Модната вълна на децата на 90-те

• 48 486
  • 307
  •   1
Отговори
# 165
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
О,да броката  Crazy Не го използвах аз много освен за лакове,но имах една съученичка която прекаляваше.Приличаше на коледна елха  hahaha

# 166
  • Gotham City
О,да броката  Crazy Не го използвах аз много освен за лакове,но имах една съученичка която прекаляваше.Приличаше на коледна елха  hahaha
И аз и аз  Blush

# 167
Сещам се ,че към края на 90-те носехме много диадеми.И тогава точно излязоха на мода едни дребни пластмасови фиби - диско - въшки им викахме  Mr. Green
Имах такива въшки😁
Дори си бях купила едни, на края на които имаше кичур и си бях купила едни лилави, син, май и зелен имах и си ги слагах в косата, стояха много хубаво-"подаваха" се от другата (моята) коса. Това беше много добър повод батковците да ме заговорят😂 Ех, хубави спомени! Simple Smile

# 168
До 95-та бях гръндж  Crazy Повлиях се от приятелките ми. Ходехме с размъкнати панталони и няколко ката блузи и ризи. Косите ни бяха дълги с път по средата и си направихме по един дебел изрусен кичур отгоре. После се подстригах късо и с тези дрехи приличах на момче. ooooh!
После отидох в средното училище. Там всичко беше вече по-умерено. Всички съученички си накупихме (на 14 години) от един обувен завод в града ни еднакви обувки на високи платформи с едър ток, черни с катарама. Това беше най-срещаната обувка в града, носехме я почти целогодишно.
Наскоро имахме сбирка на курса и си спомниха, че всички ползвахме едно и също червило на Голдън Роуз - кафяво и с по-тъмно кафяв молив очертани устните. Някои помнеха и номера на червилото - все пак 4 години само него купувахме  Laughing
Сега се сетих, че се завърна модата на нашийниците или ленти за врат  Thinking с модерното име чокър.
http://www.alo.bg/user_files/v/vaska.simeon/4204269_76495503_big.jpg

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 20:49 от Лъчестлъч

# 169
  • София

В края на '80те - началото на '90те бях, както се изразяваше класната ми, изрисувана като цветна картичка от 16ти век.

# 170
Червилото "Голдън Роуз" и по-тъмния молив ... естествено Simple Smile
От средата на 90-те имах къс дънков гащеризон, който не просто изтърках от носене, ами не знам как по-точно да се изразя. И къси дънкови панталонки, изрязани собственоръчно от най-първите ми ОРИГИНАЛНИ дънки Madoc, които бяха индигови. Няколко лета подред друго не слагах. Единия ден с панталонките, другия с гащеризона.

# 171
От 7 до 10 клас бях с тупиран бретон, по-скоро го "търках" постоянно с ръка (89-92). Помагаше кремът за бръснене на тати (не на този от форума Simple Smile). В този период май и очна линия слагах, а и не ме подмина тъмният молив и светлото червило.

После се носех "по-стилно" в издържан грънч вид. По едно време бях копие на Долорес О'райърдън от Крейнбърис.

След това ми се наложи да работя в скучна, от към стилове, среда и оффис облеклото и смарт кежуъла нахлуха в гардеробът ми:-).

За съжаление нямам много снимки от тези забележителни периоди, освен една, от 94-5, която унищожих, защото веждите ми бяха изскубани до някакви чертички, наподобяващи, герой от японска анимация.

Горките ми родители, редовно страдаха от проявите ми на артистичност по отношение на облеклото, а и не малко дрехи загубиха  Mr. Green.

# 172
  • София
В 90те имитирахме girl групи и изнасяхме концерти между етажите  Joy . Дънките ни бяха Чарлстонки, талията ни беше до гърдите. Обувките ми бяха с адски дебела подметка. Имах и "въшки" за коса, само че им казвахме по друг начин , но как ли беше  newsm78

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 09:58 от Wind .

# 173
  • Gotham City
Преди малко видях едно момиче, вероятно ученичка, с чарлстон, е изглеждаше страхотно, реших го - взимам си!

# 174
Разкроените панталони чарлстон са много по-лесни за фигурата от днешните клечави дънчици и клинчета.

Всъщност не знам защо някои моди минават за "смотани", след като са съвсем успешни.

# 175
Много си го обичах аз чарлстона едно време. Имах един, който носих до тотално разпадане И зима И лете.
Но сега не ми се вижда много удобен с тези крачоли дето забърсват сичко по пътя.. Laughing

# 176
Определено модата от 90- те си беше и моята мода. Харесвах грънджа. Имах сандали
с платформа и едър ток. Носех дънко модел 501, или кадифени панталони чарлстон.
За зимата имах кубинки- Саламандър. Косата си носех на прав път. Имах бретон и
носех очила тип Джон Ленън. Имах  зимно палто тип тренчкот. Слушах Нирвана, Аеросмит,
Депеш Мод, Мадона, Шер, INXS. Носех и карирани ризи, ризи от памучен кенар. Обичах и
блузи с ръкави фуния.
Благодаря за темата bouquet

# 177
Въпреки, че съм по-малка и аз имах сребрист чарлстон, а червилата, които показа Харли Куин ги слагахме и по очите вместо сенки.  Flutter Да не забравя и огромните платформи с грайфер, които пак са модерни.

# 178
Аз помня, че някъде към края на 90-те имах сабо, което лятото не свалях. Понеже не се спомена, явно не е било на мода тогава или...? newsm78

# 179
Космата жилетка ,майка беше ми изплела и ми беше зашила големи подплънки.И на коженото ми яке беше сложила подплънки.Имах шушлякови анцузи ,широки ,подгъвах горнището ,за да ми изпъква дупето,обувах хавлиените чорапи с маратонки Рийбок .

Споко..Една комшийка си носеше шушляка вдигнат до ушите,че да и се вреже в дупето(то и дънките така се носеха де  Crazy) ,с бял хавлиен чорап и черна лачена обувка с ток.Отгоре -кожено яке от тези на "кръпки"дето бяха..И с много ципове..А шушляка в лилаво,розово и зелено...

Много готина тема,от сърце се смях..Толкова неща си припомних...
А,чорапите със "сърчицата"помните ли?
И те бяха голям хит!
И "ластичните"бански!

И имаеше едни връхни дрехи..Пелерина им викаха,ама си бяха като по-дълго яке с ръкави и огромна яка.
От черен плюш бяха,а яките шарени,на цветя...
И жилетките от "камилска " вълна ,разбира се!
И кой ти гледаше размери тогава,купувахме като луди...

Общи условия

Активация на акаунт