С какво ви дразнят свекървите- 68

• 97 715
  • 830
  •   1
Отговори
# 735
Смешно е наистина, гледам така да го приемам, но е признак на НЕуважение. Чудя се, как ли ще реагира майчето, ако аз при следващото наше посещение у тях си занеса приготвена от мен храна и демонстративно разсипя на всички от нея, а нейното си остане във фурната или където newsm78 В неделя ще идва и този път изришно помолих синът й, да я предупреди да не носи нищо, защото имаме много или да измисли нещо. Та за повода вече съм измислила 3-степенно меню + любимата торта на моя любим, която обожава и ме хвали пред всеки с нея. Да видим  Laughing Допускам, че въпреки предупреждението пак ще се направи  на ударена, но този път няма да отстъпя!  Naughty Боже, добре, че не сме под един покрив. Иначе мила женица, много ме обича уж, но това съперничество.. на базата на какво?! ме кара само и само да си правя изводи.
Тъпо е, ама защо се връзваш! Война за готвене ooooh!, и това доживях да чуя  Laughing
На твое място в неделя хич нищо няма да сготвя. И като се появи, ще я пришпоря да вади каквото носи, за да сядаме на масата Wink Пък 10степенното меню ще си го направиш когато сте си сами у дома. Тъкмо ще си го изядете с кеф, а не като с нея да ти присяда.
Глупави жени smile3527

# 736
  • Варна
Това с манджите го има и при една моя приятелка. Готви момичето и то повече от добре, харесва й, отдава й се и се получава пиршество. Но свекърва й като дойде от село за някой и друг ден абсолютно всеки път демонстративно не кусва от нейните манджи, а си нови продукти, понякога и готвено и си яде от нейните неща. Че и на свекъра не дава да му сложат друга манджа в чинията. И не, не са гнусливи. Просто е фасон, но много грозен.

# 737
Мъжът ти как гледа на цялата тази ситуация? Взима ли някакво отношение?

Ето това ми е едно огромно притеснение. Аз мисля, че вижда всичко, но някак си премълчава, защото той е на мнение, че майка му много ме обича. Не веднъж го е казвал и то с такова умиление, че сърце не ми дава да му се оплача нещо или да споделя ако ме е издразнило нещо, а те са били доста неща вече и то с основание.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 11:21 от *ланаделрей*

# 738
Ланаделрей, вкарай свеки в твоите обувки. Всеки път, когато отивате у тях, носи храна и яж само от нея, без да докосваш нейните манджи.

# 739
Това с манджите го има и при една моя приятелка. Готви момичето и то повече от добре, харесва й, отдава й се и се получава пиршество. Но свекърва й като дойде от село за някой и друг ден абсолютно всеки път демонстративно не кусва от нейните манджи, а си нови продукти, понякога и готвено и си яде от нейните неща. Че и на свекъра не дава да му сложат друга манджа в чинията. И не, не са гнусливи. Просто е фасон, но много грозен.

Много ми е странно. Така и не разбрах, защо го прави. Поне не е тормозила околните и майка и и баща и, а и свекър ми си ядяха, че и им харесваше.

# 740
Ланаделрей, вкарай свеки в твоите обувки. Всеки път, когато отивате у тях, носи храна и яж само от нея, без да докосваш нейните манджи.

Нали! Точно това мислех да направя ако и този път за пореден такъв се получи същото!!! Аман!!! И аз гламавата ще уважавам и ще очаквам същото!!! newsm78 Laughing

# 741

Това само ако свекървата готви гадно. Иначе, защо да се затормозява и да готви итя.

Голяма работа, че не яде свеки. Да си стои на хляб и вода. Аз бих забранила сервирането на храна, донесена от нея, когато е в моя дом.

Казвам, да, благодаря, но аз вече съм приготвила обяда/вечерята и това е излишно. Можеш да си го вземеш за утре или да ни го оставиш.

# 742
  • Оптимист по принуда
Чудесно предложение.
Проблемът май не е,че тя не яде, а че натрапва своето ядене на всички.

# 743
  • Варна
Даун, даже се е стигало до абсурди като свекървата да донесе куп неща със себе си, а младото семейство е напазарувало и се е приготвило за гостито и съответно хладилникът е пълен. Няма място и за техните неща и за нейните. И какво мислиш? Вадят се техните неща и се слагат нещата на свеки. И храна е хвърляла така приятелката ми, защото се разваля. Абсурд на абсурдите. Ама тя е чувствителна душа и много ги преживява тези неща. Истината е, че не си допаднаха със свекървата от самото начало, но понеже контактите им са сведени до необходимия минимум, такива ситуации не са много чести. Но свеки не пропуска да я уязви по всеки възможен начин. Колко още случки има, не е истина.

# 744
Аз бих забранила сервирането на храна, донесена от нея, когато е в моя дом.
Казвам, да, благодаря, но аз вече съм приготвила обяда/вечерята и това е излишно. Можеш да си го вземеш за утре или да ни го оставиш.
Това е много добра идея, но ще работи, само ако и мъжът я подкрепя. Иначе, ако снахата каже "Найн", а Мамин Златен се запритеснява, че така ще обидят Мама му, отиде работата.

# 745
Чудесно предложение.
Проблемът май не е,че тя не яде, а че натрапва своето ядене на всички.

Не, повярвай ми. Ни най-малко това ми е проблемът. Тя е много добра готвачка и всяко приготвено от нея нещо ми е адски вкусно. В началото дори всеки път се радвах и чудех какво ли ще е приготвила този път. Но докато не започна да ми прави впечатление, че тя дори не опитва ако има нещо сложено от мен на масата. После си правих експеримент да не сервирам и слагам нищо преди да е дошла. И да,стана така както мислех, при казването от мен, че съм приготвила обяд, даже не се и отговаря. Директно почва да се разсипва от нейното. Боли ме, че дори не си прави труда да ме уважи и с една хапка дори! А аз толкова се старая и стакова желание подреждам, приготвям, когато ще идва тя, само и само да види, че се старая да бъда домакиня и синът и да се чувства добре. А какво получавам? Ето за това ме е яд.

# 746
Разбирам те напълно, Лана! И аз бих го приела като неуважение, но дамите са прави- по-добре си стой мирна, спи си до късно и чакай тя да донесе яденето! Пък като дойде денят да се оплаче (било тя или някой друг от обкръжението), че не си сготвила за въпросното гости- няма смисъл да се хабиш, след като яденето влиза в хладилника и никой не го уважава! Мъжът ти рано или късно все ще коментира, че дадено ястие го правиш много добре! Аз при свекърва ми избягвам да ям, но едно защото достатъчно пъти съм намирала части от космената й покривка в яденето, от друга страна и ме е натравяла и в болница съм лежала! Мъжът ми също живееше с илюзията, че тя много ме обича, но и сляп да си не може вечно да си затваряш очите! Моето свеки по измитите съдове често оставя по някой хранителен продукт (не че в други отношения е много чиста), но въпреки това коментарът "майка ми е луда по чистотата" е често използван, въпреки че само аз и мъжо си знаем, че го казва с ирония! Ако имаш достатъчно нерви- стой и си мълчи и някой ден ще бъдеш възнаградена, ако ли не- сподели колко е неуважително човек да не зачита труда ти и гостоприемството ти!

# 747
Аз бих забранила сервирането на храна, донесена от нея, когато е в моя дом.
Това е много добра идея, но ще работи, само ако и мъжът я подкрепя. Иначе, ако снахата каже "Найн", а Мамин Златен се запритеснява, че така ще обидят Мама му, отиде работата.

Моята го пробваше това, но аз просто дърпах нещата и ги сервирах по мое виждане. Не сме коментирали с мъжът ми, защото реален сблъсък не е имало. Преди година две се заговорихме и се оказа, че и той го е забелязал.

А тя и от нейните неща не ядеше, а само хляб  Shocked. Да е жива и здрава. Помагала ми е с разни неща. От както се разделих със синът и не съм я чувала.

# 748
У нас беше подобно. Идва на гости и започва да готви, това, че аз съм направила цял куп манджи, защото не ми е приятно друг да се вихри у дома няма значение. Едно си баба бае.. Обаче на третия път вече скръцнах, обясних, че това е неуважително, че не живеем заедно, за да я търпя и в нашият дом ще се съобразява с нас, а не ние с нея. Когато отидем у тях да прави, каквото си иска, у нас така не може. Първо трябва да пита дали да готви, дали да чисти и подобни. Отначало я удари ток, защото не очакваше, че така ще реагирам и все "ама помощ е това". Обясних, че тва не е никаква помощ, а нахалство, защото не съм я поискала. Сърди се известно време, но сега вече няма такива. Пита. Като ме попита естествено, че разрешавам да се включи в нещо, но такива да идва и да се държи така все едно аз съм й на гости, айде няма нужда. Да, тя идва при сина си, а не на гости на снахата, но е длъжна да се съобразява. Аз като ходя у тях не й се бъркам как да готви и да чисти, че и забележки да й правя.
Обаче си знам, че и аз съм изкукуригала. Другите майки с малки бебета все си викат "да има кой да ми изчисти", аз предпочитам дет се вика и разхвърляно да е, у нас съм си. Какво ще ми се бута друг човек да ми рови из мръсните гащи и дома.  ooooh!

# 749
  • Бургас
Има дребнави жени, които се състезават кулинарно със снахите си. Това "изтикване" на манджите на снахата малко прилича на страх снахата да не излезе по-добре готвачка от нея, пък сакън свекъра и синчето да похвалят гозбите на снахата. Някои наистина го удрят на чест и слава. Доста е детинско.

Джони, въобще не си изкукуригала. Браво, че не си мълчиш, когато някой си разиграва коня в твоята къща. Аз също не бих си замълчала

Общи условия

Активация на акаунт