Нетърпими съседи

• 37 896
  • 251
  •   1
Отговори
# 240
Задължително социалните и полиция, може и консултация с кварталтия. Аз съм ходила при нашия, проявява разбиране и насочва кое е най-добре да се направи. Най-вече заради детето, ужасно е да бъде тормозено! Може да се съберете и повече съседи, сигурно и те са свидетели на тези изпълнения!

Пробвахме първо с закрила на детето,идва човек говори с нас и с тях,я познайте 0 резултат,и даже той разбрал че ние сме подали жалба ,а нали уж пазят анонимност ? ама надали,тоя даже се хвалеше че е голямата работа ,и че имал влияние в полицията или нещо си,е как да отреагираме тогава ?а относно съседите никой не иска да потвърди че проблема съществува,още повече че тоая бащата на ревящото дете,сам се похвали че били в много добри отношения с еди си кои съседи,че даже им куче им подарили,е как да стане съседа да свидетелства в наша полза ? като са ги подкупили аман вече ! и дори в момента това вика и реве ,редовната програма,аз не мога да изляза на вън защото не им търпя врявата,те са през една къща и се чува на моменти все едно са у нас в стаята.

Кой да помогне арменския поп или кой ?

# 241
Да бе, съседите траят денонощната гюрултия, щото са подкупени?😆
Проблемът май е само в твоя телевизор.
Може детето да си е ревливо, какво да го правят, да му запушат устата или да им го вземат социалните за да не ти пречи на теб?
Сложи си шумоизолираща дограма.

# 242
Добре де, furforan, ти какво очакваш от хората? Казваш, че детето шуми в позволените часове. Може да е по-палаво, може да е болнаво, може да е със специални потребности, какво да го направят според теб това дете, след като си е вкъщи и вдига шум в позволени часове?

# 243
Като не знаят какво да го правят ,да не го бяха правили,значи детето да си реве в позволените часове,и аз да чакам всеки ден да стане 22 часа ,че да мога да изляза на вън без да ми врякат ,не е нормано това ?! то всяко нещо дори в позволените часове,има някакви граници ,ето да говорят с наса,да заминат за марс ,там да си реве колкото си ще.не е нормално за да може другите да си вдигат колкото искат шум,а аз за да не ми викат полиция че се оплаквам ,да не мога да излизам от нас ? това нормално ли е ? не съм съгласен ! в по цял ден е горещо в момента който се разхлади надвечер ,пак не мога да изляза на хладно ! за да може другите да ги чуват чак до града ,понеже сме на вилната зона.

# 244
Купи си тапи за уши или слушай нещо със слушалки.
Пък ако искаш се дразни и се оплаквай още има-няма 5-10 год и то детето ще порасне.

# 245
  • София
Купи си тапи за уши или слушай нещо със слушалки.
Пък ако искаш се дразни и се оплаквай още има-няма 5-10 год и то детето ще порасне.
Точно това щях да предложа и аз- тапи за уши, на мен много ми помогнаха, за да мога да спя ,при положение, че съседите над нас през нощта маршируват.
Няма решение за ревящо дете, ще порасне и ще спре.
Аз живея точно пред оживена детска площадка- лятото е умопомръчителен шум,но какво да направя - да отида да кажа на децата да спрат да се смеят ,тичат ,играят....не става.
Има дни ,като снощи в които искам да си отворя прозорците привечер и да влезе хладен въздух, да охлади панелите и да не спим на климатик....да седна на прохлада и да вечерям пред телевизора.
Но да спра ли децата отвън да играят в 19ч,  да им забраня ли да пищят от кеф, да ритат топка ,да се забавляват....ами не мога
Така че не знам какъв съвет искаш да получиш тук- пробвал си всичко , но според мен само се навиваш и трупаш злоба към едно дете, а родителите умишлено вече не му правят забележка, за да те дразни/като си им показал, че те дразни/.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 10:12 от vnd

# 246
Толкова съвети се дадоха, аз и телефон публикувах /не вярвам да е звъняно на него/...
Телефона беше даден за моя казус, който е друг, аз така разбрах. Той е друг случай, за лудата дето си бие детето и го псува като каруцар. Просто се застъпиха два случая с дете намесено. Днес говорих с домоуправителя нещо да мислим, но той не искаше особено да се меси. Даже ме посъветва да не съм й се месила и аз. Е хубаво, да чакаме да го убие това дете от бой па тогава да правим нещо. Сега ги няма в момента отишли са някъде, но ще видим като се върнат какво ще се случва.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 12:55 от Mamma

# 247
  • София
Furforan Ама те какво му правят на детето - малтретиат ли го? От какво следва да го пази защита на детето?
Като имаш проблем в тихите часове с шум се обаждаш в полицията.
За другото време никой не може да ти помогне, освен изолация и климатик. А като искаш навън си ги слушаш, деца, косачки, резачки, кучета, цикади, мотори, музика.. В града други разнообразни звуци...

Аз така и не разбрах още на каква възраст е това дете, има ли проблеми или просто е гласовито... И изобщо е крайно нереалистично денонощно да крещи и реве, все има някайва граница, след която и най-енергичното се уморява... За дълго.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 18:43 от Angel_Dust

# 248
  • Другата България
Те се оплетоха случаите, да.

# 249
  • София
Здравейте, включвам се с малко по-различен казус.
Имаме нови съседи над нас, младо семейство, на което тъстът подари апартамента. Ремонт тече 16 месеца, с много шум, без съобразяване с часовете за почивка, без значение събота или неделя е, нямаше даже официална бележка на входната врата с информация горе долу колко ще продължат ремонтните дейности. Няколко пъти се качвах при майсторите, тъстът също беше там молех да спрат, 14ч и 30ч., 15:00, 15:30ч. е - никакво съобразяване. Пусках сигнали в районното - само веднъж дойде полиция.
Още в самото начало се качих да се запозная със собствениците, разпитах за плана им за ремонт, какво смятат и как да го направят. Останах като гръмната като ми заявиха че работят с интериорен дизайнер и тя е направила проект за- преместване на кухнята от оригиналното й място в спалнята (отдолу е моята спалня). Малката тоалетна в кодирора е разширена (подозирам преместване на носещи стени) и превърната в мастър баня, част от нея се пада над половината моя кухня. Оригиналната кухня е превърната в дрешник, спалнята им е над моята всекидневна свързана с кухненски бокс. Изкъртиха подовете, налепиха плочки в кухнята, ламинат в хола и спалните.
И тук идва проблемът, младите се нанесоха преди седмица, при нас под тях всяко движение се чува като все едно гредоред, а кооперацията е тухла 1970г. Почти съм сигурна, че след къртенето на естествения паркет, старата мозайка в коридорите, не е поставяна никаква подова звукоизолираща замаска, а е полагана директно новата настилка. Готвиха веднъж- скара- целият ни апартамент се усмърдя от вентилатора в нашата баня. Сещайте се абсорваторът е включен директно във въздухопровода на всички 7 апартамента, но при нас на 2рия и при съседите от 1вия етаж се усети най-силно ароматът. А ги предупредих, че това е лоша идея, това са бани, не е комин, не можеш да свържеш хранителни миризми в различно от коминно тяло. Тъстът мислеше в стената над прозореца на помещението да я изкарат, но му казах, че всички спални нагоре ще бъдат опушени през прозорците си, отедлно там има ТРЕГЕР, не може да се пробива.

Сега си бия главата в стената и търся майстори, които да ми направят звукоизолация в моята спалня и на децата в стаята, защото навсякъде подът на съседите е направен стил "гредоред".
Някой сблъсквал ли се е с подобен тип проблеми, има ли решение, има ли последсвия, към коя институция да се обърна за помощ? Спокойствието и тишината в собственият ми дом вече е мечта. Цената на жилището ми ако реша да го продам и да си купя друго, също пада заради постоянният шум от ходещите горе.

# 250
Sia_go, имаше подобно оплакване в друга тема за преместена тоалетна над спална. Там обясниха, че такива своеволия не може да се правят без разрешение от архитект. Те може и да ви наводнят в зависимост как са местили тръбите. Дано не се стигне до там.
https://bg-mam.ma/p/1799144/50033465
Вижте този пост и тези преди и след него. Много са полезни.

От опит мога да кажа, че това си е терор. Когато бях малка в семейното жилище съседката отгоре на своя глава беше решила да избие всички стени на старо строителство всички стени в апартамент около 120 квадрата. И като докарваше внуците за лятото, три кончета, ставаше страшно. При нея заплахите помогнаха и не се стигна до институции, но понякога те са необходими и за това и съществуват.
Наскоро по друг повод ми се наложи да се обърна към институциите заради проблеми със съседи и си свършиха перфектно работата и съм доволна от резултата.

# 251
  • Другата България
И към ДНСК може да се подаде жалба.

Общи условия

Активация на акаунт