ЮНЧЕ, весело човече, чака КОЛЕДАТА вече

• 32 284
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Дават направление за ехограф, а ПКК не се прави на гладно.

Ние нямаме направление за ехограф, ще питам педи. Кръвните са ни ок, на малката взеха само седимент от урината, щото успяхме да съберем съвсем малко. Освен това, момата се обрина от лепките на колектора. Някой друг с такъв проблем ? Аз имам алергия към левкопласти и подобни - май това съм й го прехвърлила. newsm78

# 586
На нас не са ни давали направление за очен. Утре ще ходим за ваксина и дано да не забравя да питам

# 587
  • София
Имаме направление за ефография на коремни органи и ПКК+урина, за очен обаче не.
Ще я питам като отидем сл-седмица.

Иначе днес за първи път му предложих оризова каша на Милупа с малко плодово пюре, никак не беше очарован.

# 588
Моята бамбина наистина е скарана с яденето, не просто пюрета и каши, а и мляко не иска да яде. Единствено вечерното хранене е по-стабилно 200-230мл и то с триста зора, иначе я хапне мляко, я не. На обяд успявам да пробутам малко пюре с малко мляко, на междинните хранения давам каша, но не е впечатена, нощем хапва малко и сутрин още малко, но не знам дали събира 400-500 мл мляко на ден и може би още 100 от пюрета и каши. По едно време толкова я напъвах да яде, че тя чак се настрои и като види лъжица или шише и почва да реве, сега карам по лека с песни и игри колкото изяде, толкова.
Иначе вече седи в столчето доста по-стабилно, баба й подари преходно шише и тя сама си пие от него водичка, много е сладко.
Два дена вече я слагам за малко в проходилка, много е щастлива и гони котката, тя понеже е дългуч и стига земята, стои си много стабилно на краката, но не смея да слагам за дълго време, само колкото да се порадва.

# 589
  • България
Ирка,защо не пробваш да сложиш мляко в предходната чаша и Като пие сама може да има по-голям интерес.
Дени, една крачка назад може и да е от полза.Ако изветно време пие само мляко нищо няма да му стане.Хем да се поуспоките и двамата!

# 590
Пробвах, да сложа млякото в преходната чаша, но не яде. Само хапа бибата да си чеше венците, но не пи.
Сега тъкмо се зарадвах, че си изяде всичко преди лягане и тя взе, че върна почти всичко, защото яде от друго шише и бързо бързо си изяде всичко. Успях да я накарам да хапне малко след това, та ще видим кога ще се събуди тазк нощ.

# 591
О добре значи! Че наистина се притесних , че не се храни Grinning. Мами снощи Митко спа от 22:30 до 6:30 Praynig , дано не е еднократно . Mr. Green  И спи по дълбоко откакто спи по корем и добавям бисквитката към млякото. Явно се засища повече. А днес гледах чаша с накрайник лъжичка и се чудя дали да взема и да опитам така да го храня, че от 4 месец е захранен и имахме 2 заместени хранения с пюре и каша а сега остана само кашата. Играх си да правя домашни пюрета и 3 така заминаха защото хапва малко и после отказва.

И аз съм на края на нервите си и на път да се откажа. Същата ситуация - уж имаме заместени 2 хранения, обаче зеленчуковото пюре на обяд е страшна мъка- рев , плюене, въртене, и аз рева с него и как ли не му го излизвам в устата... Пробвах наистина всичко - различни видове, вкусове, с лъжичка-шише, с биберон, по-рядко, по-гъсто, с мляко... какво ли не.... Само не съм пробвала още да смесвам с плод , защото сутрин на плодовете хич не се мръщи по -този начин. Явно не е глупав и много добре прави разликата между сладко и солено. А казват че уж бебетата още нямали добре развити вкусови рецептори.... Ха-ха!
То и с кашите е почти така вечер, ама тях поне в началото хапва с желание защото явно му харесват на вкус...но накрая като изяде 1/3 или 2/3 пак отказва и се почва пак едно гонене и молене...
Sad Побърквам се!
Някакви съвети?!?!?
В никакъв случай не искам да правим стъпки назад!

Днес прави 6 месеца!

започнахме 1 седмица преди навършването на 5 месеца.
т.е. доста време мина вече трябва да е свикнал... и в началото ядеше с по-голямо желание сякаш... а какво му става напоследък ... Sad

Да,и ние се захранваме от седмица...след картофа въведох морков и си увиснах до там щото не ще...то какво ли не беше облачета,самолетчета за мама за тати за баба и дядо,песнички,разходки из стаята с лъжичка и пюренце...че отнесох и лъжица в лицето...ама ми хареса пюрето де:)въобще изчерпах репертоара и не и не-не иска нито картоф, нито морков...да не говорим да замествам ядене. Не знам защо и дали е от захранването, но не заспива лесно мрънка,буди се и накрая и за ядене...не знам каакво да правя!

# 592
" Ти какво си мислиш, че като си родила София, само ти ли отговаряш и взимаш решения за нея?! "
Отговаря се "И в Тутракан да я бях родила, пак САМО аз взимам решенията! Яснооо?!!?"  #2gunfire
Ани  Joy много се смях, София е името на бебка  Joy
Аз знаете ли защо си мисля, че все пак е по-добре продуктите да са био. Те все още са малки, червата, храносмилателната им система, всичко все още неукрепнало, неусъвършенствано и затова. Те по-трудно биха се справили с нитрати, пестициди и пр., червата им се водят още пропускливи. И затова, друг е въпросът БИО, наистина ли е био продукт, но тъй като вече от няколко места чувам за този магазин, мисля да ги пробвам нещата.
Днес ще купя и купичка и тези дни и ние ще се пробваме, че станахме голями вече.

Ааааа - аз не чета и помислих, че проблема е, че си родила В София Grinning  Joy Joy

# 593

Четох, че ако бебето се храни едновременно с пюрета и по ЗВБ, може да настъпи объркване, именно защото пюретата ги всмуква и не може да се усети, че не трябва да го прави с парчетата.
има логика  Thinking

# 594

Многа си е добре принцесата ти. Нали е дама,трябва да е нежна и фина Simple Smile. А иначе за свалянето на кг... С баткото бях качила 40 кг по време на бременността. 8 месеца по- късно снимахве филм и играх концлагеристка- кърмачка Grinning Явно си е до организъм.
Не вярвам - дай клип да видим  Grinning

# 595
Момичета, купих от аптеката колектори за урина. Никъде не пише как се ползват !?!  Crazy
Днес изхабих 3 докато остане вътре Grinning Татко му му дава вода, аз държа колектора на пишлето и чакам резултат, има няма 30минути  Mr. Green Накрая се разплака и се изпиша. Добре, че онзи ден се усетох, че трябва и някакъв съд за урината, че щях да търча днес с колетора до аптеката Mr. Green .
Аз пък дори не купих колектор. Накарах ММ  да купи само контейнер за стерилна урина. Сутринта като се събуди, веднага свалих памперса и го сложих над гърнето, а ММ с контейнера от долу и хоп - веднага имахме резултат, без излишни драми, както при повечето майки, но то проблема май е основно с момиченцата Simple Smile

# 596
Аз толкова каша давам , колкото си пише на кутията. Някои се приготвят със 100мл АМ + 100 вода. Други изцяло със 200мл АМ, трети със 150 мл вода... Винаги като цяло има около 200 готова каша като често добавям 1-2 л плодово пюре.

Аз да се оплача обаче от 1-2 дни моят синчец нещо се мъчи с тази лъжица много и ме бойкотира... вече повече от 1 месец се захранваме и имаме 2 заместени хранения. Но някакси все още не яде както трябва с лъжицата, избутва с езиче, ОК, това знам че е въпрос на рефлекс и че ще го надживее скоро, но напоследък е започнал умишлено да си дъвче езика и лъжицата, т.е. има желание към пюрето и си отваря устата , но започва да я дъвче още в началото и изобщо не мога да му я мушна в устата... само стиска здраво с венците... все едно дъвче истинска храна и прави поне 40 дъвкания преди да преглътне... хаха... абе голямо мазало става.  
Днес толкова се измъчих ей сега че установих че ми е по -лесно да му дам да изпие пюрето (което беше този път по-течно) отколкото да го мъча с лъжицата. Паничката ми е с формата на чаша, пластмасова и тъкмо го приучавам и да пие от чашка - май май доста по-лесно и бързо свиква с идеята да пие от чаша , отколкото да яде с лъжица...

И с кашата често така се получава, защото тя нали се втечнява след 10 -15 мин и той докато се омазва...накрая му я давам да я доизпие с едно шише с прорез през което текат и по-гъсти храни.

Голяма мъка... някакси се притеснявам, че не забелязвам особено голям напредък вече повече от месец... Sad

Как е при вас положението? Някой с подобни проблеми? Simple Smile

Моя човек, когато не е  гладен така дъвче лъжицата и се разсейва  Peace

# 597
Обича много тиквата на Овко  Laughing Определено зеленчуците са му по-любими  Laughing

Обича го ,защото има захар в него! Тези пюрета изобщо не си заслужават парите - даваш си парите за нишесте.  Whistling

# 598
Аз трети ден давам пюре от картоф и не виждам, как въобще ще изяде повече от лъжица - лъжица и половина. Не иска и не иска Sad вие картофче хапвате ли?
Моя човек го обожава - фино пасиран и с много кърма  Simple Smile

Най накрая да намеря и аз време да се разпиша , при нас също беше така в началото не искаше само картоф , аз и го въведоха заедно с морков и се хареса , може и при вас да се получи , но пък ние се за хранихме с овесена каша на 4 месеца и 2 седмици (по препоръка на медицинското лице ) ! В понеделник бяхме на ваксина (БЦЖ) , но сестрата не успя да я сложи добре и пробата изтече тъй , че сигурно ще се наложи да я повторим , за мое голямо изумление Емануела дори и не помръдна и не издаде дори звук , но не ни се получиха нещата хич не съм доволна този път ! За сметка на това обаче от вчера моята принцеса казва БАБА! От вчера сутринта не е млъквала не спира да повтаря баба, баба .. на мен ми се струва , че докарва и нещо като мама по между другото , но ММ смята  , че просто така ми се проучва заради огромното желание да я чуя да казва МАМА , защото вече я чухме да казва Тати и аз не чак толкова тайничко ревнувам #2gunfire
И моя син днес цял ден повтаря БАБАБАБА

# 599
А някой включил ли е вече глутена ?
Аз, но май днес направи реакция към него (целия му гръб се обрина на 9тия ден от въвеждането)  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт