Лежащи бъдещи майки - 36

• 57 298
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Bu Yo другото много важно нещо ти роди бебчо в добра седмица.Той е развит почти на 100 процента.След 28 седмица всички органи и системи са развити остава им на бебчетата да трупат само маса.А това че вече диша сам е супер при Стилиянчо апарата беше 2 месеца и 16 дни, после кислородна тръба 1 месец и 15 дни.А доколкото си спомням моят юнак имаше два разширени вентрикула , но всичко се оправи.Децата преодоляват всичко много по лесно от нас.

# 631
  • София
Алиса много ти благодаря за подкрепата наистина имам нужда от нея в този момент. Днес ми казаха че е добре, яде по 5мл на хранене, без тръба е диша сам, кислорода в кувиоза е 25% намалили са го значително. За другите неща след десет дена пак ще го преглеждат дано се е оправило 😕 Засега съм решила да не го мисля, давам напред положително и с положителни мисли. Галкам си го, той си ми се усмихва и засега това ми е достатъчно.. колко малко и трябва на една майка да е щастлива - просто детето й да е добре.. нищо повече 😘 целувам ви всичките.. и не, не съм паднала духом, продължавам напред, просто вчера  явно си ми беше ден за разтоварване на организъма от емоции.. днес вече съм по-добре

# 632
25% кислород нищо не са. Почти колкото в стаята, който и ние дишаме. Казваш след 10 дни преглед отново. Само да ти кажа от сега да знаеш, че е възможно проблема да си го има и след 10 дни. Да не се отчаеш, че няма да се оправи. Просто нещата се случват бавно. Относно дните за разтоварване - важно е да има и такива. Изливай си душата където о когато прецениш. Не потискай всички тези емоции в теб, защото е безсмислено. Горе главата и много късмет за бебо.

# 633
Момичета една седмица след серклажа съм с чести, но не много силни болки в корема и отвреме-навреме втвърдяване. Звънях на доктора, каза да си пия лекарствата и да си сложа една свещичка Профенид. Някой ползвал ли е това лекарство и анално ли се поставя?

# 634
  • София
Анално се поставя и е обезболяващо + спиращо контракциите, съдържа съставка която действа върху нещо си на П, което предизвиква контракциите.. на мен венозно ми го вливаха последния ден преди раждането ми..  Бимба благодаря за уточнението ще го имам предвид 😘

# 635
Момичета аз вчера бях на преглед, доки каза че всичко е окей за сега.Надявам се така и да продължи.Шийката ми била 3,6см.Прегледа беше първо с вагинален ехограф а след това и чрез корема и всичко било добре.Каза още , че след 28 седмица ще ми направи кортикостероиди за дробчетата на бебо, на два етапа се правило това.Това са някакви инжекции ли? Постъпва ли се в болница за тази манипулация и имали странични ефекти?

# 636
Ay-se аз утре също съм на преглед и ще говорим с моя АГ на същата тема. Знам само ,че са инжекции ,но утре ще поразпитам и споделя.

# 637
  • София
Инжекции са, слагат се мускулно както но шпа примерно. При мен първия път нямаше никакви проблеми , втория вече бебо стана по-ленив..

# 638
Здравейте момичета как сме днес? Buyo как е мъникът, надявам се да са ти дали хубави сведения за него.
А за тези инжекции постъпва ли се в болница? Лек ден на всички

# 639
  • Варна
На мен кортикостероидите ми си слагаха вкъщи, но аз не съм критерий, понеже и на системи бях вкъщи, след като ме изписваха от болницата ... Знам, че е хубаво да си в болница, за да се следят тоновете на бебето. Рядко се случват страничните ефекти, зависи от организма, няма страшно.

# 640
Днес и аз бях нас преглед и при засилване на контракциите ми обещаха в болница,  но още сме нз 3 гинепрала има време до 6 таблетки. Ще повторим кортикостероидите и след 7 дни ми изписа сироп Амбиксол и сменихме магнерота с Нутри Маг,  че по добре се усвоявал от организма.
ByYo  питах и аз ако го родя пк рано ще има ли проблем с мозъчните канали и доктора каза,  че при всички е така,  но не е страшно. Ще се оправи Самуил. А аз ще стискам до 34гс да видим поне няма разкритие,  но да видим гъбите какви са. Кандида не пречела на плода, други били по опасни.

# 641
  • София
Благодаря Кристи, Самуил днес беше буден и доста подвижен, още е в кувиоз, но е без кислород, диша самичък, само му поддържат температурата и влажността. От днес яде по 10мл от вчера до днес бил качил 30гр. Беше значително по-подвижен и жизнен, усещам че му е добре, за стомахчетата никой нищо не е казал контролн преглед чак сшед седем дна щял да има. Това е, което ми казаха .. дано не премълчават нещо..

# 642
Прекрасен малък борец  Hug  Hug Hug Все така да наддава!

# 643
Браво на това борбено дете ! Simple Smile
Ay se, днес бях на преглед и се оказа,че за сега нямам нужда от кортикостероидите така ,че не съм разпитвала много. Питах дали има странични ефекти и АГто каза , че като всяко лекарство си има и ако няма нужда по-добре без тях. Той не е сред най-разговорливите и само с това се изчерпи горе долу. Каза ми ,че в момента шийкта ми е затворена и няма нужда ( каквото и да значи това).
Днес влезнах в 30 г.с. и се надявам на поне още 6 ! Пожелавам го на всички ви Simple Smile

# 644
Благодаря ви за отговорите момичета.Днес рових малко из нета и намерих, че са били като превантивна мярка за рискови бременности, затова аз бих предпочела да ми ги направят.Дори да не раждам преждевременно няма да пречат.Надявам се всички да родим близо до термин.

Общи условия

Активация на акаунт