Отговори
# 45
  • София
Някога, като трябваше да решавам какво да уча, изобщо не исках да записвам нищо, защото в гимназията много се учеше и исках малко почивка честно казано..

надявам се да не обидя авторката, но това изречение ме впечатли. Гимназиално учене е несравнимо с университетско такова, и ако и е идвало в повече многото учене в гимназията, не знам как би се справила в университет.
Едно е нещо да ти е интересно и да те влече, съвсем друго да го учиш на академично ниво.

За медицина и право вероятно е така. Но трябва да ти кажа, че аз в гимназията съм учила много повече, отколкото в университета ( СУ), и то не от мързел или нежелание. В моето училище нивото беше много високо и имаше много по-големи изисквания, отколкото в университета.

# 46
  • ❌❌❌
Козирогче, съгласна съм, разбира се. Simple Smile Просто не мога да си изкривя душата и да кажа, че се влиза лесно, нито пък че материалът е песен. Peace Аз, допреди да започна да се подготвям, не понасях биологията, но пък редовно ходих на състезания по химия. И именно с биологията се озорих, плюс факта, че в училище учихме стереометрия и ако не отделях време и за там, вероятно още щях да съм 11-ти клас. Mr. Green Докато не започнах да се подготвям за КС изпит се бях занимавала предимно с математика (влязох в МГ от 5-ти клас) и ми беше адски трудно да зубря и да помня всичко наизуст. И най-искрено съм завиждала на тези от биологичната паралелка, които бяха свикнали да зубкат, щото учителката им ги правеше на диви и щастливи. Обаче те нямаха логическа мисъл и се справяха не толкова добре, колкото нас, по химия. Laughing Накрая стана така, че тия от биологичната паралелка изкараха значително по-слаби резултати от нас по предмети, които са учили 5г. Mr. Green

sea.seaPeace. Същото мисля. Зависи от гимназията.

# 47
Леле леле ама какво я направихте тази медицина, все едно завършване няма. Като ви слушам все едно за някакъв друг свят става въпрос. Аз пък лично познавам доста хора, учещи и завършили медицина, и да ви кажа чак такова непосилно учене не съм видяла. Нито са най-умните, нито се съдират от учене, пък успяват. Не е кой знае какво непосилно нещо, стига желание да има.

# 48
Фаина,  #Crazy Язък, че ще ставаш лекар, отношението ти към хората куца много. Жалко.

# 49
sea.sea, евала за коментара! В моето училище също беше така ПО ВСИЧКИ ПРЕДМЕТИ. Ако някои от тук коментиращите са си изкарали дипломата за средно ей така, аз не съм от тях. И ако трябва да сравня с университета - да, в гимназията беше по-трудно, но съм полагала много усилия и съм се справила, така че..
И нека не превръщаме темата в "Да уча ли медицина и толкова ли е трудно". Нещата отидоха в друга посока нещо.

# 50
На мен в гимназията никога не ми се е случвало по 2-3 денонощия да изкарвам въобще без сън, както ми се е случвало в университета по време на заверки.

# 51
rose, тук повече става въпрос за сравнение между кандидатстудентските изпити и семестриалните изпити вече като влезеш ... и то не за туризъм. Нали целта е да завършиш, не само да влезеш. Да не говорим, че някъде по време на самото следване планираш и бебе да гледаш, за да не раждаш после на 35. Да се подготвиш бързо и качествено за кандидатстване може да е своеобразен тест дали би могла да се справиш и по-натам. Ако трябва да ти отнеме година и кусур, при положение, че в момента не учиш друго - еми ок, да речем, че ще влезеш, ама после как ги виждаш нещата не знам.

# 52
Не уча, но работя на пълен работен ден! Да не мислиш, че стоя по цял ден и си клатя краката вкъщи и се чудя какво да правя. Ако беше така отдавна да съм научила нещата за изпитите.
Не желая повече съвети от заядливи хора, защото тук има предимно такива. Благодаря на всички, които се включиха. Сега си коментирайте по темата, не по моя въпрос.  Wink

# 53
Ако не работиш интелектуален труд, в което се съмнявам предвид цитираната заплата, работата не ти пречи на ученето. Особено ако по цял ден си клатиш краката някъде не вкъщи. Аз работих през последните 3 години от редовното си следване на пълен работен ден, затова не го смятам за кой знае какво чудо да учиш и да работиш за няколко години докато си млад и още нямаш семейство и ангажименти. Повярвай, като си родиш едно-две деца, времето, в което само си работила на пълен работен ден (с удивителна) ще ти се стори най-свободното време в живота ти.

# 54
На някои хора май им е много готино само да се заяждат. Simple Smile

# 55
Ако не работиш интелектуален труд, в което се съмнявам предвид цитираната заплата, работата не ти пречи на ученето. Особено ако по цял ден си клатиш краката някъде не вкъщи. Аз работих през последните 3 години от редовното си следване на пълен работен ден, затова не го смятам за кой знае какво чудо да учиш и да работиш за няколко години докато си млад и още нямаш семейство и ангажименти. Повярвай, като си родиш едно-две деца, времето, в което само си работила на пълен работен ден (с удивителна) ще ти се стори най-свободното време в живота ти.
Извинявай ама какво точно си работила, че си имала психическата и физическа възможност да учиш и то редовно? И как точно хем си била на работа хем на редовно обучение, че не ми стана ясно? newsm78 Съвсем сериозно питам.

# 56
  • Пловдив
И на мен това винаги ми е било чудно - как се съчетава работа на пълен работен ден и редовно обучение или две-три работи по време на следването, каквито коментари непременно има в подобни теми?!

# 57
  • София
Имала съм не малко колежки, които работеха на пълен работен ден и учеха редовно, обикновено за сметка на ученето, идваха за презентации, изпити, ако има нещо по-важно.

# 58
  • Пловдив
Ами именно, обикновено едното е за сметка на другото. За мен ходене само за изпити не е "Аз работех на пълен работен ден и следвах редовно едновременно!". Ама, нали, дай да покажем ние колко сме оправни, пък другите колко са смотани.

# 59
Ами именно, обикновено едното е за сметка на другото. За мен ходене само за изпити не е "Аз работех на пълен работен ден и следвах редовно едновременно!". Ама, нали, дай да покажем ние колко сме оправни, пък другите колко са смотани.

И аз съм на това мнение. Интересно как аз също учих редовно, но имах време само за почасова работа вечер или уикендите. Лекциите и упражненията ми бяха от понеделник до петък по цял ден, че понякога и в събота съм ходила. Не знам как и къде някой уж учи редовно и в същото време работи на пълен работен ден..интересно.  Simple Smile Явно има голяма разлика от специалност до специалност и от университет до университет. При някои редовното обучение очевидно не изисква никакво присъствие, а само ходене на изпити, но дай да се изтъкваме.

Общи условия

Активация на акаунт