Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-15

• 75 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
Ето моята стратегия за след 1 месец като имам време:
1) Взимам си предплатена карта за 6 лв. (агенции 100% ще ме набарат и ще звънят и след години)
2) Правя брошури или нещо ясно напечатано за 10-15 лв.(обичам да правя рекл.материали). Формулирам ясно, но не и стряскащо какво търся.
3) Залепвам САМО на желаните кооперации в района - стари и нови. Записвам си къде съм залепила, за да махна след време.
4) Ще пиша, че "Комисионна не давам, но и не искам" Wink
Все ще звъннат - в нашата сграда сега има 2 свободни от години, но са малки.
И да не звъннат, по-добре от гледане на грозните нови строителсва от обявите

Не се тревожете, няма да ти звънят брокери...,но като искате си вземете карта...

Преди 4 седмици заради наши купувачи разнесохме 10 000 флаера в определени локации. Имаше 4 обаждания. В същото време гледахме 6 имота с колеги и единия беше нашия.

През 2010 г.продавахме апартамент. До ден днешен имам обаждания - по 1-2 в годината от нахални брокери. Честно казано тая обява не знам къде е забутана и как я намират още онлайн.

# 136
Aз се връщам от огледа, останах приятно изненадана, не е никак кофти.Луксозна сграда с акт 16. Лошото е че под дневната е гараж, а под спалнята магазин, и е бил едностаен от който за отделили спалня. Всичко е направено като хората, банята е супер, коридора е достатъчно голям, дневната- също. Напълно обзаведен и оборудван, с приятни наематели които искат да останат 2 години.
Точно както аз пазарувам имоти. Mr. Green
Притеснява, ме само малката квадратура и преходната "спалня"...47м2 жилищна площ. И че ще трябва да правя пълномощно тъй като нямат подготвени документи за сделка, а аз скоро заминавам на дълга почивка на край света. Thinking
Не знам, хем ми хареса, хем не съм сигурна...Имаше страшно много чакащи за оглед...

47 кв.м. за гарсониера ли?
Ако ти е спешно, взимай. Но ако има къде да живееш, по-добре усети твоя нов дом  Peace

# 137
  • София
Лъкито изкупи половин Варна, няма страшно за нея  Grinning

# 138
Разумно ли е да се инвестира в няколко паркоместа в еднс сграда? Имат си наематели към момента. Според приятели не е добре така. По-добре било да си имаш 1-2 паркоместа в един квартал, 2-3 в друг, вместо 6-7 на едно място. И като цяло, инвестицията в паркоместа дали е добре? На мем ми се струва супер идея, но все пак нещо ме гложди вътрешно

# 139
Ами риск е Simple Smile В живота съм на принципа - нищо да не е в 1 кюп.
Според мен дори и на по-висока цена, по-вървежни са гаражите.

# 140

47 кв.м. за гарсониера ли?
Ако ти е спешно, взимай. Но ако има къде да живееш, по-добре усети твоя нов дом  Peace
Ново строителство, 54 м2. Било е голям едностаен, отделили са спалня която е малка.
Не ми е спешно, с инвестиционна цел го гледам, въпреки че района е приятен и за живеене, като стана бабка с бастуна ще ми е удобно... Laughing

# 141
  • София, Bulgaria
Лъки, аз съм над гаражи, нямаме никакви проблеми. За какъв шум става въпрос...отваряне на врати??? за 30 сек.... а градския шум тогава... Който иска тишина има други локации за това...То не може/ или е много рядко/ хем транспорт и комуникации, удобства като магазини, кафенета... хем пък и да е тихо. В моя опит наемателите, които в голямата си част са млади и динамични хора, това въобще не би ги притеснило. За тях е важно да е комуникативно място/транспорта не винаги ги интересува, но добър такъв е +/ и жилището да е приятно и добре обзаведено. Ясно е, че не можеш да угодиш на всички, но и не трябва  да ти е цел. Да, колкото е по-универсално едно жилище, толкова по-добре, но в случая етажът не го мисля за минус.
В София 2-ст ап. в кв. Изток/ скъпа локация/ прекрасно обзаведено на 1-ви етаж над гаражи, преди 1 месец го отдадох за 2 дни на 400Е и имаше 3-ма желаещи да го наемат, без коментар.

# 142
Скрит текст:
Лъки, аз съм над гаражи, нямаме никакви проблеми. За какъв шум става въпрос...отваряне на врати??? за 30 сек.... а градския шум тогава... Който иска тишина има други локации за това...То не може/ или е много рядко/ хем транспорт и комуникации, удобства като магазини, кафенета... хем пък и да е тихо. В моя опит наемателите, които в голямата си част са млади и динамични хора, това въобще не би ги притеснило. За тях е важно да е комуникативно място/транспорта не винаги ги интересува, но добър такъв е +/ и жилището да е приятно и добре обзаведено. Ясно е, че не можеш да угодиш на всички, но и не трябва  да ти е цел. Да, колкото е по-универсално едно жилище, толкова по-добре, но в случая етажът не го мисля за минус.
В София 2-ст ап. в кв. Изток/ скъпа локация/ прекрасно обзаведено на 1-ви етаж над гаражи, преди 1 месец го отдадох за 2 дни на 400Е и имаше 3-ма желаещи да го наемат, без коментар.

Докато сме на моята тема, да попитам: в София за имот който струва 45 000евро, без да конкретизираме, какъв наем може да се вземе. Информативно питам. Hug

# 143
Ами риск е Simple Smile В живота съм на принципа - нищо да не е в 1 кюп.
Според мен дори и на по-висока цена, по-вървежни са гаражите.

Според мен хората ги интересува да си имат едно гарантирано паркомясто, без значение дали е гараж или не. Зимата да ти пази колата от снега, а лятото от слънцето. А и гаражът като е по-скъп, колко по-висок наем може да му се иска? Няма да е много голяма разликата. В случая паркоместата са в район, в който паркирането взе да става голям проблем. Както казах, на мен ми звучи добре като идея, но се опасявам да не съм заслепена и да пропускам някоя причина "против" такава инвестиция  Laughing

Лъки, за тези пари гарсониера във "вървежен" квартал или двустаен в някой не толкова вървежен. Карам на усет - наем от 450 до 650 лева, зависи от района и как е обзаведено

# 144

Лъки, за тези пари гарсониера във "вървежен" квартал или двустаен в някой не толкова вървежен. Карам на усет - наем от 450 до 650 лева, зависи от района и как е обзаведено
Eхеее, ако за 45 к може да се вземе нещо което ще носи 650лв, да идвам в София да инвестирам.
Варна от 50 000евро макс наем 400-450лв и пак както казваш зависи колко е лъскаво вътре. Peace

Чакам и други мнения. bouquet

# 145
  • София, Bulgaria
Лъки, 500-550 лева....гарсониера в Източни , но ще е за ремонт. 2-ст панел и в западните/ по-евтини/квартали вече не можеш, но и не ти и трябва...

# 146
Лъки, 500-550 лева....гарсониера в Източни , но ще е за ремонт. 2-ст панел и в западните/ по-евтини/квартали вече не можеш, но и не ти и трябва...
Ремонта ще глътне още средства +другите разходи по придобиване...значи този моя случай е добре.
42к инвестиция, носи 2000евро на година. Малко над 20 години възвръщаемост, малка амортизация.

# 147
  • София
Разумно ли е да се инвестира в няколко паркоместа в еднс сграда? Имат си наематели към момента. Според приятели не е добре така. По-добре било да си имаш 1-2 паркоместа в един квартал, 2-3 в друг, вместо 6-7 на едно място. И като цяло, инвестицията в паркоместа дали е добре? На мем ми се струва супер идея, но все пак нещо ме гложди вътрешно
Има една особеност при паркоместата. За да имаш право да придобиеш паркомясто в дадена сграда, трябва да си собственик на жилищен обект. Нямаш право да купиш иначе.  Това не важи за гаражите.
Така че автоматично отпада инвестирането на много места, ако нямаш собственост навсякъде.  Wink

Лъки, ние преди 2 години купихме двустаен55м2 чисти (65 с общите) в южните за 42 000 евро. Още над 8 000 евро за ремонт. Отдадахме го за 590 лева. Вече 2 години са вътре първите наематели. Реално може да му вземем 630-650 лв наем.
Към момента апартамента по моя преценка струва над 55 000 евро.

# 148
В Младостите наемите вървят на 500-600 лв за двустаен или хубава гарсониера. Ние сега плащаме 600 лв за двустаен, тухла от 2000. Аз си мисля, че няма смисъл да се търси в Центъра/Изток/Изгрев, защото повечето са доста стари или искат голям ремонт, а наемите им не са много по-високи от тези в Младостите, Мусагеница, Дианабад, дори Студентски, ако е на хубаво място, а там може да намериш прилично НС. Ако е близо до метростанция, дори в Дружба може да вземеш над 500.

# 149
Има една особеност при паркоместата. За да имаш право да придобиеш паркомясто в дадена сграда, трябва да си собственик на жилищен обект. Нямаш право да купиш иначе.  Това не важи за гаражите.
Така че автоматично отпада инвестирането на много места, ако нямаш собственост навсякъде.  Wink

Това не е вярно.Да при проектирането има изискване за съпоставимост на жилища-паркоместа,гаражи,но при НС инвеститорите си продават обектите както пожелаят т.е. продават паркоместа отделно от жилищата!

Общи условия

Активация на акаунт