ФЕРМАТА 2 - тема 3

• 70 185
  • 794
  •   1
Отговори
# 750
Сестра ми работи в кол център в Плевен и заплатата й е 5 пъти по ниска  Rolling Eyes

И все пак като за Плевен, заплатите във въпросния кол център са добри (и аз съм работила там). Една позната работеше като продавачка в китайски магазин в София и взимаше доста повече от мен.
Именно, там заплатите са от високите  Shocked А после се чудят защо куцо, кьораво, сакато се е завтекло за Софията  Sick Или по-далеко  Rolling Eyes

Забравих да спомена колко се кефя, че Нико е ратай  hahaha Както си мислеше, че е недосегаем с Финци фермер  Mr. Green Но щеше да е гадно да сложат Стоян два пъти ратай един след друг, колкото и да не го харесват.

# 751
  • Стара Загора
Като чета някои мнения тук и за пореден път се убеждавам, че да си следваш целта, да я постигаш, да си соло играч е нещо лошо, и Стоян бил фиксиран в парите. За бога хора, ако вие гниете в една ферма в продължение на 2-3 месеца и накрая ви кажат че има възможност да вземете един апартамент в Плевен да речем като равностойност - да вдигнат ръце, които ще се откажат от тази заслужена награда... В нашата родина, ако всички първо си оправим семействата, средата в която живеем и чак тогава да претендираме за държавата и другите макро проблеми, вероятно ще сме много по-добре. И да селските хора са такива, фиксират се във всичко, което може да ги избави от немотията и липсата на тласък в монотонното ежедневие.

# 752
  • Асеновград
Сега изгледах епизода и прочетох коментарите ви.
Аз съм доволна че бат Стойо , се върна във фермата. Краси ми е симпатичен , но заради Юла и Силвия не го подкрепям.
Нико го харесвах , но последните епизоди все , по малко ми е симпатичен.
Според мен Мара ще е дуалист ,и дано Юлиана или Силвия си заминават.
Искам победител Стоян или Финци.

# 753
  • Ню Йорк
Сега изгледах епизода и прочетох коментарите ви.
Аз съм доволна че бат Стойо , се върна във фермата. Краси ми е симпатичен , но заради Юла и Силвия не го подкрепям.
Нико го харесвах , но последните епизоди все , по малко ми е симпатичен.
Според мен Мара ще е дуалист ,и дано Юлиана или Силвия си заминават.
Искам победител Стоян или Финци.

Скрит текст:
Мара срещу Макето - печели Макето  /за съжаление/. Това поне са слуховете, дано не са верни.

# 754
  • somewhere near the sea
По въпроса за заплатата на Нико - все се каня да питам някой някъде, та да питам вас - колко аджеба е една добра заплата в София? И колко хора я взимат? Като чета за хиляди и акъла не ми го побира с нашите "високи" заплати от максимум 700-800 лв.  Rolling Eyes
Мога да кажа, че в IT сектора заплатите са най-високи от всякъде другаде. На моя приятелка синът работи в такава фирма и получава към 4000лв.(в София) Но Нико, доколкото разбрах, е мениджър в такава фирма, следователно взема поне с 1000 отгоре.

# 755
Нико се дразни, че Стоян бил там за пари, а той за какво е? Нали никой не си мисли, че като треторазряден служител в HP взима повече от 2000лв заплата?! Ако изобщо все още има работа де.
Нико е по-висш меринджей и е поне на 3.5-4 заплата. Очевадно е, че не му е до парите, а да се забавлява.  Laughing

Тази информация от къде е?Аз се чудя как една компания ще пусне за няколко месеца такъв кадър да се развява в някакво реалити?Щом могат толкова време без него, може да решат че и в бъдеще ще могат.

# 756
  • София
По въпроса за заплатата на Нико - все се каня да питам някой някъде, та да питам вас - колко аджеба е една добра заплата в София? И колко хора я взимат? Като чета за хиляди и акъла не ми го побира с нашите "високи" заплати от максимум 700-800 лв.  Rolling Eyes
Мога да кажа, че в IT сектора заплатите са най-високи от всякъде другаде. На моя приятелка синът работи в такава фирма и получава към 4000лв.(в София) Но Нико, доколкото разбрах, е мениджър в такава фирма, следователно взема поне с 1000 отгоре.

"Мениджър" е доста разтегливо понятие в тези фирми, аз също работя в такава, водя се мениджър, но не взимам 5 бона   Laughing Тъй че не се знае какъв му е случаят, както някой по-горе отбеляза - ако е толкова важен за компанията, абсурд да го пуснат за 3 месеца.

# 757
  • Ню Йорк

Нико не е мениджър /в смисъла на началник, ръководен кадър/, той е на длъжност "чейндж мениджър", което е позиция на много ниско ниво. Най-грубо казано променя едни заявки между 2 отдела. И 2000лв едва ли взима, те HP не ги раздават така парите.

# 758
  • вовеки на БАНановите плантации в БАНгладеш
Колкото и пари да получава Нико, той е роб на себе си, на удоволствията, на неразумните желания, на заблужденията си, на неразумния си ум. Той си мисли, че всичко е постигнал сам – 15 години се бил жертвал. Дали знае значението на думата жертва? Всеки можел да успее като него. Глупак. Не може всички да са мениджъри, не може... а и има далеч по-важни неща от целенасоченото катерене по йерархическата стълбица
"Успехът" на едни се гради върху "провалът"( кавичките са напълно уместни) на други. И да се самоцитирам - успехът в този свят често е равнозначен на провал в другия свят... И Нико е светъл пример, че това е така.
"По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство"

Падна ми много в очите, когато при един разговор с Калин все му шъткаше, за да не каже нещо, което не трябва да се чуе, според него, разбира се. В същия разговор се опитваше да наложи мнението си, че пияния развратник Калин е един щастлив човек. И дори каза, че не вярвал на хората, които казват, че имат непреодолими трудности и им е тежко(или нещо от сорта). Този наивник няма никаква идея какъв ад може да е животът. И колко степени на "по-лошо" съществуват...

Скрит текст:
От наличните фермери съм за Галя.
Финци и Стоян са приемливи победители.
За Мария още нямам категорично мнение, след някоя друга година ще се произнеса, дано не е късно Laughing
Нико, Юлиана и Силвия не ги харесвам пък. Crossing Arms
Исках да видя повече от Крум, а Краси го исках на финал  - минимум, но за мен победител е Мустафа от миналия сезон Laughing

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 15:48 от idiotsamamaetayna

# 759
  • София
Нико не е мениджър /в смисъла на началник, ръководен кадър/, той е на длъжност "чейндж мениджър", което е позиция на много ниско ниво. Най-грубо казано променя едни заявки между 2 отдела. И 2000лв едва ли взима, те HP не ги раздават така парите.

Смяташ, че работи в НР ли?

# 760
Скрит текст:
Колкото и пари да получава Нико, той е роб на себе си, на удоволствията, на неразумните желания, на заблужденията си, на неразумния си ум. Той си мисли, че всичко е постигнал сам – 15 години се бил жертвал. Дали знае значението на думата жертва? Всеки можел да успее като него. Глупак. Не може всички да са мениджъри, не може... а и има далеч по-важни неща от целенасоченото катерене по йерархическата стълбица
"Успехът" на едни се гради върху "провалът"( кавичките са напълно уместни) на други. И да се самоцитирам - успехът в този свят често е равнозначен на провал в другия свят... И Нико е светъл пример, че това е така.
"По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство"

Падна ми много в очите, когато при един разговор с Калин все му шъткаше, за да не каже нещо, което не трябва да се чуе, според него, разбира се. В същия разговор се опитваше да наложи мнението си, че пияния развратник Калин е един щастлив човек. И дори каза, че не вярвал на хората, които казват, че имат непреодолими трудности и им е тежко(или нещо от сорта). Този наивник няма никаква идея какъв ад може да е животът. И колко степени на "по-лошо" съществуват...

Скрит текст:
От наличните фермери съм за Галя.
Финци и Стоян са приемливи победители.
За Мария още нямам категорично мнение, след някоя друга година ще се произнеса, дано не е късно Laughing
Нико, Юлиана и Силвия не ги харесвам пък. Crossing Arms
Исках да видя повече от Крум, а Краси го исках на финал  - минимум, но за мен победител е Мустафа от миналия сезон Laughing
Скрит текст:
idiotsamamaetayna, тайната в ника ти е дълбоко скрита, направо е строго секретна. Laughing

# 761
  • Ню Йорк

Смяташ, че работи в НР ли?

Така поне е написал в профила си в Линкедин.

# 762
Все си мисля, че Нико не е такъв,  какъвто ни го показват /все пак не го познаваме лично/  Thinking
Той каза, че е започнал с започнал да живее така след злополучната случка с диагнозата за лошо заболяване. Тогава е решил, че когато трябва да се работи-работи, когато може се забавлява и явно това е неговия начин на забава /моя примерно не такъв  Laughing/
Стоян е наистина тъжен човек или озлобен, въпреки молитвите и т.н.  Райно е в подобна ситуация, но излъчването му е друго.

# 763
  • Стара Загора
Стоян е наистина тъжен човек или озлобен, въпреки молитвите и т.н.  Райно е в подобна ситуация, но излъчването му е друго.

Мисля си, че в реалния живот Стоян е един добър и щастлив човек, обичащ семейството си, грижещ се за децата си, създаващ някакви материални блага макар и незначителни за хората от големия град. Тъгата и озлоблението на този човек, според мен са в това, че той остава неразбран от останалите и едва ли не виновен, че иска да е на финал и да победи.

Относно Нико, според мен след задомяването му и първото детенце, ще разбере какви са точните и ясни приоритети в живота му. Сега си е ерген и единственото което му е в главата е ядене, пиене и някоя сгодна женица  Embarassed

# 764
  • USA
Какво е НР? Не разбирам от съкращения.

Защо пък да е озлобен,Стоян.На някой една лоша дума да е казал?Една единствена дума да е оплюл някой,дори снощи похвали Финци,въпреки,че знае,че той му е най-голямата конкуренция.С една лоша дума да е обидил Нико,който не спира да се показва като заядливо дребно създание? Каза "По цял ден пие и пуши и не обичам такива хора".Това беше.

Стоян е отишал там за парите и да мачка,колкото силите му позволяват.Каза си го още в началото,казва си го и в края.На него това му е приоритет,за това мисли,а не на масата луканка ли да си хапне или парче салам.
Искрените хора не са страшни,защото са предвидими,страшни са тези,които зад привидните си усмивки и "вижте ме колко съм над нещата" правят сметки кой,как да изиграят.

Аз не мисля,че избра Краси,защото е по-слаб играч.Краси е млад и пъргав,на първия дуел се представи много добре,игра със самообладание и концентрация.Залозите бяха 50-50 според мен.

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 16:28 от Beautyholicа

Общи условия

Активация на акаунт