Лежащи бъдещи майки - 36

• 56 765
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Браво ByYo сигурно,  ако навакса кг ще си приберете скоро детенцето с тия темпове както надава.
Jacomo ние с теб сме с един термин май. И ние достигнахме 30гс.А от днес съм на 2 доза кортикостероиди,  така и да стане нещо като преждевременно раждане дробчетата нз бебето ще се разгърнели и ще диша само. То дано устиска още някоя седмица,  че 1500гр ми се вижда малко.

# 646
Ами май да , аз съм с термин14.12 И ние вървим напред с 10-12 дни. Днес бях решила ,че ще почваме терапията , а той моя АГ казва , че няма нужда за сега. Дано е така наистина. Имам някакво усещане ,че ще дочакам поне декември ..да видим Simple Smile
Как ти се отразява терапията при теб? Имаш ли оплаквания?

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 23:18 от jacomo21

# 647
  • Лондон
И моя термин е 14.12. но и моето момченце върви малко по-напред,т едва ли ще дочакам термина.Честно казано,с тая проблемна бременност дето изкарах,не мога да повярвам,че и до 30-та седмица избутах.Тук,в Англия,изобщо няма такова следене на бременността ,като в Бг.Ако искате вярвайте,в 30-та седмица съм и нито веднъж не ми е взета нито микробиология,нито пък са ме преглеждали гинекологично. newsm78 Какво остава за нещо друго...
R_N,какво става с теб?

# 648
Момичета, кортикостероидите не са опасни за бебето, дори и да няма нужда от тях, поне  няма да навреди. Ако имате показатели за слагане, не се притеснявайте. Аз сложих в 30 гс, с конизация съм и къса шийка. Всяка седмица се преглеждах и ме уверяваха, че ще изкарам до 9ти месец. Всичко беше добре, шийката седеше около 2.4 см всеки път. Обаче ми изтекоха водите в 32 гс, родих по спешност и бебка дишаше сама и не беше на кислород именно заради терапията. Държаха я 10 дни в кувьоз и то заради жълтеницата. От 10 дни е в нас и сменям вече наакани памперси.
Пожелавам ви всички да си стигнете безопасните седмици и да родите здрави бебенца.
А R_N и се отпусна вече душата и обикаля кафенетата и магазините, жива и здрава да е и да роди успешно и здраво бебенце. Нея ще я пишат скоро в учебниците по биология  Laughing

# 649
Буйо, браво на момчето! Все така добре да расте, а проблема бързо да се реши.
Кортикостероиди и на мен два пъти ми слагаха, първия път имах ужасни странични ефекти, точно спряха и айде още един курс, при него почти нямах. На мен ми махнаха серклажа, отпуснаха ми каишката и ми казаха да се разхождам по малко, че мускулите ми са атрофирали от 6-7 месечното лежане. От както влязох в 37г.с. контракциите направо си изчезнаха, като питах док на махането дали оставам в болница, тя взе да се смее и ми каза, че ако не се завърнат контракциите може и да пренося /това на шега/.
Пожелавам на всяка една от вас да стигне този момент, в който да изчезнат страховете и само да се наслаждава на бременността си!

# 650
  • Лондон
Браво,R_N!Само това да се чува! Вижда му се края вече Hug
BuYo,стискам палци за Самуилчо,но все си мисля,че всичко ще е наред.Понякога докторите са в състояние така да ни стреснат,че да не знаем на кой свят сме  #2gunfire

# 651
  • София
И аз имам страшно добро предчувствие, че детето ще е здраво, живо и без проблеми, надявам се да не ме излъже.. засега се дъжри юначето и се справя добре.. R_N честит ти безопасен период, наслаждавай се до край, пожелавам ти едно много сладко голямо бебче и безпроблемно и леко раждане  Hug

# 652
Момичета искам да ви питам Вие имате ли болки долу, не точно във влагалището а покрай него.Как точно да ви обесня незнам, например като стана болят ме костите между краката, незнам точно как да го опиша.И в леглото като се обръщам пак ме боли.

# 653
  • Стара Загора
Ay se имам такива болки но много леки мисля че е от разтягането и отпускането на таза.

# 654
Ay se имам такива болки но много леки мисля че е от разтягането и отпускането на таза.
И аз така си мисля, защотото ги имах и в синът ми като бях бременна, само че тогава бяха по леки.Забравих да споделя с доки това, като бях на преглед но ще го питам следващия път.Не мисля че са опасни, защото ги имам отдавна, а на прегледа доки каза че всичко е наред.
Орхидейке ти как си? Позволяваш ли си малки разходки или си нонстоп на легло като мен.Аз вече ставам да ям на масата, защото се хранех в леглото.Поуспокоих се малко че разкритието не се увеличава а даже малко се слепнало и сега почти съм нямала разкритие

# 655
  • Стара Загора
Не се притеснявай от бременноста си е  Hug
Кво да ти кажа лежа и си ми е спокойно , разходките ми са до лекаря и днес ходих за 2 часа на училището за бременни. Добре мина нямах болки всичко си е наред. Както и преди съм писала дават ми да се разхождам ,но много кротко. Шийката я следим последно беше 3.3 мм затворен канал, но аз искам да съм спокойна и почти никъде не ходя. Из къщи понякога има дни не станам от леглото Grinning но да и аз се храня на масата. Пия магнезия и утрогестана и гледам да не се филмирам. Та мисля че и ти си така не искам да те пренавивам но имам едно такова хубаво позитивно чувство за теб всичко ще е наред  Hug
Друго се чудя сега боря една гадна кандида галабрата вече 3 та МБ и не помага лечението поне бактерии няма, гъбите не били опасни . Изписаха ми гиназол еднократно, но 1 седмица да не слагам нищо там и се чудя утрогестана да го пия ли за една семица ? Някой ползвал ли е гиназол ? Дано помогне че.ми писна от шибаните печурки! Остават ми 10 седмички до безопасния период и едва чакам да си отпусна душата уж малко а толкова много време има.
Бимба, buyo гушки за вас и бебчетата бързо да наваксват  bouquet Hug

# 656
Здравейте момичета и от мен.
Аз имах тежка нощ и да питам някоя има ли като моя проблем. Значи през нощта или рано сутрин (не всеки път) като ставам да пишкам след това имам страшни болки ниско долу и най-вече в ляво, там където са пикочните канали. Преди да забременея ми се е случвало ако мнооого дълго съм стискала и като се изпишкам боли , но бързо отминава. А снощи поне 2 часа се мъчих в страхотна болка, след 2 но шпа се отпуснах ,но трябваше време. Преди месец със същото оплакване + контракции ме приеха в болницата , но така и не разбрахме от какво са болките. Стерилната урина не показа нищо.
Доки днес ми увеличи но шпа-то и толкова. Каза ,че е пик.пътищата или нещо с червата ,но на бебето му няма нищо.
Орхидейче , и аз бях днес на лекцията на 9 месеца, за следващата трябва да се уговорим да се запознаем лично Simple Smile

# 657
Офф момичета и аз не мога да се отърва от тази кандида и ми изписаха залаин,  но не съм го слагала. Гиназол слагах преди 2 месеца,  но си пих утрогестана 7 дни през устата. Сега с тази шиика  2 мм и конеца набутвам от серклажа  с вагиналните глобули бая ме е страх. Почнах и 2 доза доксиметазон и първата нощ не мигнах,  а сега и бебока не мърда както преди ще ми се да го усещам.
А мен ме наболява стомаха ако нощем не съм станала 3-4 пъти сутрин също,  но после всичко се оправя. Мисля,  че и от тия контракции вечер се отървах,  но от проблема с WC още не мога.
Дано понамалеят проблемите и всички да сме най добре.

# 658
Аз за сега с wc много добре се справям, благодарение на фрутилакса.Пия всяка вечер по 30 мл и ми действа отлично.Какво ли не съм пробвала нямам думи, колко болки съм преживяла, но сега съм мн добре благодарение на фрутилакса.Днес доста трудно се задвижвам дори в леглото заради болките долу, пак си ги имах но днес са ужасни страх мее да мръдна.

# 659
  • София
Момичета още не мога да се осъзная че не съм бременна .. като чета коментарите ви толкова се увличам, че чак почвам да мисля аз дали имам съшите оплаквания 😕супер тъпо е да си родил и детето да не е при теб.. затова стискайте, лежте, яжте в леглото ако трябва но преди 36-та не искам да чуя че някоя е родила !!!!! Заповядвам!!!

Общи условия

Активация на акаунт