НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Свинското е в стъклени буркани от 300 г. Има го в няколко варианта, всеки от които е с различен цвят капачка. Сега погледнах етикета, вярно че има и водорасли. Laughing

# 61
  • София - Варна
Екатерина, аз мисля, че хемоглобинът се качва, а желязото спада при покачване на Б12, поне при мен се случи така, а и съм го мяркала из проучвания написано. Ама чак пък такова покачване на хемоглобина с 16 единици. newsm78 Да беше била инжекции Б12, щеше да има някакво обяснение.
Впрочем колко ти е било желязото преди?
Ти изследвала ли си феритин, сатурация на трансферин?

# 62
  • Благоевград
mariat, купи си кокосов чипс от DM за такива случаи.  Simple Smile
У наше село DM- нема. За това сме на стърготини.  Mr. Green

В Благоевград има  Hug Разходи се до тук за едно кафе  Wink

# 63
Кам, утре ще сложа тук и другата част от изследването.Но никой не е обръщал внимание на резултатите и причината за анемията не е търсена.
Африканчо, изследвах и Б12, то е към горната граница, но инжекции не съм ползвала.Желязото септември беше 21 при горна граница 26.Не съм изслеьвала феритин и др показатели.Освен да има разлика в реф стойности на лабораториите, защото септември и сега правих изследванията в различни лаборатории.
Не вярвам много в коректността на изследванията, защото много пъти са грешали.
Благодаря за мненията, Кам и Африканчо bouquet Май трябва към хематолог да се обърна.

# 64
newsm78 А, ко каза?
За първи път чувам за тази троица. Някой ще обобщи ли, или да питам чичо?

# 65
  • София
Забелезах , че когато се храня в заведение дори и режимно , винаги качвам кг.Мисля, че е заради подправките , които ползват.Според мен готвачите в повечето заведения ползват онези смеси на Маги с глутамат и дори и ребърца да ядеш като са обработени с тази химия вредят

# 66
Здравейте! Да се включа към рецептите-вчера настъргах сварени яйца и авокадо, добавих и подправки, разбърках и се получи много добре, а ако се добави и малко сирене ще стане перфектно.

# 67
  • София
Точно идвам да ви питам коя добавка Б-комплекс ще препоръчате, намираща се по аптеките?
Да не е Б-50 на Нау само. От по-обикновените нещо добро?

# 68
Забелезах , че когато се храня в заведение дори и режимно , винаги качвам кг.Мисля, че е заради подправките , които ползват.Според мен готвачите в повечето заведения ползват онези смеси на Маги с глутамат и дори и ребърца да ядеш като са обработени с тази химия вредят

Според мен слагат олио...

# 69
  • София

Според мен слагат олио...

А според мен слагат брашно/нишесте на почти всичко.

# 70
  • София - Варна
newsm78 А, ко каза?
За първи път чувам за тази троица. Някой ще обобщи ли, или да питам чичо?
Ха-ха, серумното желязо, феритинът и сатурацията на трансферин/или тотален ЖСК/ЖСК вместо сатурацията/ дават пълна представа за железния статус на човек.
Няма нужда да се пускат всички заедно - тотален ЖСК, ЖСК, и сатурация на трансферин. Само 1 от трите е достатъчно, другите се изчисляват чрез него и серумното желязо. Важно е да има серумно желязо, феритин, и едно от горните 3.

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 11:24 от afrikancho

# 71
готвят с течен маргарин
на никакви дробчета с масло не вярвам

# 72
Да, със сигурност готвят с маргарин. Peace А и да поискаш специално за теб да сготвят с масло, няма гаранция, че ще го направят. Но задържане на вода се получава на първо място от сол - и от самата сол, която се слага, и от миксове/сосове/маринати, вкл. соев сос. Наистина вероятно брашно или нишесте се използва често за сгъстяване, но от него няма как да се получи значително задържане на вода, защото количеството е малко. С други думи - по-рядко по заведения, повече хранене вкъщи или храна от вкъщи.

# 73
  • София
И аз избягвам заведенията по такива причини. Дори едни прости шишчета да поръчам или пилешка пържола на скара, пак имат онзи особен аромат на химическа марина. Вероятно има и хубави ресторанти, но аз не съм редовна и не ги знам.

# 74
  • Пловдив
Вив, Б комплекс на Допел Херц.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт