СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 390
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Arino, не е проблем с кого е участвала в една комисия г-жа Тодорова. Проблем е какво решение е подкрепила.

# 211
Скрит текст:
Елате в понеделник ще видите ще усетите, много майки на СМГейци, настоящи бивши, такива от скоро...
Всяко училище си има и другите страни, няма идеални.
И какво ще стане в понеделник ?
Какво искате да постигнете , да свалите директора ли ?
Има си КТ , ако някой не е съгласен с уволнението си да заведе дело и ако се окаже прав ще бъде върнат на работа.

Никой не е споменавал директора под каквато и да е форма, защо да го сваляме. Нещо против ли имате срещу него, не мисля че със сваляне се решават проблемите, а с разбиране. Това искаме
Изглежда ли Ви г-н Стоянов като човек вземащ прибързани и необмислени решения ?
Смятате ли , че ще се държи непоследователно и под натиск ще върне дисциплинарно уволнен от него ?

"Човешко е да се греши, Божествено е да се прощава"  Wink
Няма хора без грешка
Няма грешка, която да е непростима
Затова и Темида е с вързани очи........................".........В древността Темида не е изобразявана с превръзка на очите. Тя не се нуждаела от превръзка на очите, тъй като била способна да вижда в бъдещето и миналото, нито от меч, защото като богиня представяла общото съгласие. " край на цитата

# 212
Принципно няма нищо лошо в шестата паралелка - ако сравните досегашния брой на паралелките и броя на децата в София с броя паралелки и броя на децата в други градове ще видите, че няма нищо изкуствено раздуто. Изобщо не можем да говорим за някакви балони, надути с некачествени деца. Все пак децата с по 20 точки са съвсем прилично представили се деца. Я направете сравнение с много от МГ-тата в провинцията, където за да ги запълнят наистина приемат деца, които развалят имиджа на МГ-тата. Даже това беше един от основните козове на противниците на МГ-тата при предишната атака преди няколко години.

Освен това за всички е ясно, че в периода 5-7 клас СМГ е изключително желано училище, бих казала много по-желано отколкото след 7 клас, защото тогава има доста други алтернативи. При това положение броят на децата, приети за обучение между 5 и 7 клас, да бъде по-малък от броя на децата в гимназиалния етап не е логично.  Да не забравяме и повечето пари все пак Twisted Evil

Та за мен принципно няма нищо лошо в новата паралелка. Всички въпроси и съмнения възникват с начина на обявяването и - пост фактум, така да се каже. Това не е много нормално и с оглед на опита, който всеки у нас има с корумпираната ни държава, не може да не породи съмнения. Та затова се чудя защо става така? СМГ не са глупаци, че без причина да се натрисат така в устата на хората...
Та може да има някаква причина да се прави така newsm78 Все пак за втори път нещата се случват по един и същи начин. Може би РУО чака да види как ще се запълнят другите паралелки в другите училища и чак след това разрешава, след като са сигурни, че няма да има закрити паралелки. Или нещо друго, за което не се сещам, но изисква да са минали записванията? Не знам но и мен нещо ме човърка отвътре от този начин да се правят нещата и е хубаво ръководството да обясни защо става така.  

Arino, не е проблем с кого е участвала в една комисия г-жа Тодорова. Проблем е какво решение е подкрепила.

Причините за уволнението продължават да бъдат само голи спекулации. Никой не може да уволни никого дисциплинарно ей така, по принцип. КТ е много строг в това отношение и е нужна прецизна обосновка за да не падне уволнението в съда.  Войната в гилдията може да е причината, но не може да бъде основание за дисциплинарно уволнение. И докато не изплува заповедта всичко ще бъдат догадки. А що се отнася до пряко засегнатите -децата (и родителите им) от нейния клас - тяхната реакция е съвсем разбираема и не мога да ги упрекна или да застана срещу тях. Но не мога и да ги подкрепя докато не знам всички подробности.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 08:19 от Черна станция

# 213
Можеш ли да разкажеш повече за другите страни, и мен ме интересува...
По другия въпрос: Дано не разбунвам духовете,но искам да ми е ясно. СМГ официално ли застанаха срещу сг, че официално да е изизскването учители от смг да не подписват протоколи с него. И макар че са учители на смг, нямат ли независимо право да участват в комисии по тяхна преценка. Ако по книга сг е светая светих, то какъв е мотивът „уронване на престиж”, на какво да се базира... не знам, макар да съм се синтересувала, и затова питам.

Не знам чак такива подробрости, именно това и подобни визирах под другите неща в СМГ и математическа общност, кухнята на СМГ и пр. Но както и де е точно не е и наша работа, ние не сме юристи нито съдници, ние искаме разум.........едно състезание не е равно на хиляди, едно състезание не е равно на десетки години ценен опит, едно състезание не е образователната ни система, едно състезание не може да ррешава съдбата на моето дете. 

Една позната беше казала преди време "...тъкмо попаднахме на невероятно свесен и достоен учител и човек и ще се намери повод да му се попречи..." За колко учители могат да се кажат думите, които ние ползваме за нашата госпожа

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 08:40 от Dreamily

# 214
едно състезание не е равно на хиляди, едно състезание не е равно на десетки години ценен опит, едно състезание не е образователната ни система, едно състезание не може да ррешава съдбата на моето дете.  

Наистина ли си толкова наивна за да смяташ, че от едно състезание се стига до това???
Едното състезание е това, което знаем и затова коментираме. Но както ЧС спомена, мотивите за такива действия трябва да са значително повече и юридически обосновани.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 10:09 от kodbg

# 215
  • София
Аз не съм разярена мама. Детето ми избра да остане в СМГ след 7 клас заради учителката си по математика. Задълженията на учителя са да учи, възпитава и изгражда личности, да търси и развива таланта им, Неговата работа е в класната стая с децата. Организирането и участието му в извънкласни занимания, като състезанията например, не би трябвало да са му приоритет. Не разбирам как един учител, който си върши перфектно работата в класната стая може да бъде дисциплинарно уволнен. Поставете се на мое място кодбг и ми кажете как бихте обяснили на детето си, че някой, който е идол за него е паднал жертва на някакви административни неуредици. Как да изтрия от лицето му огромното разочарование от институцията " Училище" и да го мотивирам да продължи напред. Аз по- скоро съм отчаяна мама, отчаяна от безнадеждната ни образователна система

# 216
Mamamuu, защо питате мен???
Решението е на СМГ, ЧС спомена възможна причина за раздяла и коментираме по нея. Аз засягам темата, че решението ма СМГ надали е емоционално и прибързано, каквото би трябвало да е за да предизвиква родителски протести.
Според мен, причината е добре описана от вас. С това какво е приоритет и какво не на един учител.

ПП - Не бяхте ли разочарована от безнадеждната ни система преди 2 месеца, когато с няколко подписа беше отказан достъп на стотици математици до национален кръг на ЕК в разрез с всички наредби и морални норми? Или това е в графата... административни неуредици, а не разочарования?

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 09:06 от kodbg

# 217
едно състезание не е равно на хиляди, едно състезание не е равно на десетки години ценен опит, едно състезание не е образователната ни система, едно състезание не може да ррешава съдбата на моето дете.  

Наистина ли си толкова наивна за да смяташ, че от едно състезание се стига до това???
Едното състезание е това, което знаем и затова коментираме. Но както ЧС спомена, мотивите за такива действия трябва да са значително повече и юридически обосновани. И определено не са наша, родителска работа а на КТ и съответните органи, които могат да се произнесат безпристрастно.
В момента не обсъждаме външна намеса, а действие на СМГ - същото училище, за което довчера щяхте да си прережете вените... Колко преходно нещо е доверието, когато са накърнени лични интереси и как добрият става дявол за часове...

Уоооу, как успя да видиш дяволи  Mr. Green обаче си права едно е ясно - настъпи една майка по детето и може и да видиш ангела на войната  Laughing
За мен как стоят нещата - от една страна имаме един достоен учител, рядък екземпляр, от друга страна имаме неясна заповед, с още по-неяснен мотив, за похлупак г-жа Петя Тодорова не е допусната да влезе на работното си място т.е. СМГ от охраната по заповед  Shocked унизително като престъпник  Shocked, а моето дете учи при нея #Crazy newsm78 Thinking Thinking Емотиконите няма да ми стигнат

А училището ми  -  никой да не го намесва. Тук играят хората в него. СМГ е институция и ние искаме да остане такова!!!!!

# 218
Mamamuu, защо питате мен???
Решението е на СМГ, аз съм от потребителите, които припомнят какво се случило и какви решения са били взети преди време. За това спомена в темата ЧС като възможна причина за раздяла.
Другият лагер е на тези, които искат да протестират без да се интересуват от мотивите на СМГ.

А лично за мен, причината е ясна и тя е описана перфектно от вас. С това какво е приоритет и какво не на един учител. При промяна на приоритетите следва объркване.
Пак ще напомня, че коментираме частен, единичен случай, но той е точен пример за обратни приоритети на написаните от вас.

ПП - Не бяхте ли разочарована от безнадеждната ни система преди 2 месеца, когато с няколко подписа беше отказан достъп на стотици математици до национален кръг на ЕК в разрез с всички наредби и морални норми? Или това е в графата... административни неуредици, а не разочарования?
Може би детето ви не е успяло да вземе медал...... newsm78 на ЕК или пък г-жата му преподава  newsm78 или просто обичате да се месите по форуми и теми и да гоните дяволи  Twisted Evil.........в кръга на шегата  Stop

Ние сме ясни и кои сме и какво искаме,не протестираме, не все още, но подкрепяме и знаем каккво подкрепяме, но вас нещо не ви разбирам.
Частният случай, много добре илюстрира общия - защо иначе чак такава бърза реакция ааааа Crazy
Приоритетие са ясни, нЕма объркване, затова поканих със собствените си очи да си ги изясните пък било и то отстрани приглушено на някой неутрален ъгъл.

# 219
  • София
Реално с подписа си под онзи протокол, тя застана срещу всички ученици от СМГ, включително своите! Това е принципен въпрос, не го ли разбирате? Аз бях меко казано шокирана, не съм го очаквала от нея! Последвалите срещи при министъра и решенията, взети на тях(допуснаха все пак участници и на другия организатор), няма как да са очаквани или предвидими към момента на подписването на първоначалния протокол. Аз също много уважавам Петя Тодорова, но тук не става дума за моето отношение към нея или просто за симпатиите ѝ към СГ, които са си нейна робота, а за последствия от конкретни нейни действия. Това не можеше да остане без реакция от СМГ, но мисля че уволнение е малко прекалено.
Отделно от това, съм сигурна, че това дисциплинарно уволнение ще падне ако стигне до съд - има много причини и защити, заложени в КТ.

А детето на код дори не е засегнато, той просто говори за принципи, а други само за собствените си интереси...

# 220
(допуснаха все пак участници и на другия организатор),

За това иде реч: двама организатори, два протокола, два подписа... Проблемът е бил изцяло на ниво организатори.

# 221
Реално с подписа си под онзи протокол, тя застана срещу всички ученици от СМГ, включително своите! Това е принципен въпрос, не го ли разбирате? Аз бях меко казано шокирана, не съм го очаквала от нея! Последвалите срещи при министъра и решенията, взети на тях(допуснаха все пак участници и на другия организатор), няма как да са очаквани или предвидими към момента на подписването на първоначалния протокол. Аз също много уважавам Петя Тодорова, но тук не става дума за моето отношение към нея или просто за симпатиите ѝ към СГ, които са си нейна робота, а за последствия от конкретни нейни действия. Това не можеше да остане без реакция от СМГ, но мисля че уволнение е малко прекалено.
Отделно от това, съм сигурна, че това дисциплинарно уволнение ще падне ако стигне до съд - има много причини и защити, заложени в КТ.

А детето на код дори не е засегнато, той просто говори за принципи, а други само за собствените си интереси...
Вие сигурно сте били там, или просто така сте чули  Wink
Извинявам се на всички засегнати, че ме е еня за детето ми и неговото учене, знам , знам - в СМГ всички майки бутат умните си деца си водени от благородната кауза да му е добре на училището и за общото благо  Sick

# 222
(допуснаха все пак участници и на другия организатор),

За това иде реч: двама организатори, два протокола, два подписа... Проблемът е бил изцяло на ниво организатори.

Мда, и аз съм наива да смятам, че г-жа Тодорова е била на едно и друго място по свое убеждение и инат, а не със заповед на министъра и да си върши служебните задължения.

# 223
Как се е озовала в тази комисия - по собствено желание ли се включва човек или го назначават?

# 224
Според моя информация: официалният организатор на ЕК е сдружението на Сава Гроздев. Когато СМГ и 125о обявяват провеждането на ЕК при тях, те все още поради ред съприкосновения с въпросния СГ не са били официално с разрешение на сдружението за провеждане, а само от СМБ, на когото и ЕК също плащат част от таксите от състезанието. Децата дори (поне в 125о) не са писали на официални бланки на състезанието. Вероятно и двете училища са разчитали, че в крайна сметка казусът ще реши постфактум в полза на децата - все пак и двете училища са с мат. реноме. П. Тодорова вече е била в комисията, така че е била поставена пред обстоятеластвта да спази правилата или не. Проблемът е, че нито СМГ, нито който и да било, са информирали по някакъв начин родители и деца за неуточнени съгласувания и евентуален риск. Както знаете, ЕК не е само бг състезание и е добре да бъде проведено по всички правила. За поредната неразбория се разбра след състезанието и в крайна сметка все някой трябва да изгърми като бушон.
Така че кой е крив и кой прав - дали онези на по-ниското стъпало, които са изпълнили стриктно правилата, или онези, по-отгоре, коуто не могат да се разберат.
Не познавам П. Тодорова, но явно е чудесен учител, поставен в мнооооого кофти ситуация, при която няма печеливш ход.

Общи условия

Активация на акаунт