Юнски мами 2017 - добре дошли

• 46 644
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • Сопот, Пловдив

Аз от няколко дни страдам от сърцебиене. Нормално ли е? Измора ли се дори и малко и се започва-имам чувството, че сърцето ми ще изкочи, придружено със задух.При предишната ми бременност това се появи в доста по-напреднал момент..

Не знам дали е нормално, с предната бременност го имах в последните месеци, тогава ми казваха, че уж е нормално, сега обаче и аз го имам в последните дни. В понеделник съм на преглед при АГ-то по ЗК, ще я питам.

На мен вчера ми беше много зле. Цял ден в офиса ми се виеше свят и ми беше супер отпаднало. Вечерта бях още по-зле. Днес като че ли малко ми просветна. Дано да е от бременността, а не да се разболявам нещо.

# 676
  • Sofia
Не съм чувала , че появата на херпес по време на бременност може да е опасност за плода.
Аз от няколко дни страдам от сърцебиене. Нормално ли е? Измора ли се дори и малко и се започва-имам чувството, че сърцето ми ще изкочи, придружено със задух.При предишната ми бременност това се появи в доста по-напреднал момент..
mar1ah, и аз в 5-6 седмица имах сърцебиене. Задъхвах се дори само докато се облека или изкъпя...сега съм в 8 гс и нямам оплаквания. Доколкото съм чела май е нормално в разумни граници. Simple Smile

# 677
Днес нещо ми е зле.  Confused Задъхвам се, гади ми се, треперят ми коленете и усещам натиск на главата. Само след кафето се почувствах по добре...

# 678
  • Сопот, Пловдив
На мен продължава ужасно да ми се вие свят, чак не мога да ходя. Какъв е този ужас, не знам.

# 679
  • София
Здравейте, бъдещи юнски мами. И аз да се запиша при вас. В 8г.с. съм с предполагаем термин 11.06. Това ми е втора бременност. Имам си едно момченце на почти 3г. и се надявам сега да е момиченце, но каквото дойде. Само да е живо и здраво. С първата бременност нямах никакви оплаквания, имах най-прекрасната бременност, дори не исках да свършва , но сега от самото начало непрекъснато ми се гади, ужасно ми се вие свят, лошо ми е все едно съм болна, киселини от сега и много съм отпаднала. Дано тези симптоми отзвучат скоро. Преди два дни бях за първи път на преглед- чу се сърдечна дейност и засега поне с бебето всичко е наред. За гаденето ми предписаха - Антиметил. Мисля, че има ефект, защото понамаля. За киселините- Сироп Гавискон.,при нужда. И той помага донякъде. Ако някоя мама има проблем с това, нека пробва. Поне на мен ми подейства. Пожелавам на всички лека бременност и в най-скоро време да усетим прекрасните моменти от бремеността Simple Smile

# 680
Прави ми впечатление, че много от вас пият разни лекарства. Това ми е много странно. Поради медицински причини (заболяване) ли ви ги предписват? Аз карам трета бременност тук в чужбина и нито веднъж не са ми споменавали лекарства, които да пия по време на бременност, нито пък познавам някоя бременна, която да пие лекарства. Просто ми става чудно, че толкова много тук в темата имат нужда от лекраства  newsm78

# 681
Прави ми впечатление, че много от вас пият разни лекарства. Това ми е много странно. Поради медицински причини (заболяване) ли ви ги предписват? Аз карам трета бременност тук в чужбина и нито веднъж не са ми споменавали лекарства, които да пия по време на бременност, нито пък познавам някоя бременна, която да пие лекарства. Просто ми става чудно, че толкова много тук в темата имат нужда от лекраства  newsm78
И на мен това ми направи впечатление.Но като цяло за всичко така си правят д-рите според мен, мое наблюдение.За чужбина знам, че е много по-различно.Все още предстои да отида на лекар и ще споделя наблюдение.А ти в коя държава си, аз съм в Германия.
Kras4e, добре дошла и спокойна бременност!  Hug

# 682
  • Сопот, Пловдив
Красче, добре дошла!  Hug

Макситанче, разликата е огромна наистина от тук и чужбина. На мен сега, за едно леко кафеникаво, еднократно зацапване, ми изписаха но-шпа, магнезий, утрогестан и фолиева киселина не по веднъж, а по три пъти на ден. И искаха да ме вкарват в болница за още изследвания и наблюдения, но аз отказах. С предната си бременност бях първите пет месеца в Испания. Във втори месец имах много често кървене, и то не кафеникаво, а направо червено. Няколко пъти ходих на лекар тогава и винаги ми казваха, че това е нормално, че до третия месец те нищо не правят, дори да ме вкарали в болница и да ми предпишели лекарства, не значело, че ще спасят бременността, ембриона или сам щял да се пребори или не. Дори за фолиева киселина не са ми казвали да пия. И не мога да преценя кое от двете е по-добре. От една страна ми се струва, че в БГ се обръща повече внимание на една бременна, от друга това внимание и притеснение за най-малкото нещо може да докара много стрес на бременната. Сега, тук, с този куп хапчета, които пия, съм много по-притеснена, отколкото в Испания, когато не пиех нито едно хапче, но и лекарите не изглеждаха впечатлени от никакви притеснителни симптоми, заради които тук веднага са готови да те вкарат в болница.

# 683
Миналата година майка ми е била на екскурзия в Испания и по това време е прихванала някакъв вирус. Доктора е исписал й да пие Терафлу на всеки 2,5 часа. Представяте ли си?!! Те не е знаела за токсична доза на парацетамол в 1400 мг дневно. Сигурно лекаря също..... Тя получава натравяне и после цял месяц , вече вкъщи лекари лекували нейния черен дроб...

# 684
  • София
Четох,че на много жени, които искат да забременеят им го предписват. А аз съм вече бременна и нямам никаква представа защо ми го предписа. С първата бременност не съм го пила, бях тогава при друг лекар. Явно има защо сега, знам ли и аз. Но четох много хубави отзиви за него.

# 685
Според мен ако всичко е наред с майка  и плода, няма причина да се пият лекарства. В момента пия само фолиева киселина и витамини за бременни, както и при първата бременност. Далеко съм от мисълта, че ще успея да си набавя всички нужни витамини само с храна, при положение че има неща, които изобщо не обичам. Риба не понасям и Омега 3 и Омега 6 само с хапчета си набавям.

# 686
Четох,че на много жени, които искат да забременеят им го предписват. А аз съм вече бременна и нямам никаква представа защо ми го предписа. С първата бременност не съм го пила, бях тогава при друг лекар. Явно има защо сега, знам ли и аз. Но четох много хубави отзиви за него.
Не си мисли,че ти има нещо.Това си е хранителна добавка или витам както искаш го наричай.Просто е много по изчистена форма и по-лесно се усвоява от организма.Последните изледвания са ,че много жени не усвояват правилно фолиевата киселина и съответно не достига до плода.Единствения недостатък е че излиза доста по-скъпо .

# 687
Красче, добре дошла!  Hug

Макситанче, разликата е огромна наистина от тук и чужбина. На мен сега, за едно леко кафеникаво, еднократно зацапване, ми изписаха но-шпа, магнезий, утрогестан и фолиева киселина не по веднъж, а по три пъти на ден. И искаха да ме вкарват в болница за още изследвания и наблюдения, но аз отказах. С предната си бременност бях първите пет месеца в Испания. Във втори месец имах много често кървене, и то не кафеникаво, а направо червено. Няколко пъти ходих на лекар тогава и винаги ми казваха, че това е нормално, че до третия месец те нищо не правят, дори да ме вкарали в болница и да ми предпишели лекарства, не значело, че ще спасят бременността, ембриона или сам щял да се пребори или не. Дори за фолиева киселина не са ми казвали да пия. И не мога да преценя кое от двете е по-добре. От една страна ми се струва, че в БГ се обръща повече внимание на една бременна, от друга това внимание и притеснение за най-малкото нещо може да докара много стрес на бременната. Сега, тук, с този куп хапчета, които пия, съм много по-притеснена, отколкото в Испания, когато не пиех нито едно хапче, но и лекарите не изглеждаха впечатлени от никакви притеснителни симптоми, заради които тук веднага са готови да те вкарат в болница.
Аз също съм чувала,че в чужбина не обръщат много внимание до 3 м.,но така оставят на естествения подбор на природата.Да де ,но ако разчитаме на него тогава да се върнем преди 100-200 год. когато жените са раждали на нивата и което уцелее,уцелее.За себе си като знам колко год. съм се мъчела да стигна до тук предпочитам д-ра ми да се презастрахова, като ми изпише нещо.Е да няма да ми е приятно,ако за спорта ми изписва разни неща

# 688
Здравейте  Hug вписвам се сред вас с още едно човече с термин на 6 юни.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 20:55 от Grafemma

# 689
  • Сопот, Пловдив
Графема, добре дошла.  Hug

Между другото, предния път с гинеколожката говорихме точно за това как са действали в Испания и че нищо не са предприемали. Тя ми каза, че това, че тук се изписва Дуфастон и Утрогестан също не гарантира задържане на бременността, и че общо взето в първите месеци наистина си зависи най-вече от ембриона.

Общи условия

Активация на акаунт