Кучкари vs останалите

• 68 635
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 270
...За комари да кажа ли? Тях ги трепя, щото ми пият кръвта...
Ами те и агресивните кучета ядат хора.

# 271
Никога не съм виждала кученце, свито на кълбенце, което нищо лошо не прави, но всички го подритват, ако целта е да ни стане жално - не ни става. Това са измислици с не знам каква цел. Истината е, че кучетата не се свиват на кълбенца, а се групират в глутници, стават агресивни и нападат.

# 272
А хлебарката в кухнята размазваш ли я с чехъла? Или тя не е миличка и не гледа с влажен поглед като бездомните кученца?

Наистина ли  Shocked хем помолих да оставим темата с неяденето на месо. Все пак да отговоря: хлебарки никога не съм имала и убивала. Сезонни мравки имах в една от квартирите, оставих ги да си живеят, не ми пречеха и не ходеха около храната, а само около едни саксии. Беше общо решение, което взехме с мъжът ми (месояден). За комари да кажа ли? Тях ги трепя, щото ми пият кръвта. Малко е по-различно от куче свито на кълбенце в студа, което всички подритват. С това приключвам да отговарям на нападателни въпроси  Hug

Едно такова кученце разболя чичо ми от кучешка тения. Едвам го спасиха.
 Но и кучешката тения има право на живот нали? Особено ако не си болна ти, а друг...

# 273
За агресивните казах, че не мога да преценя, кое е по-милостиво - евтаназия или клетка. Но при всички положения, първо трябва работа с кучето, защото може да се промени.

Някои тк твърдят, че се налага да се убиват всички бездомни кучета, а за това съм твърдо против. Агресивните са друго нещо и за тях не съм заела позиция. Трябва доста повече проучвания и още малко години житейски опит да натрупам, за да имам мнение за тях.

weissbier, престани де. Има животни, които наистина убиват, като кучешката тения. Когато е аз или бацила, естествено, че ще има жертви  Mr. Green но тук говорим за невинни душици.

# 274

weissbier, престани де. Има животни, които наистина убиват, като кучешката тения. Когато е аз или бацила, естествено, че ще има жертви  Mr. Green но тук говорим за невинни душици.
Болните от кучешка тения деца също са невинни душици. Защо не се помисли за тях?
 На запад, където няма бездомни кучета, ако бездомното куче не се осинови в срок от две седмици и се приспива.
 Това правят хората, за да спасят децата си, които са им по-важни от кучетата.

# 275
Няма какво да го мислим, има практики в нормалните страни и е установено кое е работещо. Оставените по улиците или отглеждани доживот не е вариант - прибиране, осиновяване, които не са осиновени...

За агресивните - гледала съм предавания с кинолози, никой не би рискувал с куче, убило или осакатило човек. Пак ще се повтори, има неща, които са непоправими.

# 276
Оф, това "на запад" като го чуя, съпроводено с капене на мед от устата  Mr. Green  Mr. Green
На мен пък "на запад" много неща не ми харесват. Затова си стоя тук, е, не само затова де. Но "на запад" не е еталон за всичко и в някои отношения не е добър пример за следване. Може да не е точно кучешкия, а по принцип говоря.

# 277
Няма какво да го мислим, има практики в нормалните страни и е установено кое е работещо. Оставените по улиците или отглеждани доживот не е вариант - прибиране, осиновяване, които не са осиновени...

За агресивните - гледала съм предавания с кинолози, никой не би рискувал с куче, убило или
Да, но у нас се приемат лобистки закони и всички страдаме, за да може Екоравновесие да ни източва парите от джоба и пак да ни хапят и разболяват бездомни кучета.
Оф, това "на запад" като го чуя, съпроводено с капене на мед от устата  Mr. Green  Mr. Green
На мен пък "на запад" много неща не ми харесват. Затова си стоя тук, е, не само затова де. Но "на запад" не е еталон за всичко и в някои отношения не е добър пример за следване. Може да не е точно кучешкия, а по принцип говоря.
липсата на бездомни глутници и добрата хигиена са от добрите неща "на Запад".
 При нас "на изток" очевидно хигиената никога не е била на почит.

# 278
Не се сърди, човече , всички заявихме, че относно агресивните кучета евтаназията е оправдана.

weissbier, съжаляваме за това, което се е случило с чичо ти. Очевидно е дълбоко залегнало като първопричина за недолюбването ти на всякакви кучета. Но така или иначе това си е животински вид, който съществува и който дори носи ползи на човечеството, а не само вреди. А ако отвориш да прочетеш, че има дори и рибна тения...

Само не разбирам защо всички, които полагат каквато и да е грижа към бездомно животно, автоматично се заклеймяват като луди! Добре, значи и аз съм луда тогава. Сега вече може да спрете да ми говорите.
Да обичаш животните не означава да си обичаш само твоето си куче и само твоята си котка, пък другите да ги пращаш за евтаназия!

# 279
Тъпото Екоравновесие никаква не я върши, защото са някви гадове, които само ламтят за пари. Нищо не кастрират, че да се развъждат и да има кучета и котки, съответно субсидии и занапред  Mr. Green Направо ме е гнус от такива изпълнения.

А колкото до хигиената, да започнем от човешката хигиена, като по-схватлив биологичен вид. В най-ниската точка на хигиената западните страни не се различават от нашата. Гетата са си все гета.

# 280
  • София
Да обичаш животните не означава да любиш всички бездомни песове, съжалявам. Аз обичам животните - най-вече дивите. Изключително болно ми е за намаляващите популации на носорозите, тигрите, и прочие диви живини, които си заминават заради човешката алчност. Но глутниците кучета, които се развяват из градовете ни просто няма как да ми събудят съчувствието. Те са опасни и за домашните кучета, и за хората. Подлежат на хващане и приспиване - тези, които не се осиновяват успешно.

Измислено е отдавна.

# 281

weissbier, съжаляваме за това, което се е случило с чичо ти. Очевидно е дълбоко залегнало като първопричина за недолюбването ти на всякакви кучета. Но така или иначе това си е животински вид, който съществува и който дори носи ползи на човечеството, а не само вреди. А ако отвориш да прочетеш, че има дори и рибна тения...

Напротив. Аз обичам кучета. Но тогава, когато всичко е с мярка. Обичам и шоколад, но не го ям постоянно нали?
Това да обичаш кучетата не означава да живееш сред глутници и децата ти да се въргалят в лайната им. Предполагам, че няма две мнения по този въпрос.
 А що се касае до рибната тения. Има. Но няма бездомни глутници от риби, които да я сеят по пясъчниците на детската площадка.

А колкото до хигиената, да започнем от човешката хигиена, като по-схватлив биологичен вид. В най-ниската точка на хигиената западните страни не се различават от нашата. Гетата са си все гета.
Тук си права. Но за разлика от бездомните животни, гетата не могат да бъдат "евтаназирани".... Mr. Green

# 282
да обичаш животните означава да обичаш животните!
Няма вариации.

Агресивните кучета са изключение и не се припокриват 1:1 с общото понятие "бездомни кучета". мен също ме е страх от бездомни кучета и предпочитам такива да няма по улиците. Но отново казвам - това са единици.

Напротив. Аз обичам кучета. Но тогава, когато всичко е с мярка. Обичам и шоколад, но не го ям постоянно нали?
Това да обичаш кучетата не означава да живееш сред глутници и децата ти да се въргалят в лайната им. Предполагам, че няма две мнения по този въпрос.
 А що се касае до рибната тения. Има. Но няма бездомни глутници от риби, които да я сеят по пясъчниците на детската площадка.

Е, аз обичам и кучета, и котки!
И децата ми далеч на се въргалят в изпражненията им, нито пък живеем сред глутници - що за тъпизми?!?!?

Да ти кажа за пясъчниците - не са най-удачното място да си водиш децата да си играят, тенията е най-малкото, което може да лепнат там. Мислех си, че повечето майки са го разбрали.  Rolling Eyes

# 283
да обичаш животните означава да обичаш животните!
Няма вариации.

Да спя с тях в едно легло ли означава?

# 284
Ама защо смятате, че аз и утрото искаме да живеем сред глутници. Аз лично (да не говоря от нейно име) също искам решение на проблема, но да не включва масово убийство. Така или иначе убийството не е решение. Ще се навъдят пак.

Общи условия

Активация на акаунт