За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 78 041
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 10 825
SilverDream, щом със зехтин ви е твърде силен вкуса и не го удобрявате не мисля че ще ви допадне с шарлан.
Лично аз намирам шарлана за отвратителен на вкус Sick

# 31
  • София
  • Мнения: 12 221
..................................... Правила съм и със зехтин,  но не се хареса у нас. Много силен вкус има. Мисля да пробвам и с шарлан да направя тая година,  струва ми се интересно ще стане. После към готовата майонеза може и други подправки да се добавят разбира се. Сано да отбележа,  че сгъстяването се постига с много олио,  а не с повече разбиване. И не забравяй,  че съда трябва да е чист и сух.

Black Scorpio балогадя  Hug весело посрещане!
Със зехтин не бих направила майонеза, а с шарлан - изключено. Внимавай, може и да я изхвърлиш, миризмата му е страшно гадна. Майонеза се прави само със слънчогледово олио.

# 32
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Ей момичета стреснахте ме,  аз си апомням шарлана с аромат на печен слънчоглед,  но чесно казано скоро не съм вземала,  но така хубаво и топло ми стана катонсе сетих за него  Embarassed щом казвате,  че е гадно обаче ще се доверя  bowuu

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 44 313
Да ви питам...снощи направих следната торта:готов блат,напръскан с малко пр.мляко.Отгоре малко готов пудинг на Йоткер и в/у него целувки.Отгоре покрих пак с блат и останалото кремче...Обаче...защо взе да се овлажнява newsm78 Дали от пудинга?В крайчетата и отдолу по формата има събрана течност.

# 34
  • Мнения: 2 815
Според мен е от целувките, започнали са да се топят.

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 44 313
Според мен е от целувките, започнали са да се топят.
Thinking хм...и сега???Дали ще е ок за ядене?Ще режа довечера...

# 36
  • Мнения: 2 815
Можеш да попиваш от време на време соса, който се отделя със салфетка. Инак ще си е добре на вкус, мисля. Долния блат ще е по-сочен.....но целувките няма да хрускат или да се усещат при ядене.

# 37
  • Мнения: 4 864
Бихте ли ми казали дали някой е правил кекс по тази рецепта. Струва ми се,че брашното е много.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388102

# 38
  • София
  • Мнения: 12 221
Бихте ли ми казали дали някой е правил кекс по тази рецепта. Струва ми се,че брашното е много.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388102
Изчетох го, но и на мен ме се струва, че е много брашното, ама коментарите са добри на тези които са го приготвяли...не знам.
Мисля че можеш да си намериш и много по-добър.

# 39
  • Мнения: 4 864
Лошото е,че вече забърках този, но сложих по-малко брашно. Ще видим какво ще стане. Заносах само продуктите Cry

# 40
  • Мнения: 1 317
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук, но...Моля да ми кажете  къде в София има магазини, където се продават хубави чинии на бройка, искам да си подменя посудата за хранене, но държа аз да си определя броя на различните видове чинии , за да си направя комплекта, който ми трябва .  Готови сервизи по никакъв начин не ме устройват. Благодаря! И хубави празници на всички!  Nature Snowman

# 41
  • София
  • Мнения: 12 221
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук, но...Моля да ми кажете  къде в София има магазини, където се продават хубави чинии на бройка, искам да си подменя посудата за хранене, но държа аз да си определя броя на различните видове чинии , за да си направя комплекта, който ми трябва .  Готови сервизи по никакъв начин не ме устройват. Благодаря! И хубави празници на всички!  Nature Snowman
След "Графа" на" Славейков" в дясно по "Раковска" преди пресечката. Мисля, че е петия магазин, ако не се лъжа.

# 42
  • Мнения: 2 855
Здравейте,

имам един спешен въпрос - правя торта с блатове тип кексово тесто. За третия блат, най-отгоре, не оставих крем. Мога ли да излея директно шоколадов кувертюр върху блта или да подмажа с малко масло под кувертюра?

# 43
  • Мнения: 2 815
Лошото е,че вече забърках този, но сложих по-малко брашно. Ще видим какво ще стане. Заносах само продуктите Cry
Карола,  почти на 100% съм сигурна,  че преди години,  когато вписваше в "снимай, покажи" си правила ябълковия сладкиш, дори ми праща рецептата на лични  bouquet. Страхотен е, не се притеснявай. Рецептата е от "старите тефтери" и често го правя у дома. На 2-рия - 3-тия ден е най-вкусен,  ябълките леко го овлажняват и става сочен.

# 44
  • Мнения: 4 864
Лошото е,че вече забърках този, но сложих по-малко брашно. Ще видим какво ще стане. Заносах само продуктите Cry
Карола,  почти на 100% съм сигурна,  че преди години,  когато вписваше в "снимай, покажи" си правила ябълковия сладкиш, дори ми праща рецептата на лични  bouquet. Страхотен е, не се притеснявай. Рецептата е от "старите тефтери" и често го правя у дома. На 2-рия - 3-тия ден е най-вкусен,  ябълките леко го овлажняват и става сочен.

Да,да, правех го отдавна. Но си спомних,ч енякой ми каза, че не е добре тази рецепта. Аз го направих, намалих брашното и май ще се яде.

Общи условия

Активация на акаунт