Дом за всеки

• 73 953
  • 851
  •   1
Отговори
# 810
Ice Queen, за какви бежански квартали говориш? Това, че накрая на Овча купел има общежитие не означава, че квартала е бежански. За друго общежитие на територията на София не се сещам. Може би в Модерно предградие...

# 811
Може би в Модерно предградие...
Не съм чула да има там.

# 812
  • София
Издребняване е дали ще се каже квартали или части от квартали. Аз на пример не бих си купила на Женския пазар, нищо, че цените са много по-ниски от другите в центъра.

# 813
Аз не бих си купила нищо в София под околовръстното. Родната ми къща е на 50 м от НДК и се принудих да си търся нещо в полите на Витоша. То е ад вече в града! Като ми се наложи да сляза до долу ме хващат нервичките.

# 814
Лично аз (отново подчертавам - аз) бих помислила за 2 гарсониери - една за мен, една за детето. Като втората би могла да се използва от момичето или да се дава под наем, ако/когато момичето се задоми и т.н.
Със сигурност и на тях им се иска, но все пак в основата стои бюджета. Не могат да си позволят 2 гарсониери.

Издребняване е дали ще се каже квартали или части от квартали. Аз на пример не бих си купила на Женския пазар, нищо, че цените са много по-ниски от другите в центъра.
Не е издребняване, защото разстоянията са оргомни и както се казва - така тръгват слуховете. Защото например Горна баня е по-близо до бежанците, отколкото някои част на Овча купел. Уважавам всеки личен избор, но поставянето под един знаменатал на квартал, голям колкото цял град, дава грешна представа на хората, които не познават София и им предстои да купуват. Като нищо ще избягат, дори да ги устройва, само защото четат такива неща.

Аз не бих си купила нищо в София под околовръстното. Родната ми къща е на 50 м от НДК и се принудих да си търся нещо в полите на Витоша. То е ад вече в града! Като ми се наложи да сляза до долу ме хващат нервичките.
Аз съм в един от оплюваните квартали. Тихо ми е, спокойно, зелено, уредено. С метрото детето ми е за 5 мин. на училище, до центъра са 8 мин. Всичко ми е на една ръка разстояние. Купувачите също бяха с дете в гимназия, така че разбирам напълно защо не търсят извън града. Интересно ми е какво са купили впоследствие, но едва ли ще ни кажат.

# 815
  • София
Не е издребняване, защото разстоянията са оргомни и както се казва - така тръгват слуховете. Защото например Горна баня е по-близо до бежанците, отколкото някои част на Овча купел. Уважавам всеки личен избор, но поставянето под един знаменатал на квартал, голям колкото цял град, дава грешна представа на хората, които не познават София и им предстои да купуват. Като нищо ще избягат, дори да ги устройва, само защото четат такива неща.
Едно и също казваме относно кварталите. Имах предвид, че се хваща за думата, ясно, че за София е имала предвид район, за малък град може и цял квартал да е.

То и Женския пазар и Лъвов мост са част от центъра, но както написах, бих избрала друга част. В момента районът не е толкова зле, но е потенциално проблемен при идване на нова вълна и не бих инвестирала в него.

# 816
Пишете че в града вече е ад...ами и в полите на Витоша вече не е спокойно - всички там отидоха и елате да видите в пиков час какво става по пътищата.
П.П.- Изгледах пак епизода. Мацката работи в държавната администрация, тримата са на нейната заплата. Може пък да имат някакви странични доходи. Това ми стана интересно "предложиха ми работа в държавна администрация".....Значи там всичко е с конкурс. Предложиха означава, че е човек на някого и конкурсът е нагласен - иначе не става назначаването. Та ми беше симпатична, сега вече не толкова. Както и да е - пожелавам им успех, но не зная точно кога е снимано това, със 70 х. евро в момента тристаен в София е мисия невъзможна според мен.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 15:05 от milittana

# 817
...Защото например ... е по-близо до бежанците, отколкото някои част на ....
Квартал, жилищен комплекс, район... Нямам идея как точно се степенува в София. Simple Smile
Говоря за мястото, като място. Постът ми беше относно съседите и че бих вкарала повече глобалност в понятието "съсед".
Хайде нека да съм съвсем точна - при известни "горещи" точки, бих определила радиус, в който не бих купила имот.

# 818
  • София
Заради Милитана изгледах началото с представянето - мъжът й я нарече госпожа директор, такава позиция е над 2 хиляди заплата, тя каза, че е във финансовата област - там има ДМС-та на три месеца, та може и да им се получават нещата. Но, парашутист е, определено. Да не говорим за дете, дошло в СМГ на 13 г.-там приема е за 11 годишни, след 4 клас.

# 819
И после отново след 7ми клас, включително и за тези, приети преди това в 4ти. Всички искащи да учат след 7 клас в СМГ кандидатстват/явяват се на изпит. Така че, не само 11 годишни приемат.
В допълнение, нямам идея как човек решава да купува апартамент с техните критерии и 2000 лв, ако вземем тази сума за отправна точка Expressionless

# 820
  • София
И после отново след 7ми клас, включително и за тези, приети преди това в 4ти. Всички искащи да учат след 7 клас в СМГ кандидатстват/явяват се на изпит. Така че, не само 11 годишни приемат.
Признавам, че е глупост, което зачепках, ама е прието преди една година, демек на 13 - 6 клас. Все тая,  де, чувствителна съм тема "парашутисти от Долно Нанагорнище".

# 821
Може просто да е почнала училище на 6. 6год + 7 класа= 13 г

# 822
Да, особено пък мъжът ми беше направо комичен "Има ли изолация, защо го продават" и т.н. ГолЕм тарикат с малко пари. Всъщност нищо не пречи на здрав и прав мъж да се понапъне и да си потърси работа. Впрочем не зная кога е снимано това, цените бяха супер ниски за широк център, въпреки окаяното състояние на апартаментите. Аз единствено не бих преглътнала скосяването /мразя такива жилища/ - дневната беше като дупка с този прозорец на тавана....И да - не бяха в атрактивен вид жилищата за продажба, но хората са си калкулирали това в продажната цена, а и може и продавачите да нямат възможност да излъскат апартамента преди продажба.
П.П. И аз съм против парашутистите във всичките им форми, независимо от къде са. Няма лошо някой да се развива, но ако обича със собствен талант, труд и способности, а не "Предложиха ми работа в държавната администрация и айде от Силистра у София, ама искам и евтино и хубаво жилище в центъра"

# 823
То пък все едно някой ще си признае, ако го продава заради проблем Laughing
А изолацията е 500-600 евро, голям праз дали я има или не.
Прави се, че разбира нещо, да има тежест пред камерата Simple Smile

Ние стояхме с часове пред входа в колата, ей така да гледаме какви хора влизат и излизат. Заговорихме се с някои, казаха доста неща. И това не е гаранция, защото може да не уцели човек точно проблемния или съседите да кажат лоши неща, ако самитет имат апетит към имота, зъб на собственика или просто са интриганти. Но все пак е нещо, в/у което човек може да помисли. Но на думите на продавач рядко вярвам. Винаги може да си измисли логична причина за продажба, а да има и друга.

# 824
Е ние навремето се радвахме, че отгоре живеят възрастни хора. Е да де, ама те починаха и дойдоха да живеят внуците им...които все едно са с копита и расли в гората. Та това е ....късмет - иначе гаранция няма.
Иначе аз се подразних на купувача, защото хем не  разбира, хем се прави на голямата работа с малко пари.
Човечето ще ме разбере какво искам да кажа, други запознати с пазара на имоти също. Пробвайте да отидете при брокер с техните изисквания и 70 х. евро бюджет да видим дали някой въобще ще ви обърне внимание.

Общи условия

Активация на акаунт