Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 4

• 75 339
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
 Още един глас  /но направо много на високо/  за стандартни мебели, обаче добре интериорно подбрани  /все ще се намери и приятелка да даде един гръб  предполагам/ Наемателите по мое нескромно мнение не оценят труда и  средствата, както и нервите  и лишенията  за да се  направи имота дом за някого.  В няколко поста по-надолу някой имаше нахалството да ги нарече изедници /не, че да ти пука от това/ щото нахалството и наглостта край нямат.  Само ти трябва време и то доста за сравнение и преценка на качеството, както и цветовото подбиране със цвят на стени, ламинат и също на майстори /не като ония дето им викат Майстор, щото не му забравили името.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 09:09 от kriakla

# 226
Обзавеждането зависи от жилището. Мебелите са акцента и на едно луксозно жилище евтини мебели смъкват наема, а на една панелка в Красна поляна или Обеля и да сложиш лукс мебели няма голямо значение и ще е неизгодно.

# 227
Според мен със стандартно обзавеждане и ориентиране към масови наематели е по-малка вероятността жилището да остане ненаето. За по-луксозно жилище е важна локацията - идеален център или дипломатически квартал. Но пак няма гаранция, че ще е постоянно наето и ще избие инвестицията.

# 228
Още един глас за стандартно обзавеждане, ако е в добър район може би малко над средното ниво. Добре е нещата да са нови, това ще вдигне наема малко. Останалото е късмет и търпение.
Успех Мишелин, отдавна те чета в другата тема, радвам се че си купила най после имот.

# 229
От над 20 години съм наемодател, била съм и наемател една година. Отдавам търговски обект, но отдавах и жилища. С търговския обект беще много спокойно. Имахме едни наематели 15 години без никакви проблеми. В последната година им замря бизнеса и не бяха плащали наем 6 месеца. Ние сме трима собственици, но само аз се занимавах с наемните отношения и плащането на данъци и такси.

Наемателите казаха, че не могат да си позволят да платят 4 от 6те месеца. Останалите собственици скочиха да ги съдим, аз не се съгласих, защото в продължение на 15 години тези хора бяха коректни. Платих на останалите и опростих дългът на наемателите. Те от своя страна помогнаха да намерим нови наематели.

С апартамента имам по-лош опит, довел до продажбата му, защото не ми се занимаваше. Отдадох го на познат, случайно стана, дойде през агенцията. Аз намалих наема, заради факта, че се познаваме. Е, на втория месец се започна с искане да прави ремонт за сметка на наема, а апартамента беше току що основно ремонтиран и то не заради отдаването му под наем, а за лично ползване.

Отказах и се започна неплащане на такса за вход, сметки, бавене на наема. Стигна се по грозен начин да се разделим.В Австралия бях наемател една година, през която търсихме къща. Наехме каквото можеше, защото без "история" не е лесно и роднини ни помогнаха като гарантираха за нас. Къщата беше необзаведена (само кухня имаше), но беше пребоядисано и бяха сменени килимите.
Снимах всичко, защото печката беше в ужасно състояние, както и дворът. По договор ни правеха проверки на всеки 3 месеца, изрично беше упоменато, че не се пуши вътре и че не се допускат домашни любимци.

При изнасянето ни по договор се опитаха да задържат депозита, заради печката. Със снимките доказах, че я оставям в по-добро състояние, отколкото е била. Имахме месец предизвестие, но платихме цялата сума до края на календарния месец (две седмици повече). Наехме и фирма да изпере килимите и да почисти основно.

Трябва да има коректност и от двете страни. А всъщност се включвам, за да попитам може ли краткосрочно да се наеме жилище, за около месец-два в София?

# 230
За много години!
Мисля че повечето наемодатели предпочитат дългосрочни взаимоотношения!

# 231
За много години!

Честита на всички Simple Smile.
Знам, по скоро питах дали има агенции, които отдават краткосрочно.

# 232
То не зависи от агенциите , а от наемодателите!
Даже агенциите биха предпочели по-краткосрочно,защото за всяка сделка прибират комисион.

# 233
Благодаря за мненията  Hug Сградата се по-луксозна, има си и спа център. Затова ми се струва грехота да се слага от всичко най-евтино Simple Smile Примерно, гледах, че има кухни по 200-300-400 лв, но харесах една, която може би ще стъпи към 1500 лева. Уредите искам също да са качествени. Та, в тази връзка, малко над средното, както го е написала So Lucky май звучи добре, вместо да се изхвърлям

Още един глас за стандартно обзавеждане, ако е в добър район може би малко над средното ниво. Добре е нещата да са нови, това ще вдигне наема малко. Останалото е късмет и търпение.
Успех Мишелин, отдавна те чета в другата тема, радвам се че си купила най после имот.

Благодаря  Hug Тя моята история се проточи дълго време  Laughing От февруари до началото на ноември за това конкретно жилище, но имаше довършителни работи, чакане за АКТ 16, после докато аз се организирам.... и така близо година. Сега започва следващият забавен етап Simple Smile

Между другото, хазяинът на приятеля му се беше обадил, че иска да мине през имота, понеже не е идвал отдавна. Та, отби се човекът. Донесе ни домашна ракия, буркан лютеница, кисели краставички, люти чушлета, кисело зеле и една огромна погача  Heart Eyes А ние пък му бяхме приготвили бутилка вино, от нашата домашна лютеница и бонбони. Аз го видях за първи път, много свестен човек ми се стори, той също е доволен от нас като наематели.

Аз също съм поподала на много точни наемодатели и за всеки един от тях си спомням с много симпатии и умиление. Все пак за известно време техният имот е бил мой дом и индиректно, те също стават част от моя живот.

Та, пожелавам на двете страни да попадат на ХОРА преди всичко и всичко да върви по мед и масло  Hug

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 12:38 от Мишелин

# 234
Честито и от мен, Мише! bouquet И успех с наемателите! Hug

# 235
За много години!
Честита на всички Simple Smile.
Знам, по скоро питах дали има агенции, които отдават краткосрочно.
Даун, погледни тук

http://www.markela.com/page.php?n=24742

Или напиши в Гугъл "отдаване на апартаменти под наем на хотелски начала", или "краткосрочно отдаване на апартаменти" или нещо подобно, съдържащо тези думи - отварят се много сайтове /дали нови, дали стари, не знам/.

Допълвам - много хора използват този сайт за наемане на апартаменти при пътуване в чужбина, може да има и българи - собственици, които си пускат по този начин апартаменти за краткосрочно обитаване /за морето знам че има такива/

www.airbnb.com

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 13:20 от jfjallen

# 236
Честита Нова Година!

Мишелин, и от мен глас за стандартно обзавеждане, качествени ел.уреди и хубава баня/WC - това е  ок. Успех с наемателите  Simple Smile

Down Under,
краткосрочно ще ти излезе по-скъпо. Примерно за твоя сметка ще е комисионната на агенцията, депозита може да бъде по-голям.....
не зная за кой град търсиш, но примерно може да се уговориш с някой от семейните хотели да ти направят специална цена

sandokanchev,
като със съседите сте толкова загрижени, вземете и платете задружно наема на хората за 2 месеца напред и така. Хазяина спокойно може да ги изхвърли, адвокати няма да им помогнат

# 237
Даун, погледни тук

http://www.markela.com/page.php?n=24742

Или напиши в Гугъл "отдаване на апартаменти под наем на хотелски начала", или "краткосрочно отдаване на апартаменти" или нещо подобно, съдържащо тези думи - отварят се много сайтове /дали нови, дали стари, не знам/.

Допълвам - много хора използват този сайт за наемане на апартаменти при пътуване в чужбина, може да има и българи - собственици, които си пускат по този начин апартаменти за краткосрочно обитаване /за морето знам че има такива/

www.airbnb.com

Много благодаря, точно това ми трябваше.

# 238
Как реагирате, ако наемател има личен конфликт със съсед?
И двамата имат вина за спречкването, но съседът налита на бой?! Rolling Eyes

# 239
  • София
Не се е случвало. Но  мисля, че не бих реагирала. Пълнолетни са - да се оправят.
Няма как да ходя да ги помирявам или да изяснявам кой първи е почнал.
Аз не съм "Моля другарката".

Общи условия

Активация на акаунт