НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 399
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Момичета,привет и от мен в новата тема!Аз лично нямам нищо интересно за писане.Стигнала съм ниво на кг.,на което не съм била от много години и съм се закотвила на тях и не мърдат и не мърдат.Виждам,че сте споделили интересни рецепти,моля ви напишете ги и в темата с рецептите за да се намират по-лесно.

# 76
  • В полите на Пирин планина
Жижи, и аз съм така. А не е като да нямам за сваляне.  newsm78

# 77
  • Пловдив
И аз имам,да не си помислиш случайно,че ще се счупя Laughing.И на обиколки не мърдам на всичкото отгоре,но все ще стане в един момент.

# 78
  • София
Благодаря Юле  Hug

# 79
  • София - Варна
Юлинга, на Допелхерц са с цианкобаламин и обикновена фолиева, поне тия, които аз имам. Ако другите са с метилкобаламин и метилфолат, можеш ли да дадеш линк кои са?

# 80
  • София
Африканчо, попадала ли си въобще на такава комбинация, с метилкобаламин и метилфолат?
Аз имам чувството, че това е невъзможно за намиране.  Whistling

# 81
  • София
Момичета, има с метилираните форми, но не знам дали се намират в Бг.
Ето например този или този.
А този е с метилиран В12 и натуралния фолат, който уж трябва също да се усвоява добре (но аз лично предпочитам метилираните форми, защото съм с генетичен дефект при усвояване на фолиевата).
За последния съм почти сигурна, че съм го виждала и по Бг аптеки.

# 82
  • София - Варна
Точно първия и третия ги знам, но не знаех, че на Garden of Life се намира по аптеките у нас. Аз си поръчах от iherb. Това много би ме улеснило.
Иначе има и на Now Foods.
Сега намерих и някакви за деца от iherb.
Дали има в България за деца?
И аз съм с генетичен дефект и предпочитам и децата да не пият цианкобаламин, макар че доколкото зная, АМ е обогатено с цианкобаламин и обикновена фолиева.
А то 50% от населението на земята са сигурно с тоя дефект. За всички е по-добре да пият мета формите на тия витамини.
Аз сега пия Б12 1000 мкг на Garden of Life. Засега съм доволна, тъй като не получавам никакви странични реакции. Ще видим нивата как ще са.

# 83
МОМИЧЕТА,АЗ ПИЯ Допелхерц® актив Коензим Q 10 + В витамини.

# 84
  • София
Afrikancho, не знам дали има детски. Аз и за възрастни не знам, само ми се струва, че ги бях виждала някъде Simple Smile Купувам и аз от iherb всичко. По-лесно ми е, отколкото да обикалям аптеки, а и цените са по-добри в общия случай.

# 85
  • София
Здравейте момичета,
аз съвсем го закъсах с моите болежки  Cry
Утре отивам да си пусна Т3 и Т4, естроген, кортизол и съм решила да си направя един тест за хранителна непоносимост. Друго не мога да измисля на този етап, за да проверя какво се случва с моя организъм. Храната ми е месо, яйца и зеленчуци, като съм я ограничила заради проблемите покрай синдрома на раздразненото черво. От стрес и притеснения имам съмнения, че ми скочи Кортизола- нощно време не мога да спя и пак се будя посред нощите. Явно оттам се наруши отново Щитовидната жлеза, защото такива настроения ме тресат и депресия, че не е за разправяне.Странно, че изпих само веднъж една четвърт чаена лъжичка Келп и цикълът ми подрани с два дни и адските болки в гърдите отшумяха. Тъкмо се зарадвах, но уви с тези настроения, падане на коса и какво ли не още явно ще трябва да се виждам с Ендокринолог и да спра Келпа за всеки случай. Подозирам, че скочи и Естрогена. Това последното го предполагам, защото от обед до вечерта лицето ми започва да се омазнява страшно, което и през пубертета не ми се е случвало. За два месеца качих 2 килограма и то основно тлъстини  Shocked  Cry
Вече не зная как да се справям. Ясна ми е причината - стрес. В такъв момент съм, в който трябва да съм силна и мобилизирана, а отново попадам в ужаса, от които едвам излязох.
Някой беше писал за ядене навън- факт е, че само месо да си поръчам има огромна разлика в усещането, кг-те и т.н. Може и да ги киснат в някоя марината или кой знае какво.
Вчера във ФБ вървеше един клип за мъж, които пълнеше с някаква течност пилетата преди да ги опаковат. Изглеждаше брутално. Да се надяваме, че е вода.

# 86
Скрит текст:
Имам една приятелка, която никой не може да накара да преглътне нещо здравословно. Та седим трички на по питие и си говорим с третата за възраст, добавки, витамини  и тя се обръща към приятелката ми - "ти какво пиеш?" и тая нашта /изобщо не разбрала за какво става дума/  "бира, кво...". Легнах си от смях, обаче след време нашта пак ме почва "ти се смееш, ама нА  - една бира е вит Б1, две бири - Б2, шест - Б6, дванайсе - Б12, а каса бира е Б комплекс. Па ти си гълтай хаповете"

# 87
Леа, добре е да се изследваш наистина. Но има и друга възможност: при много хора, основно жени, се оказва, че след продължителна въглехидратна рестрикция се получават кажи-речи твоите симптоми - тогава е добре въглехидратите да се увеличат, т.е. ядат се повече кореноплодни, вкл. картофи, също ориз, тиква, плодове. Зърнените и захарта, както и зрелият фасул и лещата се избягват, но може зелен фасул и грах.

Разбира се, стресът също може да влияе.

# 88
Princesa Lea, а тсх няма ли да пуснеш? Ти с някакво щитовидно заболяване ли си?

# 89
  • София - Варна
По въпроса с бирата - преди всеки ден пиех поне по 3 бири. Спрях и взех, че се поболях.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт