Причините за затлъстяването при децата

  • 40 751
  • 253
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: X
Скрит текст:
Съжалявам ,че се включвам толкова често ,но до някъде е оправдание че искам да напиша нещо полезно и важно,а ЕГН-то си казва думата и не се сещам на веднъж  Embarassed Joy hahaha hahaha.
Та трябва много да се внимава какво количество сол се консумира!Това е от особено значение за хубавата фигура и по тази причина айрян вместо вода или мляко НЕ е добра идея.Не го налагам ,а само подсещам.Дето е думата ''питай патило''.
Друга голяма заблуда е колко полезни са задушените зеленчуци например.
Да полезни са ,НО НЕ и във вида в който бихте ги получили в заведение плувнали в мазнина,а наистина задушени или на пара с най-много една две чаени лъжички студено пресован зехтин (количество за 4 големи порции) .
Употребата на мазнини в ястията трябва да е умерена ,дори пестелива ,а пържено и запръжки да се сведе до 0.В този ред на мисли кротоните които добавяме към крем-супи са чудесни изпечени само с подправки .Не е нужно да се препържват  Sick.
Мазната сьомга обаче е нещо съвсем различно.По някакви странни природни закони тази именно мазнина подпомага организма ни да изгори натрупаните мазнини от торти на пример. Grinning
До тук стигнах с четенето....     Laughing  и преди да продължа:
Всяка една мазнина помага на тялото да топи мазнини.И маслото, и маста, и кокосовото масло, и зехтина.Не само омега 3 от сьомгата....
Когато човек не консумира мазнини или драстично ограничи употребата им, тялото превръща всяка излишна хапка в мазнина и си я складира."Подаваш" ли обаче достатъчно мазнини, то свиква, че те са постоянно и гори излишното, не го трупа.А заедно с внесените, гори и част от съхранените.
Еволюция, срещу нея не можем да се борим.

отивам да дочитам....   

# 166
  • Мнения: 5 462
Но повечето деца имахме джобни колкото за кифла с боза и обикновена вафла.

 Peace

аз си спомням само това, че имаше в училище.
+баничка и някои бонбонки виолетка.....



      Аз съм от по-старото поколение, но в първи клас в училището ни имаше освен банички, кифли и боза, още триочки, талерки- едни такива като кошнички с лек крем, триочки- две слепени кръгчета със сладко по средата, линзери- пак слепени, но отгоре със шоколад.Имаше малки шоколадчета и лимонада, както и понички с крем и със сладко. За съжаление, учих само две години в това училище, после отидох в друго, в което наистина нищо хубаво нямаше. Но всичко беше прясно приготвено, често свършваше, заради големите опашки и нямаше продукти с трайност с месеци. Пакетирано нищо нямаше.

      И да яде нещо такова детето в училище, първо то е малко като грамаж, второ- нямаше под път и над път съблазни.
В моя квартал имаше две сладкарници .Едната беше през една улица от училището .Имаше и голям супермаркет , където също имаше най различни захарни изделия .Имаше си баш под път и над път.Дефицит имаше на по луксозните такива .Масовите десерти си ги имаше даже по селата.
Вносни както казах по горе нямаше .

# 167
  • Варна
  • Мнения: 1 805
Още един актуален репортаж по въпроса с гените и затлъстяването: https://www.youtube.com/watch?v=fBu7eLG6tfo (13 минути е)

# 168
  • Мнения: 61 623
Имаше много сладки изкушения и едно време.

Най-пълна през живота си съм била на 20 г., след една бригада в едно село.
В селската сладкарница продаваха едни понички с крем, страхотни бяха, ама после така се окръглих, дори като бременна не ги стигнах тези кила. Sunglasses

# 169
  • Мнения: X
Но повечето деца имахме джобни колкото за кифла с боза и обикновена вафла.

 Peace

аз си спомням само това, че имаше в училище.
+баничка и някои бонбонки виолетка.....



      Аз съм от по-старото поколение, но в първи клас в училището ни имаше освен банички, кифли и боза, още триочки, талерки- едни такива като кошнички с лек крем, триочки- две слепени кръгчета със сладко по средата, линзери- пак слепени, но отгоре със шоколад.Имаше малки шоколадчета и лимонада, както и понички с крем и със сладко. За съжаление, учих само две години в това училище, после отидох в друго, в което наистина нищо хубаво нямаше. Но всичко беше прясно приготвено, често свършваше, заради големите опашки и нямаше продукти с трайност с месеци. Пакетирано нищо нямаше.

      И да яде нещо такова детето в училище, първо то е малко като грамаж, второ- нямаше под път и над път съблазни.
И при нас беше така- голямо СОУ с ппрофесионална подготовка в малък град от около 60 000 души.

 Освен изброените имахме и пресни пасти( тип торта с крем), баничка с мая, кифла с мармалад, рогче с кренвирш, баничка с извара, понички с крем и стол с топла храна с купони.

Всичко беше прясно и от малкото междучасие привършваха някои неща,а след голямото направо си беше празно.

 Имахме и няколко лавки , кафета и заведения до у-щето където при желание си купувахме топли палачинки с шоколад и сладко, гофрети с течен шоколад или топли сандвичи на тостер. В самото ни у-ще имаше и кафе за учителите където по-големите си купуваха меденки, кафе/кола и торти на парче.
И въпреки това от 5-6 паралеки във випуск да е имало по 1 пълничко дете в клас.

 

# 170
  • Мнения: 61 623
При нас до 8 клас имаше само едно момче, след 8, едно момиче.

# 171
  • Мнения: 3 743
Имаше, ама пари нямаше. Не ми се е случвало да имам джобни за повече от 1, айде макс 2 закуски.
Сега една вафличка струва 20 стотинки, може и по-евтини да има. Ако детето отива с левче на училище, смятай колко може да изяде.

И реклами нямаше Wink

Образно казано, гените могат да са зареден пистолет, но начинът на живот е този, който натиска спусъка #2gunfire

# 172
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
Според мен за затлъстяването са виновни боклучавите продукти,със които се правят.Нищо вече не е,като едно време.Тогава и да сме яли доста сладко,поне е било качествено.Не е имало срок на годност 12 месеца.

# 173
  • Мнения: 47 352
Според мен за затлъстяването са виновни боклучавите продукти,със които се правят.Нищо вече не е,като едно време.Тогава и да сме яли доста сладко,поне е било качествено.Не е имало срок на годност 12 месеца.
По-скоро количеството. Не ядат колкото сме яли ние.

# 174
  • Мнения: 13 194
      И количество, и качество.
      Чипсът в моето детство беше в едни малки целофанени пакетчета, малко по-големи от кибритена кутийка. И имаха трайност 4-5 дни.

# 175
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 577
Предполагам, че повечето от вас знаят как в сладкарството и не само, а където може се използва глюкозо - фруктозен сироп вместо захар. Първо, че е в пъти по евтин, второ, когато се вложи в торта на пример се повишава теглото й. Има доста трикове, които ни замазват очите и в крайна сметка получаваме един боклук.
За съжаление Peace

# 176
  • Мнения: 47 352
По принцип на теория съм съгласна, но децата с проблем като започнат да ядат количествата от едно време и проблемът изчезва, така че явно не качеството е основното конкретно за теглото.

# 177
  • Мнения: 5 462
Предполагам, че повечето от вас знаят как в сладкарството и не само, а където може се използва глюкозо - фруктозен сироп вместо захар. Първо, че е в пъти по евтин, второ, когато се вложи в торта на пример се повишава теглото й. Има доста трикове, които ни замазват очите и в крайна сметка получаваме един боклук.
За съжаление Peace
Едно време също се е ползвала глюкоза.Химиите /каквито и да са били те , а ги е имало задължително /тогава бяха по различен стандарт , никой не познаваше сегашните термини .Не се заблуждавайте , че фабричното производство може да избегне консервантите и химиите като цяло .

# 178
  • Мнения: 19 997
Глюкозата и фруктозния сироп се преработват по различен начин от организма. Вторият е много по-вреден.
И не, нямаше толкова химии.
Pink slime например си е скорошно изобретение. High fructose corn syrup също.
Нито имаше замразени лазани, пици, сладкиши, нито храна за вкъщи, обилно сготвена с Вегета с натриев глутамат.
Не съм фен на онова време, но днес храната е много по-достъпна. Заливат ни реклами отвсякъде, има будки на всяка крачка с какво ли не, а и да е имало такива навремето, повечето хора нямаха пари да купуват всеки ден такива неща.

# 179
  • Мнения: 47 352
И въпреки това от 5-6 паралеки във випуск да е имало по 1 пълничко дете в клас.
И във випуска на дъщеря ми е така. И като цяло в училището, затова си мисля, че доста се преувеличават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт