Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 120
  • 997
  •   1
Отговори
# 405
Аз не знаех, че възприемате толкова сериозно мисията си тук.
Сирен, не се опитвй да налучваш що се отнася до мен, най-малко пък и за реализация да си говорим.
Говорете си, като ви влече, няма да ви преча, нито да ви слушам...
Хи,хи!
Обясних, че тук сме за забавление, не за мисия, а това, че не искаш да слушаш какво се говори, е показател само за твоето самочувствие , или по- скоро, за липсата му.........
Добре!

"Кажи ми, какво те забавлява, за да ти кажа, какъв си." Wink

# 406
Мен ме забавлява Bored Panda.

# 407
А какво ще кажете за самоуважението и достойнството на млади, 25-6 годишни необвързани жени, които са приключили няколкогодишни сериозни връзки и вече 2-3 години не успяват да открият нов партньор? Жени, които уж искат и търсят такъв, но на практика се занимават основно със заети, незаинтересовани или нефелни мъже. И после тръшкане, драми.  А отрязват незаети, свестни и заинтересовани момчета. Признак на какво е този автосаботаж?

# 408
А какво ще кажете за самоуважението и достойнството на млади, 25-6 годишни необвързани жени, които са приключили няколкогодишни сериозни връзки и вече 2-3 години не успяват да открият нов партньор? Жени, които уж искат и търсят такъв, но на практика се занимават основно със заети, незаинтересовани или нефелни мъже. И после тръшкане, драми.  А отрязват незаети, свестни и заинтересовани момчета. Признак на какво е този автосаботаж?

Малко такива наборки познавам. Thinking По-скоро са изключение според мен. Около мен тези, които са имали дълги връзки, не се хващат с някакви недостъпни. Или се хващат със сериозни момчета/мъже, или си хващат някой, който да им запълва времето, но не чакат нищо сериозно. Wink
Евентуално посочените искат да си поживеят и да се отдадат на някаква криворазбрана тръпка. Толкова време са били "сериозни", приискало им се е да станат "несериозни". Laughing

# 409
А какво ще кажете за самоуважението и достойнството на млади, 25-6 годишни необвързани жени, които са приключили няколкогодишни сериозни връзки и вече 2-3 години не успяват да открият нов партньор? Жени, които уж искат и търсят такъв, но на практика се занимават основно със заети, незаинтересовани или нефелни мъже. И после тръшкане, драми.  А отрязват незаети, свестни и заинтересовани момчета. Признак на какво е този автосаботаж?
Евентуално посочените искат да си поживеят и да се отдадат на някаква криворазбрана тръпка. Толкова време са били "сериозни", приискало им се е да станат "несериозни". Laughing

Да, първите няколко месеца след приключване на старите връзки го имаше момента с поживяването, но 2 години по-късно вече не е така. Дори мимолетни изживявания стават повод за фрустрация, че не са се превърнали в нещо по-дълготрайно.

# 410
А на мен ми стана мъчно от последния пост Sad
Дали родителите осъзнават как всяко малко или голямо нещо в детството на децата им оставя своя отпечатък? Рано или късно резултат има. Често отрицателен.
Никой не ме е учил на самоуважение.
И до днес майка ми насажда в мен вина за всичко, което ми се случва или правя.
Постоянно неодобрение.
Предпоставки за достойнство и самоуважение ли?
Напротив.

# 411
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И аз имам същите наблюдения.. Някои познати връстнички, че и аз съм в тази възрастова група, точно това направиха и се залепиха за чичаците на по 45-50 години и това е... Да им се неначудиш, направо... А са умни, красиви и талантливи момичета с хубави семейства, ама на. Нямам обяснение.

Има и такива, които са зарязани и не знаят как да продължат.. Повтарят си мантрата: "Защо той може да продължи и да е щастлив, а аз не мога?!?", обаче като им отговоря и се появява мантрата: "Еми, аз съм си такава..."

# 412
Не знам, аз си го обяснявам от една страна с неосъзнат страх от интимност и съответно риск от огорчение и нараняване като в предишната връзка, и с повишена претенциозност от друга. Даже според мен везните клонят към второто.

Мисля си, че част от уроците по самоуважение трябва да включват и уроци по саморефлексия и самопознание. Да имаш изграден навик да седнеш и да помислиш над себе си и накъде ти върви живота и защо правиш това, което правиш. Да поразровиш разбърканите чекмеджета в душата си и да видиш какво има вътре, да помислиш какви са ти истинските приоритети и дали се връзват с действията ти в реалността.

Иначе е лесно да се подхлъзнем и да се оставим да ни водят неосъзнати инстинкти и мотивации и ставаме лесна плячка за другите и за живота.

# 413
Дали родителите осъзнават как всяко малко или голямо нещо в детството на децата им оставя своя отпечатък? Рано или късно резултат има. Често отрицателен.

Не не го осъзнават. Поне родителите от зрелия соц. Някакви клишета само са ни набивали в главите и робуваха масово на патриархалности, отдавна изживели времето си.

# 414

Не не го осъзнават. Поне родителите от зрелия соц. Някакви клишета само са ни набивали в главите и робуваха масово на патриархалности, отдавна изживели времето си.
Припомнихте ми една максима, която чувах понякога като малка:"Дете се гали, само докато спи". Явно немалко родители са били нейи привърженици.

# 415
  • София

Смешни са такива обобщения!
Твоите родители са ти причинили едно, моите- друго.
Никакви клишета не са ми набивали в главата- майка ми се разведе без баща ми " да пие и да бие".
Просто си намери друг.
Той много обичаше да пазарува- по 3-4 часа му отиваха за един хляб, щото наблизо имаше кръчма.
И да пуска прахосмукачката му беше кеф- когато не правеше същото при жена си и децата си, щото високия соц. морал и отживелите времето си патриархалности все му пречеха да се разведе, нищо че черпи половин махала по повода. Mr. Green
ПП. И с галенето беше така- различно в различните семейства, но точно в късния соц вече масово се лигавеха отрочетата и излезе модата чужд човек дума да не може да им каже, ако ще да му се изцвъкат на главата.

# 416
  • n/a
Намирам обобщението за соца за пресилено. Родителите
на всички времена и народи внушават едно или друго не-
що на децата си, според актуалностите на деня. Едва ли
сегашните си го спестяват и не е ясно дали е няма да се
окажат думите им по-зловредни.

# 417
АбсурТ, това за галенето съм го чувала от връстници на баба ми, която беше родена 1920г. Явно идва от по-сурови времена и нрави.

# 418

Смешни са такива обобщения!

Много е възможно да е така. Да са смешни. Всеки гледа от собствената си камбанария малко или много. Колкото и да се опитва да бъде обективен. Съдя от своите родители, да. И от тези на приятелки, чиито родители са горе-долу същото поколение.

Браво на майка ти.

# 419
  • София
"Яж, моли се , обичай" е прекрасен филм и книга, ако си остане само такъв. Обаче то е една цяла култура, от която се влияят хиляди жени.
Имам познато семейство, мацката е 1:1 с героинята . Пича е мега свестен, обаче тази изперка по източни учения и забегна да си търси щастието. Обаче ... заряза 2 дечица. Та така е в реалния живот.
И още няколко подобни примера имам на омъжени жени с деца в търсене на щастието...
Пък дали са го намерили... кой знае.
Авторката се оказа бисексуална, разведе се с "Филипе" и сега живее с умиращата си от рак на панкреаса приятелка Рея. Сексуалността й обяснява много неща...

Аз бях щастливо разведена. Изнесох се с две деца. Търпях психически тормоз 12 години, едва прескачането към физически ме накара да се освестя и да избягам с децата. А трябваше поне 10 години преди това да се осмеля...А щастието го намерих, цели 107 килограма "самородно злато" е  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт