Проблем със собствениците на етажа над мен

• 5 579
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Имаше адвокат по сделката, документите са проверени и назад до предишните трима собственика.В НА винаги пишеше първи етаж и цялото дворно място .Къщата е била едно време на счетоводителя на Буров.

# 16
Не знам дали е вярно мнението ми, но
това бих го третирала като таван на постройката.
Таванът не е жилищна площ.....,т.е.
няма какво да узаконявате, ако само Вие ползвате имота.
Не "раздухвайте" казуса сред съседите и общината.
Ремонтирайте си проблемните места, като запазите първичните счетоводни документи.
И отново - честито!

# 17
Не е таван, етаж си е и над втория етаж има вече таван!
Целта ми е ако не се открие собственика , общината да разреши събарянето на този етаж

# 18
Само от любопитство, но защо това би бил оптималният вариант за вас?  Rolling Eyes

# 19
Защото се разпада и руши, а аз искам да си ударя плоча над първия етаж и да покрия

# 20
Имаше адвокат по сделката, документите са проверени и назад до предишните трима собственика.В НА винаги пишеше първи етаж и цялото дворно място.
Да разбирам, че Вие сте четвърти собственик.
През колко време се е сменяла собствеността?
Първият НА (от трите преди Вас) кой нотариус е изповядвал сделката?
Чрез упълномощени лица или собственици?
Да не се окажете добросъвестен купувач и да се появи реалният собственик(наследник) на имота.
Целта ми е ако не се открие собственика , общината да разреши събарянето на този етаж
ПП Атанас Буров се предполага, че е имал счетоводител през периода 1913г- 8.09.1944г.
Скрит текст:
Цитат
През 1913 година е назначен за министър на търговията, промишлеността и труда в правителството на Стоян Данев. През 1919 – 1920 година оглавява същото министерство в кабинета на Александър Стамболийски.[2]

След Деветоюнския преврат през 1923 година Буров се включва в Демократическия сговор и, наред с Андрей Ляпчев, оглавява неговото умерено крило. Той е министър на външните работи и изповеданията в трите правителства на Ляпчев (1926 – 1931).[2]

По време на Втората световна война Атанас Буров е противник на съюза с Германия и на 2 септември 1944 година става министър без портфейл в правителството на Константин Муравиев , образувано като последен опит да се предотврати нападението на Съветския съюз срещу България.[2]

След Деветосептемврийския преврат Буров е осъден на една година затвор от т.нар. Народен съд.
Предполагам, че имотът на счетоводителя му е бил национализаиран.
След това "наследниците" му са го реституирали (закон 1991г)
Определено сте за адвокат (вещно право).

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 15:46 от Анонимен

# 21
Собствениците са се сменяли  през 15 и повече години.Сделките са правени директно със собствениците на имота.За  първи нотариус не знам кой е, може и да не е жив .Както казах къщата е на Буров от времето

# 22
Както казах къщата е на Буров от времето
, счетоводителя му
Според мен тук трябва да търсиш документи:
"Удовлетворяване на реституционни претенции"
https://www.mi.government.bg/bg/services/udovletvoryavane-na-res … nni-68-c75-1.html

ПП Интересно!

Банкерът на ГЕРБ Цветан Василев купил незаконно къщата – палат на Атанас Буров
http://skandalno.net/bankerat-na-gerb-tsvetan-vasilev-kupil-23710/

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 16:08 от Анонимен

# 23
Това не му е къщата, а банката Simple Smile
Вероятно това е въпросната къща - https://www.google.bg/maps/@42.6953621,23.3365127,3a,75y,33.59h,94.9t/data=!3m6!1e1!3m4!1sEQitwWT23OkdkUyn0WEfMA!2e0!7i13312!8i6656

ПП. Щях да добавя - ако става въпрос за София, но се наложи бързо да затварям страницата Laughing, затова ми е такова никакво и глупаво включването Embarassed
Но ми стана интересно, не знаех, че тази къща е била  на Буров. Първата му в София. Поне според гугъл.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 22:27 от птица

# 24
Етажа които съм купила се намира в провинцията.

# 25
При сделката не се ли изкоментира вторият етаж годен ли е за обитаване, обитава ли се, има ли/кои са/ собственици?Няма как да има друг собственик и да няма записано право за достъп до този имот през дворното място  Rolling Eyes

# 26
птица,
Постнах линка в подкрепа на съмненията си покрай сделки на реституирани имоти
(Държавна, общинска и последствие частна собственост),
а не конкретно за А.Буров.
златен дъб е написала, че става въпрос за счетоводителя му.
Предполагам, че последният е прилагал методите на ръководителя си.

"Съдбата на домовете на Атанас Буров"
http://afera.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B … %D0%BE%D0%B2.html

ПП Обаче сега научих, че А. Буров е роден на същата дата, на която и синът ми.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 18:16 от Анонимен

# 27
Продавачът е ползвал къщата 15-16год.и през този период собствениците на втория етаж никога не са идвали в имота.

# 28
  • Пловдив
Идвам от общината и се оказва че етажа над мен никога не е регистриран и до сега не са плащани никакви данъци.Чудя се какво ще стане ако не се открият живи собственици?

Тогава му правиш ремонт и след 5 или 10 г. го придобиваш по давност. Консултирай се какви точно постъпки трябва да направиш, но имота може да си е реално безстопанствен.

# 29
златен дъб,
Направете справка в Службата по вписвания, Районен съд.
Цитат
"При сделка с имот, на който документите за собственост датират след 1998 г., проблемът не е толкова
голям, защото с въвеждането на електронния достъп до имотния регистър (който е публичен),
заинтересованата страна може да провери историята на имота, наличието на тежести/права на трети
лица и т.н. директно от своя компютър, както може да провери истинността на предходния акт и
историята на имота при съответния нотариус, издал предходните актове. За периода от 1991 г. до
1998 г. за вписани нотариални актове може да се направи справка от електронен регистър в Службата
по вписване, по местонахождение на имота.
Проблемът идва със старите нотариални актове и преписите на такива преди 1991 г. Представят се
пред нотариуса на пръв поглед напълно валидни нотариални актове и преписи. Електронният достъп
до имотния регистър обхваща периода на сделки с недвижими имоти от 1998 г. до сега.
Скрит текст:
„Следователно, ако клиентът иска да купи дворно място в гр. София, на което документите датират
преди 1998 г. или преди 1991 г., например от 1973 г., трябва да изиска от нотариуса, който е избрал по
сделката да провери­направи справка, да свери/сравни представения му „стар” нотариален акт с
екземпляра подвързан в томовете съхранявани в Службата по вписване, по местонахождение на
недвижимия имот. Също да направи справка и в азбучния указател, воден от Службата по вписване,
по местонахождение на недвижимия имот, от която да се установи дали прехвърлителят наистина е
участвал по въпросната сделка, от която черпи правата си. По този начин със сигурност може да се
установи дали представения от продавача документ за собственост е истински и не е фалшив. Ако се
установи някакво разминаване с представения от мнимия собственик документ за собственост с
подвързания екземпляр в Службата по вписванията, сделката купувачът трябва да се откаже от
сделката”

Общи условия

Активация на акаунт