е наред, и котката се промъкна натам.

# 611
Не съм сигурна за книгата, но авторът не е ли Дохърти и някоя от загадките му?

# 612
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Дохърти е, да, от британската му серия, но кой точно роман и аз не се сещам.

# 613
 Дохърти е  точно така, от серията "Кентърбърийски загади", бързи сте ей?.  Ако някой исак да се пробва  с книгата? Те май са само седем?

# 614
"Песента на палача"... "Сенки в Оксфорд"...? Ще мога да проверя чак през юли-август обаче, като отидем на гости на сестра ми.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт