Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 493
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
В Токуда 2009 година раждах на същите цени - нищо не се е променило, засега.
Именно, промениха ги 2008-ма, като раждах аз Twisted Evil  В рамките на една седмица ги вдигнаха навсякъде, жив картел! Ако сега направят същото, може да сигнализираме КЗК Mr. Green

# 616
Здравейте,да се похваля с добри новини-след холтера се оказа,че не е необходимо да пия хапчета за понижаване  на кръвното налягане.
Но... Контракциите продължават втори ден,като ви чета се успокоявам малко,но чакам петък-ще ходя при АГ за 45 дневния болничен,та ще коментирам и с нея.Никакви контракции не съм имала с първата бременност,та сега доста се притеснявам.
Синът ми всяка вечер разказва приказка за лека нощ на бебка,пее песента на Сънчо,а тя явно му познава вече гласа и ако се движи в момента се укротява.Надявам се така грижовен да бъде и след като се роди...
Тези дни прегледах какво имам от баткото- кошара,стол за хранене, ваничка за къпане,количката също ще ползвам,т.к. сме я взели в неутрален цвят някога,детско легло.
Аз се бях ориентирала за раждане в Надежда,но ходих миналия месец при д-р Ослеков за консултация и такъв преглед ми направи,та ме отказа.Сега съм в изходна позиция, а време не остана.Моля мамите,които са се насочили към Токуда или Шейново,ако не ги затруднявам,да пишат защо са ги избрали.

# 617
Май тия частни болници са направили нещо като картел - навсякъде цените са приблизително еднакви  Thinking В Щерев е 2200 лв, ама уж включва всичко - и упойки, и избор на екип - там няма опция да си без избор на екип...
А мъжът ми иначе всяка вечер си говори с бебето - ако случайно не му отговори с ритничета, почва да я ръчка деликатно да му обърне внимание  hahaha Даже и мен ме кара да съм й пеела, че бил чел, че запомняли песничките и после по-лесно се приспивали  Joy Пробвах няколко пъти под душа, колкото да установя, че не знам нито една детска песен от край до край  Laughing

# 618
  • Бургас
А мъжът ми иначе всяка вечер си говори с бебето - ако случайно не му отговори с ритничета, почва да я ръчка деликатно да му обърне внимание  hahaha Даже и мен ме кара да съм й пеела, че бил чел, че запомняли песничките и после по-лесно се приспивали  Joy Пробвах няколко пъти под душа, колкото да установя, че не знам нито една детска песен от край до край  Laughing
Дам, колко познато  Laughing

# 619
  • София
Здравейте, ако има все още някой буден. Гледам за контракции си говорите, а аз тъкмо се връщам от спешния център на Токуда. Днес имах поне 50 и понеже утре съм на преглед и не са болезнени и ритмични и реших да не ходя до болницата. Да, но като легнах започнаха да стават на 3-4 мин и реших да отидем до спешния център. Шийката беше добре, според Илиев не били толкова силни контракциите, а бебето е високо. Предложи ми да ме хоспитализират, но каза, че не било наложително и може и вкъщи. Прибрах се у нас, дано отминат до утре. Точно за 5 мин пристигнах до там с колата, така че съм спокойна, че поне съм наблизо 😅 Стискайте палци, че нещо много се притесних. Ще лежа и стискам, че хич не ми се ражда в 8 месец ...
Иначе днес минах и аз през аптеката и накупих всичко за раждането и бебчо. Само нощница нямам (изобщо се чудя дали да купувам), твърд повивалник, памперси и лепенки за пъпче. Козметика взех на Мустела.

# 620
  • Бургас
Веси, и аз вчера бях с чести контракции, особено като се движа. Мисля, че до някаква степен е нормално да ги получаваме. Матката се подготвя за предстоящото раждане. Поне днес като бях на лекар и споделих, че получавам контракции, гинеколожката ми не се впечатли, дори не попита колко получавам на ден. Като ми взе микробиология ми погледна шийката и каза, че е добре.

# 621
И аз днес цял ден с контракции,не са болезнени и ритмични и затова си трая.Станаха 20 за днес  Shocked ама доки нали каза,че си е в реда на нещата вече да са повече контракциите,тъй че си кротувам.Намалиха ми магнезия,възможно ли е заради това да са толкова чести  newsm78

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 01:24 от mechenka

# 622
  • Бургас
И аз днес цял ден с контракции,не са болезнени и ритмични и затова си трая.Станаха 20 за днес  Shocked ама доки нали каза,че си е в реда на нещата вече да са повече контракциите,тъй че си кротувам.Намалиха ми магнезия,възможно ли е заради това да са толкова чести  newsm78
Съмнявам се. Пиейки максимална доза 3х2, изведнъж започнах да получавам контракции, като вчера бяха доста. 

# 623
  • София
Мис, уж знам, че е нормално, но толкова често ... А и аз май се притесних и постоянно си пипам и корема да видя дали имам и явно от това зачестиха. Ей това е да раждаш на дърти години, все притеснения 🙄
Меченка, аз да си призная ми свърши магнезия и все забравям да си купя и 4-5 дни не бях пила и най-вероятно е от това.
Аз все още се чудя между Токуда и Надежда, но ще видя. Много ме е яд за тези пари (и за мен са грешни), но ще ги дам. Не ми се разправя с държавни болници и неуредици. Искам да ми е спокойно и комфортно. Накрая може и обратното да стане де, но се надявам да не е ...

# 624
Веси моя доки каза,че магнезия трябва да се спира постепенно.Може и затова да са толкова много при теб  newsm78 Стискам палци всичко да е наред   Hug

# 625
И аз вчера имах доста стягания на корема, а вечерта като се ядосах заради нов инцидент в класа на големия ми син почнаха и болки. Доста се притесних и пих магнезий и 2 ношпа-та та ми размина.
nev78sk, избрах Токуда с идеята да не ме разделят много с бебето, дори и да се наложи секцио.
Другата причина поради, която избрах примерно пред Окръжна е, че държим с татко да присъства, ще имам и дула, което също свежда избора до няколко частни болници и Тина Киркова. Третия ми приоритет е да е близо болницата, защото миналия път раждането протече доста бързичко.
Ако трябваше да избирам други болници сигурно щях да се ориентирам към Тина Киркова пак, там повечето неща, които искам ги има и освен това имам любими доктори и препоръчани акушерки Simple Smile.

# 626
Ако трябваше да избирам други болници сигурно щях да се ориентирам към Тина Киркова пак, там повечето неща, които искам ги има и освен това имам любими доктори и препоръчани акушерки Simple Smile.

Gingerina, аз съм се насочила натам. Можешли да ми препоръчаш акушерки, защото при възможност искам раждането да е нормално. Не смятам да плащам за избор на екип, но се замислям за опцията избор на акушерка, така че ако имаш и телефони на препоръчани акушерки ще съм благодарна да ми пратиш (на лични разбира се). А и това с дулата ме заинтригува. Можеш ли да кажеш каква е процедурата, цени и т.н.

# 627
Викси, преди 7 год и половина раждах там и така и не запомних имената на една много мила акушерка. Но ето виж тука са писали страшно добри отзиви особено за Ева Белишка ( възможно и тя да е била, но наистина вече съм забравила) :
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700651.msg34438388#msg34438388
Ако питаш в темата сигурно някой ще намери актуални контакти.
За дулите има един сайт http://www.bgduli.com/
Лично аз с моята се свързах предния път няколко седмици преди раждането, правихме няколко сесии (тя е и психолог), после се чухме като почна раждането и понеже нямаше време после направо в болницата. Но би трябвало да дойде и вкъщи ако имаш нужда след като започне раждането и да помогне с каквото може, разговори, масажи, упражнения. Видяхме се и се чухме и след раждането. Общо взето тя е за емоционална и психическа подкрепа.
Цените съм виждала ориентировъчно около 250 лв, но мисля, че някои като моята казват колко си прецениш ти.

# 628
  • София
Джинджи, а не е ли точно в Токуда мястото, където бебетата са отделно от майките newsm78 Аз четох, четох, това разбрах...и по тоя повод пак съм си в Тина Киркова Simple Smile

# 629
Ами в Токуда бебето ми го донесоха след раждането, още бях на система даже. Взимаха ги нощно време, принципно след 10 ч, но имаше вариант да се примолим и ни ги оставяха до 1ч през нощта. Сутрин ни ги донасяха след 6 ч. През това време добавка не им даваха, спяха си бебетата. Харесва ми това, че във всеки момент мога да го видя през аквариума докато не е при мен.

В Тина Киркова първите 30 ч бях в реанимация и нямаше вариант да си го видя и за малко. После се преместих във ВИП стая и към края вече ми го оставиха за през нощта при мен като разбраха, че е само на кърма. И тогава си спомням, че плачеше бебчо и една акушерка ми каза някои майки си ги гушват в леглото при тях и като направих така и се успокои и се гушкахме цялата нощ.

Това не ми харесва в Токуда, че леглата не са така удобни за да си гушнеш бебето до теб. Слагах го на корема ми да спи. Просто горещо вярвам, че там не би ми се наложило да бъда разделена за толкова много време дори и да се наложи операция.

Общи условия

Активация на акаунт