Кучкари vs останалите

• 68 543
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 450
Джой, а защо да е ВМЕСТО нас? Мен защо трябва да ме интересува повече от теб какво прави безхаберния собственик на куче? Това че аз имам домашен любимец ме прави отговорна само към него, а не към чуждите такива.
За другите съм отговорна точно колкото теб и всеки останал член на това общество. Ако ти не искаш да чистиш чужди акита, то и аз не искам.

# 451
  • София
Обърнете се към институциите, искайте конкретни неща.

Аз лично съм се обръщала към районния кмет с искане да се направи оградена кучешка поляна в моя квартален малък парк. Имам устно обещание, че ще се случи, сега чакам да видя дали ще бъде изпълнено.

# 452
Еее, толкова ли е трудно да се разбере, че и в двата лагера има несериозници.

От една страна има кучешки стопани, които не почистват, има "кучешки стопани", които като свърши строежа пускат лошо куче да е бездомно, има такива, които изхвърлят малки кучета и т.н.

От другата страна има разни ненормалници, които стрелят в населени места с огнестрелни оръжия, за да убият куче, такива, които тровят животни с техните си аргументи, такива, които подритват (и по-лоши неща) бездомни животни, които не ги застрашават за удоволствие и т.н.

Ние тук дъвчем тънката граница на толерантност между изрядни стопани и хора, с панически страх... ами малко... се губи фокуса, има по-сериозни проблеми.

# 453
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Добре де, ти си искала ограден парк, понеже имаш куче, а няма парк. Тук паркове ИМА, просто никой не ползва само тях, а правят кварталната полянка в кучешки парк. Аз не мога да искам неща, които трябват на кучеотглеждащите, понеже първо нямам куче и не ми трябват, второ не знам какво е необходимо да искам, че да не ми скачат вълчаци по улицата. Това, което мога да направя, е да се оплаквам- правила съм го. Оттам нататък и с лични средства да изградя кучешки парк, пак ще ми скачат по улиците. Толкова. Затова и е крайно некоректно да се прехвърля топката на нямащите куче- тези, които трябва да се променят, са имащите такова. Но не- те търсят вината в лошите зли хора, които мразят тях и тяхното куче.

# 454
И сега да хвърля бомбата, след като преди това бях така мила и добра. След като си спазвам законите, наредбите и се старая, ма хич не ме интересува на кого пречи моето куче. То може и да няма права, ама аз имам, точно колкото има и един антикучкар.

Ако си спазваш наредбите кучето ти няма да пречи на никого. Щом пречи, значи пренебрегваш някои наредби или ги тълкуваш както ти изнася. Аз не съм антикучкарка, аз съм против наглите гьонсурат кучкари, които си мислят, че останалите ХОРА са длъжни на тяхното КУЧЕ.

# 455
  • София
АЗ нямам какво да променям. Отговорен стопанин съм и съм изрядна във всяко отношение.
На който не му харесва, да се спасява както реши за добре.

# 456
Тц, двете страни трябва да предприемат действия. Промяната идва от всички, през правилно възпитание на децата, през докладване за неспазване на реда, забележки та чак до даряване на средства за изграждане на канали за осиновяване и т.н. Възможности има толкова много...

# 457

Ако си спазваш наредбите кучето ти няма да пречи на никого. Щом пречи, значи пренебрегваш някои наредби или ги тълкуваш както ти изнася. Аз не съм антикучкарка, аз съм против наглите гьонсурат кучкари, които си мислят, че останалите ХОРА са длъжни на тяхното КУЧЕ.
Я пак? Гледам си го както трябва - кастриран е, няма да го развъждам, има чип, всички ваксини, чистя след него, не го водя на забранените места.
По-скоро на мен ми пречат разни хора, когато се втурнат да го галят и пипат, без да са искали позволение.
И аз съм против наглите кучкари, но също съм против наглите антикучкари, които в тази тема има в изобилие. Толкова.

# 458
  • София
 Shocked
Нелепа съм, защото спазвам правилата?
Ок, нека съм нелепа.
Нямам какво повече да коментирам с теб.

# 459
Добре де, ти си искала ограден парк, понеже имаш куче, а няма парк. Тук паркове ИМА, просто никой не ползва само тях, а правят кварталната полянка в кучешки парк. Аз не мога да искам неща, които трябват на кучеотглеждащите, понеже първо нямам куче и не ми трябват, второ не знам какво е необходимо да искам, че да не ми скачат вълчаци по улицата. Това, което мога да направя, е да се оплаквам- правила съм го. Оттам нататък и с лични средства да изградя кучешки парк, пак ще ми скачат по улиците. Толкова. Затова и е крайно некоректно да се прехвърля топката на нямащите куче- тези, които трябва да се променят, са имащите такова. Но не- те търсят вината в лошите зли хора, които мразят тях и тяхното куче.
Вземи си куче,действа много терапевтично,така има шас да ги заобичаш,кучетата де,за хората не съм сигурна?!

# 460

Не е точно така. Както казвам няколко пъти, карат ми се като е пуснат на кучешката алея, определена от наредба и табели. Някои тук казват за намордник, а той пак по закон в София не е задължителен и сигурно в парка има хора, на които им пречи. Ето, аз спазвам закона - само на разрешената алея е пуснат и тъй като не  е задължително да е с намордник - не е, но пак пречи. Защото смятам, че на разрешената алея моето куче има право да бъде пуснато. Който не иска да бъде близо до пуснато куче да мине по друга алея. Това, че там има свободно движещи се кучета е вина на техните стопани. Аз не мога да отговарям за всички стопани за кучета.

# 461
Аха, хората ,които искат да си гледат куче И спазват наредбите са с диагноза ,тъй ли ? Защото на някой, му се било случило еди-какво си, хайде да забраним изобщо да се гледат кучета.

Ами ,ако ви се случи да сте участник в някакво ПТП , ще спрете да ползвате автомобили ли ? Party

# 462
Наистина е безсмислено. Аз самата бях страховит антикучкар, два пъти съм хапана от доберман, домашен.
Но докато не си взех куче, изобщо не си давах сметка за обратната страна на монетата. Не знаех, че има начини нещата да се случват правилно.
Лошото е, че хората губят търпимост и това е разбираемо. Трябва да има солени глоби, защото българинът най-вече това го мори. Но и условия, мисъл, човечност от двете страни.

# 463
Ето, аз спазвам закона - само на разрешената алея е пуснат и тъй като не  е задължително да е с намордник - не е, но пак пречи. Защото смятам, че на разрешената алея моето куче има право да бъде пуснато. Който не иска да бъде близо до пуснато куче да мине по друга алея.

Ако е така, и ако си чистиш след кучето, никой няма право да ти се сърди. За съжаление си огромно малцинство.

# 464
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Съгласна съм, Моринга. На мен обаче ми минава желанието да съм любезна, след като в последователни постове ми се вменява вина, обяснява ми се, че "плюя" и бивам пратена да се "оправям сама". При това след като специално съм се старала да си сдържам езика. Не е ли разбираемо да ми писне и да вляза в тона?

Общи условия

Активация на акаунт