Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-16

• 120 314
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
Не са игрички на собствениците. В повечето случаи те се ядосват също толкова много.

Просто много брокери крадат снимките на колегите си и ги ползват като набирателни за техните имоти. Звъниш си ти на обява, която си видял от агенция Х. Първо не ти вдигат. Така те обработват малко да се замислиш как да се добереш до имот, който по описание ти е харесал. После ти звънят. Изслушват те и ти казват: "Ахм, да да, чудесен имот, НО...
- собствениците не са съгласни на ипотека;
- току що го капарираха;
- собствениците се отказаха..."
И след малко продължават с "Но пък имаме един много сходен симпатичен имот еди къде си...".
По телефона те разпитват какво точно търсиш и ако настоиш на този имот, чиято обява си гледал, няма и да те потърсят пак.

# 16
 newsm78
Добре де, няма ли начин по телефонният номер да се издирят измамниците? Откраднал снимките - значи е престъпление. Полицията нищо ли няма да направи? Нали плащаме данъци?

# 17
Мое мнение - собствениците сигурно са наясно какво става. Щом купувачите забелязват нередностите, то много по-логично е тези, които са най-заинтересувани от имота, да следят какво се случва. Никой не е толкова наивен, че да се хване на тази глупост за незнанието. Не бих искала да имам нищо общо с подобни хора. Лично мнение.

# 18
добро утро. аз малко така, неподготвена, но...

какви са били ценит през 2007 г? По-високи ли от сега? newsm78 newsm78 newsm78
ние по това време някъде си доплатихме последната вноска на офиса.
Зона б18, на цена 600 евро, купихме на зелено. На не-зелено се продаваше в същата сграда, останалите имоти, по 800 евро. Точната година не си спомням, може да е било 2006.

та...с 2 думи да ме осветлите, че ... да не съм толкова неподготвена Wink  bouquet bouquet bouquet

# 19
  • Beyond the stars
Мое мнение - собствениците сигурно са наясно какво става. Щом купувачите забелязват нередностите, то много по-логично е тези, които са най-заинтересувани от имота, да следят какво се случва. Никой не е толкова наивен, че да се хване на тази глупост за незнанието. Не бих искала да имам нищо общо с подобни хора. Лично мнение.

Имало е много случаи на оплаквания от самите собственици  Peace Предполагам се сещате, че тях също не ги устройва евентуалните купувачи да им подминават обявата, защото я има 8 пъти на различни цени?
Вариантът е да се сигнализира до сайта до колкото знам, ама не винаги помага.  Peace

Моят съвет - не всички на пазара са измамници, заредете се с по-позитивна нагласа  Peace Повечето продавачи са съвсем нормални хора като вас, които просто искат да продадат жилище.

За темата  bouquet

# 20
Докато намерят начин да отвърнат, често вече е късно и обявата им обикаля 4-5 сайта в няколко формата. На никого не е приятно да изпуска потенциални купувачи, защото звънят на човек, който няма нищо общо с имота и той им обяснява как имота го няма вече и ги пренасочва към друг имот. От това собствениците само губят.

# 21
Здравейте, какво ще кажете, заслужават ли си условията по ипотечен кредит от Уникредит булбанк. Насочихме се към нея , защото фирмата , в която работи мъжът ми се обслужва от тази банка и така ще е по-лесно да му направят превод на заплатата към нея. Но аз все пак искам да се консултирам с вас : казаха ни 3,7% плаваща лихва, аз се притесних , че не е сигурна и може да се вдигне , а кредитния консултант ми обясни , че вече няма фиксирани лихви (който ми го е казал ме е подвел) и всъщност до края на изплащането (за период от 10 години) може да мръдне със стотинки, цитирам "Считайте , че такава ще е лихвата (3,7%), до края на периода за погасяване на кредита". Така ли е ?

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 10:14 от zawe

# 22
  • София
 zawe накарайте го да ви подпише документ, че ако мръдне с повече от стотинки той ще ви плаща разликата във вноската. Брей, че идиот!

Плаваща лихва означава два компонента - единият е фиксирана банкова част, а вторият е юрибор или софибор (според това в евро или лева ви е заемът), та когато тези двата се променят, ще се промени и вашата лихва.
Освен опция за превод на работна заплата, може да използвате опция за оборот през сметката - да си внесете вие минимум някаква сума всеки месец по сметката, по-голяма от вноската, така няма да ви се налага да се обвързване с Уникредит.

Фиксирани лихви се предлагаха, не съм се интересувала последната година, но те винаги са били по-високи от плаващата, защото се опитват да прогнозират промяната да двата индекса в близките десет години и банката се опитва да се подсигури, че няма да е на загуба с кредита.

Искате си разпечатана офертата - ДСК никак не са склони да ги дават, но повечето банки би трябвало да ги дадат и си сравнявате не само лихвата, но месечните вноски.

# 23
Не са игрички на собствениците. В повечето случаи те се ядосват също толкова много.

Просто много брокери крадат снимките на колегите си и ги ползват като набирателни за техните имоти. Звъниш си ти на обява, която си видял от агенция Х. Първо не ти вдигат. Така те обработват малко да се замислиш как да се добереш до имот, който по описание ти е харесал. После ти звънят. Изслушват те и ти казват: "Ахм, да да, чудесен имот, НО...
- току що го капарираха;
И след малко продължават с "Но пък имаме един много сходен симпатичен имот еди къде си...".
По телефона те разпитват какво точно търсиш и ако настоиш на този имот, чиято обява си гледал, няма и да те потърсят пак.

Абсолютно е така, с това се сблъсквахме неколкотратно докато търсехме. За пример също, апартамента който капарирахме преди 45 дена и влязохме във владение преди 10 дена е все още в имот.бг от една от агенциите, която го беше пуснала, и си обновяват обявата всеки ден, че да е по-отгоре на търсенето, нищо че апартамента е спрян от продажба преди 45 дена! Чак взех да се ядосвам и ми иде да им звънна и да им кажа, че сме собствениците и да махнат обявата, това тяхното на нищо не прилича, със сигурност знаят, че апартамента вече не се продава, но я държат обявата.

# 24

- току що го капарираха;

Абсолютно е така, с това се сблъсквахме неколкотратно докато търсехме. За пример също, апартамента който капарирахме преди 45 дена и влязохме във владение преди 10 дена е все още в имот.бг от една от агенциите, която го беше пуснала, и си обновяват обявата всеки ден, че да е по-отгоре на търсенето, нищо че апартамента е спрян от продажба преди 45 дена! Чак взех да се ядосвам и ми иде да им звънна и да им кажа, че сме собствениците и да махнат обявата, това тяхното на нищо не прилича, със сигурност знаят, че апартамента вече не се продава, но я държат обявата.
Кажете, коя е брокерската къща, която си позволява подобно нещо. Това ще е един от начините да предовратим измамите. Много хора четат тук, така че коя е брокерската къща?

# 25
Спешен въпрос за продажба на земя.
Роднина е уредила кооперация да ни купи нивите, около Търново.
Уж дават добра цена, но нямали пари.
Утре е изповядването при  нотариус, но парите ги превеждали по-късно, след 2 -3 дни.
Аз нещо не им вярвам и не съм съгласна така.
Да си искам ли сумата преди нотар. ?

Не са много парите, но пък защо да им ги подарявам.

# 26
  • София, Bulgaria
Причините един имот да го има на 15 оферти с 15 различни цени и квадратури и т.н са следните:
А/ Продавачът е твърдо обеден, че колкото повече брокери му продават имота, толкова по-добре е за него/ според него това означава повече купувачи/. 70% от обявите от брокери за даден апартамент са със знанието и съгласието на собственика и една малка част са агенции, които само копират снимките и текста/ малко преправен/. Тези агенции са ясни кои са, макар да са много имена и често ги сменят. Ние им викаме "Мики Маус". Ще ги познаете по масовите им реклами с текст: "Този имот се предлага само на частни лица".  Разликата в квадратурата най-често се получава по инфо на продавача, понякога към квадратурата си слагат терасите, предполагаеми общи части, мазета, тавани т.н, някои брокери без да се замислят публикуват съответната цифра, други почват да задават въпроси и стигат до коректната цифра... и така един имот  е и 80 кв.м и 105 кв.м. ...разликата е етажите пак така... според това, кой как брои...и как е "общоприето" да се обявяват. А за цената...собственикът я коригира в един момент и нали не си мислите, че уведомява всички брокери по веригата...
Б/ Продавачът не работи с брокери, но въпреки това имотът му без неговото съгласие се разпространява. В този случай обявите не са толкова много... най-много 2-3...Агенциите "Мики Маус" подбиват цената на продавача, пускайки имота на по-ниска, за да генерират интерес и обаждания от купувачи. Това е злоупотреба.

И при А и Б най-губещ е продавачът, само че при вариант А е с неговото "съдействие" без въобще и да предполага и вярвайки в обратното. Но всеки сам си решава, как  да си продава имота и каквото и да реши, това не го прави измамник, както смята zora1990.
Както и не всички спортисти вземат допинг, продават мачове и играят мръсно.

Всеки сам си решава как да действа на този пазар и да той е такъв, какъвто всички го познаваме, въпросът е  кой, каква концепция за справяне ще избере за себе си.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 11:54 от tomeva

# 27
  • София, Bulgaria
Утре е изповядването при  нотариус, но парите ги превеждали по-късно, след 2 -3 дни.

Ако не ти платят в деня на прехвърлянето, а по-късно, това трябва да е записано в НА, че продажната цена  ще бъде платена еди кога си....., ноооооооо ако не платят и тогава по съдебен път трябва да си търсиш парите или разваляне на сделка.. Stop

Да ти платят в деня на нотариалното изповядване, ако нямат парите , сменете датата за след 3-4 ден, когато ще ги имат.

# 28
Кои са тези "Мики Мауси"? Все пак е ценна информация, че съществува "Мики Маус"??? Разбира се, че не всички са измамници, но ние искаме да отсеем сеното от плявата. Хубаво е някой да обяви имената /вие, които се занимавате с този бизнес си ги знаете/, но ние, които сме от клиенти /от двете страни/, искаме имена, за да не попадаме в клопките им. Въпреки всичко, нещата започват да се изясняват. Благодаря!

# 29

При нотариуса продавачът декларира, че е получил парите. Е, ако ти декларираш, че си получила парите, после зависиш само от добрата воля на купувача. Или трябва нотариалният акт да е условен (с неясни за мен усложнения), или изчакайте докато намерят пари.

Общи условия

Активация на акаунт