Доста изминахме, малко остана априлско бебче да гушне мама - Тема 13

• 47 573
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
mmmarity, след 3та ФМ Чавеева и мен ме искаше на преглед след 4седмици - при мен заради Клексана.
Бебока си беше в граници, но тя имаше своите притеснения за Клексана, та искаше да огледа най-вече кръвотока.
Жената изглежда не си претупва пациентите, което е успокояващо. Така че  успокой се и се довери на лекарката.

# 271
Мече - аз не съм притеснена, защото пак иска да ме види - тя си ме следи през 3-4 седмици постоянно заради токсоплазмозата. Притесних се, защото досега всеки път ми е казвала, че всичко е наред и иска пак да ме види профилактично, а този път ми каза "да не изтървем нещо" и че не може да изключи и по-лоши сценарии...  Sad Ще се опитам да не се шашкам, но знам, че само затова ще мисля следващите 2 седмици...

# 272
Пфу, след сортиране на още 4-5 кашона от памперси с дрехи мога официално да заявя, че ми прилошава от розово! Е, има някои неща, които са просто неустоими, но си ми липсват другите цветове.  Joy Май ще купувам дрешки само и само да не ходи бебка изключително в розово.  #Crazy
И да се запиша в отбора на шофиращите. В интерес на истината ми е по-добре да шофирам, отколкото да се возя. Май вярно накрая ще се закарам сама до родилното, ако ММ го няма.  hahaha

# 273
Марти спокойно всичко ще е наред, не се притеснявай без потвърждение, лекаря си знае работата  Hug
Докторче и аз така повръща ми се от розово, не че не го харесвам, но .. затова накупих жълти и сиви и някой оранжеви дрешки няма само в розово да е това дете я   Stop и аз също съм шофьор, но напоследък избягвам нарочно да се качвам, за да вървя повече. Иначе мързел от колата в кафето и вкъщи не е добре нека да свиквам  Blush

# 274
Здравейте, момичета. Бях на преглед при д-р Чавеева и се връщам леко притеснена  Cry Отначало измериха бебка 1600 гр с 4 седмици назад и ми изкараха акъла... При повторно измерване я изкара 1900 гр, което си е на долната граница за периода и пак иска да ме види след 2 седмици. Плацентата ми вече е доста калцирана, но не е от нея - гледаха на доплер, храни си го. Д-р Чавеева каза, че не можела да изключи варианта бебка да се е инфектирала с токсоплазмозата и от това да изостава и направо настръхнах Embarassed Опита се да ме успокои и ми каза, че някои бебчета просто са си по-мънички и най-вероятно няма нищо тревожно, но все пак да се видим пак след 2 седмици... Та така - няма спокойствие при мен, а аз вече за раждане се бях размечтала...
Марти,
Всичко ще е наред, успокой се!  Hug
 На едно са ти дошли повече притеснения, но първото- за теглото, е било грешка. След повтарянето- долна граница, но В граница- бебетата не могат да растат с еднакъв темп и не се раждат с еднакво тегло, все пак. Плацентата го храни- и това е добре! За второто- заразяването с токлосплазмоза- не е потвърден факт, тук малко докторката те е засилила- не знам за да предпази ли, за да те подготви, ако се потвърди. Рисковете са навсякъде около нас, бъдещето не е предвидимо и една част от него ние не можем да променим и тук е голямото ни изпитание- да сме силни и да сме смели, за онези, които обичаме и ни обичат. Прочетох, че и други бременни е викала след 2 седмици на преглед, което в края на бремеността е нормално, затова не се притеснявай, а мисли хубави неща за бебето- как ще си го гушкаш, люлееш и целуваш.
 Успех!

# 275
Марти, аз също мисля, че не трябва да се притесняваш толкова много, имай предвид, че така вредиш повече на себе си и на бебето.
Защо не отидеш и при някой друг, просто да видиш наистина ли имам изоставане? А и другото, което е, че ако положението беше рисково, нямаше да те вика след две седмици.
Аз например от тази седмица започвам да ходя всяка седмица на преглед, а вчера влязох в 33 г.с. Просто има лекари, които предпочитат да се презастраховат.

# 276
Марти,успех мила!Всичко ще е наред,ще видиш  Hug От мартенските мами също имаше случаи с изоставащи бебчета до колкото си спомням - родиха се живи и здрави и вече си ги гушкат.Ще си имаш фина мадама  Heart Eyes Горе главата,няма да им се връзваш много много.Каквото и да стане,медицината е напреднала достатъчно,че да се погрижат добре за бебка.Някой доктори не се замислят какво говорят и как ще спи майката после  Crossing Arms Моя доки затова ми е казал,че ако има нещо наистина притеснително ще ми каже,иначе нищо не казва!Бъзикотим се на ЖК  Mr. Green Сигурно му е писнало от параноясали бъдещи мами  и си има подход  hahaha

# 277
Марти,успех мила!Всичко ще е наред,ще видиш  Hug От мартенските мами също имаше случаи с изоставащи бебчета до колкото си спомням - родиха се живи и здрави и вече си ги гушкат.Ще си имаш фина мадама  Heart Eyes Горе главата,няма да им се връзваш много много.Каквото и да стане,медицината е напреднала достатъчно,че да се погрижат добре за бебка.Някой доктори не се замислят какво говорят и как ще спи майката после  Crossing Arms Моя доки затова ми е казал,че ако има нещо наистина притеснително ще ми каже,иначе нищо не казва!Бъзикотим се на ЖК  Mr. Green Сигурно му е писнало от параноясали бъдещи мами  и си има подход  hahaha
Меченка,
И аз започвам да оценявам високо този жест от АГ- да не коментира това, което вижда; преди не го разбирах и си мислех, че е негов темперамент. Може да е комбинация от двете- да не стряска и да се чувства по-добре, като не изпада в безконечни обяснения, от които бремененната изпада в голямо притеснение, защото колкото повече ѝ обяснява, тя толкова по-не разбира и колелото се завърта.
Аз ограничих въпросите си около: има ли нещо притеснително с отговор: да/не. Последният път микробиологията показа кандидоза и бактериоза, човекът ме викна след 2 часа, сложи крем и ми предписа да продължа домашно лечение до следващата ЖК. Т.е. намирайки проблем не трябва да се шашкаш, а да търсиш решение. Ако докторът ти е отговорен ще вземе необходимите мерки.

# 278
Благодаря ви за подкрепата, момичета  Hug Само се моля да не е токсоплазмозата  Praynig Иначе да си е слабичка колкото си иска, стига да й е развито всичко де...

# 279
Марти, стискам палци всичко да е наред. Според мен всичко си е в реда на нещата. На килограмите не вярвай много....... мен с предната бременност, ден преди раждането измериха беба 2470, а на другия ден тя се роди 3500........, ясно е че не е качила цяло кило за един ден Wink А пък и аз вече споделих - аз съм се родила 2 100 и съм лежала 1 месец в кувьоз, а пък преди 4 години когато раждах в Тина Киркова, децата родени с такова тегло лежаха по два-три дни в кувьоз и после си бяха по стаите с майките. Относно това че те вика след 2 седмици - мисля че пак е нормално.....Като ти гледам термина де. После даже ще почнат и всяка седмица да ни викат. С първата бременност преносих, и тогава трябваше даже да ходя всеки ден от датата на термина до раждането. Но понеже мога да си представя какво ти е и аз бих ти препоръчала тия дни просто да отидеш на един обикновен ултразвук само да ти потвърдят дали има изоставане или всичко си е в норма........ дето се казва да се успокоиш, за да не го мислиш през тия две седмици.

Не знам дали ви споделих, но и при мен на последния ултразвук, на който отидох при друг лекар не при мойто АГ, което ми следи бременноста, лекарката мимоходом ми каза че бебето има раздути черва. Като попитах това проблем ли е тя каза че може и да не е?!?!? Оттогава не спирам да мисля за това, но ще моля мойто АГ при следващ ултразвук да си каже и тя мнението......Така или иначе сме на финала и вече нищо няма да ни спре да родим тези прекрасни дечица, така че ще се моля всичко да е наред и да гушнем живи и здрави бебоци и всичко да мине добре Simple Smile

За шофирането да кажа, че и на мен ми е по-комфортно като карам. Като ме возят се чувствам като чувал с картофи и недай боже да минем през някоя дупка и не го очаквам, е тогава наистина е много неприятно. За щастие в момента нямам голям избор - ако искам да се движа с колата съм си сама шофьор, но когато не се налага предпочитам да ходя пеш, защото особено на финала не е добре да се залежаваме.

# 280
Марти всичко ще е наред.  Hug
И аз съм в същото положение,доки каза,че изостава.Днес бях на ЖК каза ми другата седмица да отида на доплер при Троянчев и тогава ще решим какво да правим,секцио или нормално.Уфф направо да минава вече всичко и да си гушкаме бебчетата.  Praynig

# 281
Марти и аз мисля, че всичко ще е наред!
Аз също си шофирам активно, изобщо не ме притеснява това.
Днес бях на запис на тонове и ЖК. Всичко изглежда чудесно, имам си и дата вече, остава да я дочакам Simple Smile

# 282
Марти, силата на позитивното мислене му е майката Wink Виж какви хубави неща ти се случват - сватба, имен ден, не се давай сега на лоши мисли. Всичко ще е наред.
Днес направо се изненадах от себе си- бях домакиня фурия  Laughing
За шофирането и аз съм пасивна сега в хубавото време, пък така и ММ се научи да пазарува без да ми се обажда 10 пъти да уточнява списъка. Скоро си купи и нова кола и ще чакам да и се нарадва преди да я подкарам, че предишната я бях подпряла в един фиат( чаках парктроника да се обади ама не успя) Joy Сега тази е с  камера при паркиране Grinning

# 283
Да, ама камерата е само отзад, или? Аз с моята си кола паркирам навсякъде перфектно, без никакви камери. С новата се ядосвам защо има камера само за назад, напред нищо се не види Simple Smile))

# 284
  • Sofia, Младост 3
Ох,Марти,като те четях и се ядосах. Чавеева на втората ми ФМ ме хвърли в такава дупка... Не можа да измери явно главичката правилно заради предлежанието и каза, че се съмнява за микроцефалия, но да не се притесняваме, може нищо да няма, след 2 седмици пак искаше да ме види. Естествено, за два дни обиколих трима лекари и навсякъде ме убедиха, че беба е просто по-слабичка и с глава, която е в норми. След две седмици ме прегледа пак Чавеева, заедно със Стратиева,която вече бях посетила и сама, и се оказа,че наистина няма проблем. Но за няколко дни тогава кръвното ми скочи двойно, шийката ми се скъси от контракции, да не споменавам що сълзи изревах. И то, защото не можа да се убеди първо има или няма проблем, а хвърли веднага диагноза във въздуха... Да не споменавам и че прегледът ми беше 10 минути с общите приказки Tired
Утре пак съм при нея за трета ФМ, не отричам, че е специалист, но подход не усетих. И ми е притеснено какво ще каже този път  Confused
Прегръдки ти пращам и смятам,че много презастраховане пада и малко грижа как звучат думите пред бъдещите родители  Hug

Общи условия

Активация на акаунт