Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 4

• 75 330
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
А той гони ли ги, че ти си толкова ядосан? newsm78

# 211
А той гони ли ги, че ти си толкова ядосан? newsm78
Гони ги, страшен панаир беше днес. Ако разбие и смени патрона е самоуправство, нали Mr. Green

# 212
Ами не знам.
Не ми се е налагало да го правя.
Ако имат договор, там трябва да пише след колко време на неплащане, наемодателят има право да иска да се изнесат.
Но те май нямат договор?

# 213
  • София
Сандо, защо не се съберете съседите и да му платите наема.
После хората ще ви върнат парите, нали са свестни.
И пак питам - парното плащат ли си?

# 214
  • София
Ако не плащат собственика може да ги изгони.А отстрани може да се смята ,че са изрядни.Едни познати си изгониха наемателите.Домоуправителката  ги защитаваше и казваше,че са си плащали сметките.Но когато вида фактурата към топлофикация за 1600лв си смени мнението.

# 215
Сандо, защо не се съберете съседите и да му платите наема.
После хората ще ви върнат парите, нали са свестни.
И пак питам - парното плащат ли си?
Що да не му висят на него, да ги съди и по законен ред да се оправя, като е толкова нагъл. Не знам какво плащат, не съм питал. Знам, че им вдигна наема със сто лева преди няколко месеца.

# 216
  • София
Съветът да стоят и да не плащат не е никак добър за наемателите. Ще ги вкара в по-големи разходи, отколкото ако си плащат договореното. Договорът за наем може да е сключен устно, плащането на данък върху полученото не е задължително условие, за да се плаща наемната цена, плащането или не на данъка се установява в административен процес, който не се развива пред гражданския съд, в случай че наемодателят реши да ги съди, няма да му се налага да доказва, че е плащал данък. Накрая ще бъдат отговорни за 3-4 пъти по-голям дълг от действителния (неплатения наем, неплатените сметки, разноските в съдебния процес, разноските в изпълнителното производство).
Колкото до самоуправството на наемодателя - може и да се появи прокурор, който да го преследва за самоуправни действия, но това трябва да се докаже, а субективната страна на престъплението е доста сложна. В края на краищата, я го осъдят, я не, а наемателите, за които се тревожи целокупното съседство, ще са на улицата отдавна.

Хубаво е преди щедро да се раздават съвети, да се обмислят всички последствия.

# 217
 Сандокан, като ти чета писанията, що ли си мисля че люта завист те гони и яко май те е стигнала, че я виж някой дава апартамент под наем, получава си парици а ти не можеш. Ама те са си български черти с трите З - ЗЛОБА, ЗАВИСТ И ЗЛОРАДСТВО. Ама при теб и трите са вкуп.  Ако ли не са  - докажи - плати им наема на тез хубосници, а те толкоз мили и добри непременно ще ги ги върнат/ама  това ще бъде на куково лято според мен/ Laughing

# 218
  • Варна
Аз пак да питам защо е нагъл, като те не са изрядни? Не ме разбирай неправилно, аз съм правила компромиси и съм изчаквала с наеми, но когато се съберат няколко наема и особено ако имат неплатени сметки, работата трудно може да се оправи, явно хората не могат да си позволят да плащат квартира, трябва да потърсят нещо според възможностите им. Защо мислиш, че е справедливо да висят с наем на собственика, а не на вас, само защото има жилище, което да му носи някакъв доход? Звучи като соц лозунг капиталист долен, експлоатира работническата класа.
Но съм съгласна, че точно на Нова година е кофти, може да изчака да минат празниците, иначе във всеки нормален договор съществува клауза при неплащане на един или два наема и сметки да се изнесат наемателите.

# 219
Съветът да стоят и да не плащат не е никак добър за наемателите. Ще ги вкара в по-големи разходи, отколкото ако си плащат договореното. Договорът за наем може да е сключен устно, плащането на данък върху полученото не е задължително условие, за да се плаща наемната цена, плащането или не на данъка се установява в административен процес, който не се развива пред гражданския съд, в случай че наемодателят реши да ги съди, няма да му се налага да доказва, че е плащал данък. Накрая ще бъдат отговорни за 3-4 пъти по-голям дълг от действителния (неплатения наем, неплатените сметки, разноските в съдебния процес, разноските в изпълнителното производство).
Колкото до самоуправството на наемодателя - може и да се появи прокурор, който да го преследва за самоуправни действия, но това трябва да се докаже, а субективната страна на престъплението е доста сложна. В края на краищата, я го осъдят, я не, а наемателите, за които се тревожи целокупното съседство, ще са на улицата отдавна.

Хубаво е преди щедро да се раздават съвети, да се обмислят всички последствия.
Мисля, не си съвсем права. Заровил съм се да чета законите, утре ще се консултирам с адвокатката си  Mr. Green

# 220
  • София
добре е човек да се консултира с адвокатите си  Peace

# 221
Не стана ясно, защо е нагъл и защо е изедник човека? Че му е писнало да търпи някой който не плаща, или че увеличил наема. Като не им изнася, винаги могат да си намерят по добра квартира с мили хазяи.
Чакаме да пишеш, какво  е казал адвоката, може да е полезно на други квартиранти с "изедник".
Аман от селски тарикати.

# 222
  • София
Българинът най-мрази наемодатели, брокери и политици.  Mr. Green

# 223
Предстои ми обзавеждане на апартамент, който най-вероятно ще бъде пуснат под наем. Започнах да преглеждам за идеи за обзавеждане и ремонт и изскачат някои много интересни глезотии, примерно подово отопление за баня. И започвам да се чудя, кое ще по-добре, по-луксозно обзавеждане и по-висок наем или по-стандартно обзавеждане и "стандартаен" наем. Разбирам, че всичко е до сметки и ще седна да изчисля ориентировъчно кое кога се изплаща и в двата варианта, но ще ми е интересно да чуя разсъждения по темата  Hug

# 224
  • София
Стандартно обзавеждане с мебели тип Виденов. Тогава намаляваш щетите от некоректни наематели. А само няколко поста над теб може да видиш какво мислят за "лошите наемодатели"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт