Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 674
  • 266
  •   1
Отговори
# 105
  • Северозапада
Скарлет, почти те разбирам. И аз не си спомням да съм спала и една нощ непробудно, откакто съм родила. Хубавото при нас е, че поне не реве силно, случвало се е единици пъти, и си заспива след няколко минути. Това не пречи моят сън да е тотално разбит след 2-3-10 събуждания. Чудила съм се, ако успеем я преместим, дали няма да спи по-добре, чувала съм за такива случаи, но няма изгледи да е скоро. И аз чаках да стане на 2, да порастат зъбите, да стане на 3, но ето до сега не се е случило. Когато е вкъщи сутрин се буди към 8 и не спи през деня, ляга след 22 ч. Когато е на градина, там спи, може би, защото става по-рано. Но пък и при свекървата спи на обяд. Шегувам се с нея, че и слага нещо в обяда. На сестра ми лъвчето беше като твоето - денонощен рев, ходила се като самнамбул и не знаела за какво реве. На около 4 е разредила значително нощното будине.

# 106
И тази нощ не пропусна, опитва се насън да ни командва "искам приказка, веднага, веднага, приказка"  Laughing после се събуди, рев, искала някаква си играчка, не издържах изнесох се аз в детската и ги оставих да се разправят с баща й  Mr. GreenТова май също е вариант, като детето не иска в детската, майката да избяга там, а бащата да се оправя  Crossing Arms

# 107
  • Северозапада
При нас беше "Не, не", последвано от ритане и мятане  Laughing Освен това и порева, докато разбера, че съм я вдигнала от гърнето преди да е свършила, а уж сама си стана.

# 108
Ако го научиш, че е нормално да спи в една стая с теб, преходът после е много труден и травмиращ. Затова - или от раждането си спи в своята стая, или до... както казаха някои потребителки - до към 12-13 години спи при теб. Това, ако не искаш да го травмираш. Ако искаш, то когато и да го преместиш все тая.

По въпроса със стаите... Какво означава "малка стая" за теб? Като сложиш в нея двуетажно легло, бюро, стол и голям шкаф, има ли останали 2 квадратни метра за игра? Ако има, стаята не е малка, просто не е много голяма, и ще е достатъчна за две деца. Някои хора и с по-малки стаи са си отгледали двете деца.

# 109
Ако го научиш, че е нормално да спи в една стая с теб, преходът после е много труден и травмиращ. Затова - или от раждането си спи в своята стая, или до... както казаха някои потребителки - до към 12-13 години спи при теб. Това, ако не искаш да го травмираш. Ако искаш, то когато и да го преместиш все тая.
Много интересно, ако го научиш, ами ако ти се падне едно диване като моето, което става през 40мин първата година, ооо имаше един период, в който ставаше 1ч след заспиване и играеше до сутринта /1-2ч/ в тъмното, надали ще ти е до местене в друга стая, по-скоро за теб било много трудно и травмиращо да бягаш до другата стая през 40мин. Стига с тази глупост от раждането отделно, доказано е от специалисти в областта, че детето през първата година трябва да спи при родителите си. И ти не си специалист в областта на детският сън, така че примири се, и престани с тези съвети. А чете ли потребителките, които местят децата без никаква травма на 5-6-7г? А каква е травмата пък за теб, ако спиш с детето си до тази възраст?Нито една не е казала за спане до 12-13г при родителите, така че не преекспонирай моля.
А къде точно е коментирано "малка стая"?!

# 110
Скарлет, какво се обясняваш на човек, който идея си няма за какво говориш  Naughty !
Мисля, че и животните имат характер и че едва ли се тренират като по калъп. Какво остава за разумни същества като хората. Ама не - едно си баба знае, едно си баба бае. Абе какви са тези деца, които нямат никакъв характер и правят всичко както им го подава родителя, искам да знам?

# 111
Как ли пък няма да местя заспало дете в неговата си стая. Каква е идеята? Да заспи при мен и да се събуди съвсем другаде? Не искам да психяса от несигурност на тази възраст.

Специалистите и за други неща се изказват, и разваляме децата. За детето е най-полезно, като нормален човек, да спи в своето легло и в своята стая. Ако на 3 години го преместиш в своята стая, неминуемо ще има ревове, връщане в леглото на мама, травма. Просиш си го. Все едно да му дадеш торта и бонбони и да му кажеш отсега нататък само да ги гледа, но да не ги яде.

Детето ще реши,ч е не го обичаш, щом не искаш да спиш с него както досега. За него няма адекватна причина да трябва да се мести. Всичко ще разбере като "мама не ме иска в леглото си". Затова - от раждането си спи в своето легло и точка.

Какво значи става по нощите? Ти възпитаваш ли го това дете? Не знае ли, че не може да се става по нощите, освен за тоалетна? Е, моите знаеха и като легнат, си лежаха. Ако от дума не разбира, има и други начини.

# 112
Ако го научиш, че е нормално да спи в една стая с теб, преходът после е много труден и травмиращ. Затова - или от раждането си спи в своята стая, или до... както казаха някои потребителки - до към 12-13 години спи при теб. 
Това не е вярно.
Казвам го, ако случайно някой нов потребител се зачете в темата, другите предполагам знаят какво да правят с твоите постове Grinning

# 113
  • Варна
Стига с тази глупост от раждането отделно, доказано е от специалисти в областта, че детето през първата година трябва да спи при родителите си. И ти не си специалист в областта на детският сън, така че примири се, и престани с тези съвети. А чете ли потребителките, които местят децата без никаква травма на 5-6-7г? А каква е травмата пък за теб, ако спиш с детето си до тази възраст?Нито една не е казала за спане до 12-13г при родителите, така че не преекспонирай моля.
А къде точно е коментирано "малка стая"?!

Без да съм експерт и без да критикувам, но много с лека ръка се слагат всички под общ знаменател. Както има деца, които от раждането спят сами в стая без травми и проблеми /като моята дъщеря/, така има и обратният вариант. Какви са тия специалисти и кой е казал, че те са непременно прави, че веднага им хващате вяра? Сигурно и аз мога да изнамеря куп изследвания на "специалисти", които доказват, че моят вариант от ден 1 сама в стая е правилен. Това не означава непременно, че е божа истина. Има хора и хора, деца и деца.

Освен това аз казах за дъщеря на моя приятелка, която е трети клас и спи не само в една стая ами и в едно легло с родителите си. Ами това, извинете, ама никой специалист не може да ме убеди, че е правилно.

Аз съм намерила моя вариант за моето дете и при нас той сработи. Реалист съм и знам, че при малко хора е така. Не се наемам да казвам кое е глупост или кое е правилно.

С поста си, пак да кажа, никого от предходните не подкрепям, нито критикувам. Просто всеки си гледа от собствената камбанария.

# 114
Без да съм експерт и без да критикувам, но много с лека ръка се слагат всички под общ знаменател. Както има деца, които от раждането спят сами в стая без травми и проблеми /като моята дъщеря/, така има и обратният вариант. Какви са тия специалисти и кой е казал, че те са непременно прави, че веднага им хващате вяра?

Някакви си там СЗО, защо пък да им вярваме.  ooooh! По-добре да вярваме на някакви потребители от форума.
прочетете и тази статия http://purvite7.bg/zashho-yaponskite-detsa-ne-plachat/ и помислете отново.

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 11:13 от Scarlet~

# 115
  • Варна
Добре, и като са СЗО трябва да им се кланяме ли? Щото гласът им е глас божи и на 100% са прави? Изследванията се базират на група хора и накрая резултатите се обобщават. Но това не означава, че няма изключения. В случая изключенията не са никак малко.

# 116
Всяко нещо, на което обърнеш твърде много внимание, ще се възползва. Дали дете, дали образование, професия, хоби, проблем, дреболия... Всяко. Детето ще те манипулира (специалистите също, СЗО как смятате, че си правят изследванията? Ревне ли детето, значи не е добре, давай да върнем назад), проблемът ще те погълне, дреболията ще се увеличи в твоите очи, хобито ще те вманиачи, професията ще те направи работохолик и т.н. - обърнеш ли твърде много внимание. Затова на детски рев от глезотия ("Искам приказкаааа" е глезотия) не се обръща внимание или се прекратява строго.

Имам позната, чието дете е на 25 години, момиче, тоест жена. Спят в едно легло, винаги са спали в едно легло. Психологически нещата са изключително влошени при момичето, а и отношенията им са абнормални. Не могат да се отделят една от друга по никакъв начин и да не ви казвам на какви техни "проблеми" съм била свидетел.

# 117
Ако го научиш, че е нормално да спи в една стая с теб, преходът после е много труден и травмиращ. Затова - или от раждането си спи в своята стая, или до... както казаха някои потребителки - до към 12-13 години спи при теб. 
Това не е вярно.
Казвам го, ако случайно някой нов потребител се зачете в темата, другите предполагам знаят какво да правят с твоите постове Grinning

Peace Знаем, знаем...но някои още се връзват. Явно не са я разпознали.

# 118
Добре, и като са СЗО трябва да им се кланяме ли? Щото гласът им е глас божи и на 100% са прави? Изследванията се базират на група хора и накрая резултатите се обобщават. Но това не означава, че няма изключения. В случая изключенията не са никак малко.
Banghead Banghead Banghead
Ама така де, какво разбират там някакви си, дето само с това се занимават, баба Пена от село толкова деца е отгледала, та те ще ми кажат.
Ето на това наистина вече няма какво да кажа, все едно да си блъскам главата в стената. Правете каквото искате, в крайна сметка няма какво ви кажа. А за японците какво ще кажете? Сигурно, че те затова са такива. Друго си е Бай Ганьо, отгледан с жеУезна дисциплина от раждането, ще ни манипулират тук някакви си бебета,  сигурно мислите, че това им е целта от раждането, как да прецакат родителите.
Относно 25 годишната, очевАдно е от изключенията този случай, и не може да вадите каквито и да било изводи от него.

# 119
  • София

Имам позната, чието дете е на 25 години, момиче, тоест жена. Спят в едно легло, винаги са спали в едно легло. Психологически нещата са изключително влошени при момичето, а и отношенията им са абнормални. Не могат да се отделят една от друга по никакъв начин и да не ви казвам на какви техни "проблеми" съм била свидетел.

Там, очеИЗВАДно има проблем и не мисля, че ще има някой, който ще каже, че това е нещо нормално. Но това НЕ означава, че всички деца, които спят с родителите си като малки на 25г ще правят същото. Аз пък познавам един господин, който на сватбата си, майка му му викаше, че духа вятър и ще настине, да спре да стои и да се снима, а да се качва в колата. Същата, избутва кумата преди официалните поздравения с "Миличък, оправи си косата, че стърчи".
За протокола, не само не е спал при родителите си, а до 5-6г възраст е живял при баба си и дядо си, защото младите трябвало да си "живеят".

Общи условия

Активация на акаунт