Качване на килограми при бременност...

• 88 270
  • 695
  •   1
Отговори
# 540
Да не говорим, че до четвъртия месец малко късметлийки се разминават с гаденето и спортът направо с лекота се отдава (бягане с препятствия до WC-то например).

# 541
Да не говорим, че до четвъртия месец малко късметлийки се разминават с гаденето и спортът направо с лекота се отдава (бягане с препятствия до WC-то например).
Именно. Аз до 16-та седмица не знаех къде се намирам, то гадене, то отпадналост...

# 542
Ох, отчайвам се. В 25 г.с. съм и съм 10-11 кила отгоре. Около мен повечето ми родили приятелки са качили 20, даже и повече килограми по време на бременност и тези нормалните 13-14, които ми каза АГ, че трябвало да се качат за 9 месеца ми се струват нереални. Та аз вече съм ги качила почти, а ми остава още докато родя. Въпреки всичко имам движение, в болнични съм и използвам всеки един хубав слънчев ден да съм навън на разходки с приятелки. Гледам да не се залежавам, но пък в храната не се ограничавам много. Иначе такива интензивни разходки си правя и то с часове, че чак гърбът ми се изпотява все едно съм бягала.

# 543
Ох, отчайвам се. В 25 г.с. съм и съм 10-11 кила отгоре. Около мен повечето ми родили приятелки са качили 20, даже и повече килограми по време на бременност и тези нормалните 13-14, които ми каза АГ, че трябвало да се качат за 9 месеца ми се струват нереални. Та аз вече съм ги качила почти, а ми остава още докато родя. Въпреки всичко имам движение, в болнични съм и използвам всеки един хубав слънчев ден да съм навън на разходки с приятелки. Гледам да не се залежавам, но пък в храната не се ограничавам много. Иначе такива интензивни разходки си правя и то с часове, че чак гърбът ми се изпотява все едно съм бягала.
много са си реални килограмите, аз бях качила 12.
Ами ти като несе ограничаваш в храната как искаш да не  качваш. Не разбирам повечето бременни - като се каже бременна съм и хайде на храната, че бебето да не гладувало. И с малко и с много храна, то си взима необходимото, всичко друго е трупане на мазнини.

# 544
  • Дания
Аз съм в 38гс и съм качила 13кг. Трябва да ви кажа, че при мен рязокто качване се получава едва сега. Рязко имам предвид по около 500гр на седмица, но АГ- то каза, че е съвсем нормално. Започнах да се плаша от кантара😦

# 545
А при мен обратното,, явно наистина е до организъм, не съм мръднала от не знам кога вече. но направо не знам кога ще е това раждане. плюсът на огромния корем е, че бедрата ми изглеждат много стройни. Според мен, килограмите, които се качват последните седмици може да са частично и вода.
аз вече пуснах през просото леко храненето и каквото ми се яде --ям, не меря кръвна захар. просто така и така почти нищо не мога да вкарам в корема си, искам малкото, което ям да ми е вкусно. пия много фрешове (което по принцип не ми е позволено) от цитрусови, ям скара , сирене кисело мляко, ям семки и пуканки. качила съм досега към 8 кг (понякога и до 10 ако не се меря на гладно), но коремът ми е огромен, дано не ми остане растегнат, защото не виждам как ще се прибере такова коремище. бебенцето е малко по-голямо, смъкнало се е надолу и пъпната му връв засега е добре.
Леко раждане на всички, на които скоро им предстои, все пак това е най най най важното!

# 546
Много ми е интересно някой тук като каже "качих само 10 кила" за цялата бременност или някаква подобна ниска цифра. Ама не уточняват от колко кила са тръгнали и имало ли е килца над нормата. Това също има значение Peace

# 547
  • София
Не е нужно чаааак толкова да се пази човек и да се вманиачава, за да качи едно нормално количество килограми. Аз не съм се ограничавала в никакъв случай, не съм избягвала храни, но не съм се тъпкала като за последно.

# 548
Аз се старая да спазвам един принцип на храненето още от преди бременността. Това да се храна с истинска храна, чиста, да избягвам опакованите неща и когато ми се яде сладко, да се опитвам или аз да си го направя или да е с минимално количество е-та и добавки. Единственият ми проблем е с киселото, не мога да му намеря заместител. 29 седмица- почти 30та съм 5 килограма отгоре.

# 549
  • Дания
Много ми е интересно някой тук като каже "качих само 10 кила" за цялата бременност или някаква подобна ниска цифра. Ама не уточняват от колко кила са тръгнали и имало ли е килца над нормата. Това също има значение Peace

Аз не съм била клечка никога, но това е снимка няколко месеца преди да забременея. Спортувах активно последните 8-9 години, така че и да съм има излишни кг, не са били повече от 1-2-3. 😬

Иначе съм съгласна с bodybeautiful , че вече може би задържам и вода. 😞

# 550
Не е нужно да си с наднормено тегло преди забременяването, за да качиш ниска цифра килограми. Но ако не си от щастливките, които остават с бърз метаболизъм по време на бременността, трябва буквално да се забравят бързите въглехидрати. Това, за който го вълнува точно колко над 10 ще качи. Стартирах от 51 кг. при ръст 1.65 и 16-17% телесни мазнини. Исках да спортувам, за съжаление нямаше как и се фокусирах върху храненето. Но аз вече знаех, че не съм и от щастливките, които свалят от самосебе си след раждането.

# 551
Не е нужно, но и това го има. И тогава би било тъпо да се хвалиш колко малко си качила през бременността, нали?
Не визирам някоя от вас, момичета. Говоря по принцип - за това, че тук, във форума не сме се виждали, не се познаваме и не знаем коя как изглежда Simple Smile И за това, че има много голямо значение дали жената е била кльощава преди да забременее или пълничка.

# 552
  • Дания
И за това, че има много голямо значение дали жената е била кльощава преди да забременее или пълничка.

Боже, как си мечтая поне за ден в живота си да съм кльощава😍😁

Със сигурност и аз няма да съм от тези, които ще се стопят “ей така, докато си стоят”. Затова през цялата бременност, се стремих да спазвам хранителния си режим от преди това, които е съобразен с тренировките ми от преди... поне това🤗

# 553
  • София
От известно време ви чета, та да се включа и аз. Дали има сред вас мами с инсулинова резистентност и дали качват по-лесно по време на бременност? Аз си я имам (в комбинация с поликистоза и евентуално хашимото) от години и следователно от години спазвам хранителен режим. Имам и други хронични проблеми, та диетата ми е много изчистена и преди забременяването се състоеше основно от плодове, зеленчуци, сирене, кисело мляко и ядки. От както забременях обаче (вървя към 15 г.с.) ям основно препечен хляб и сухари (всичко друго повръщам) и съм много притеснена. Никога не съм яла тесто и нямам представа как ще ми се отрази. Аз по принцип (небременна) качвам много лесно килограми (но понякога и лесно ги смъквам...нещо хормонално е, защото от 6-7 години хранителният ми режим е непроменен), та просто не знам какво да очаквам сега. Към момента не съм качила (но пък и ми е много зле по цял ден). При инсулинова резистентност опасно ли е качването на килограми при бременност? Има ли по-голям риск от ГД?

# 554
Аз качих 11кг за цялата бременност,но така се случи че родих в последния ден на 36г.с.Ако бях изкарала до термин щяха да са повече.Започнах от 48,стигнах 59.Още първата седмица след раждането бях —10кг.От недоспиване и грижи покрай бебока се стопих.

Общи условия

Активация на акаунт