С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 534
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз веднъж и го дадох да го гледа два дни на сила. За протокола баба идва специално да види внучката си, но детето през цялото гостуване на баба си ходи на градина, а вечер си я поемам аз. Последният път когато дойде специално да я види, я спрях за два дни от градина, за да може все пак баба й да я види. Свекърва ми беше силно изненадана, че детето няма да ходи на градина по време на гостуването й. Нанесените щети за тези два дни бяха повече от ползите.

# 616
Пък то сега палачинките могат да се правят с намачкан   банан , със спанак , еее, много възможности.
Като ще правиш палачинки, да са истински палачинки. Като отвикнат еко маниаците да ядат уж вредна храна и подкарат сладкиши със заместители, даже и се кълнат как същите ставали на вкус. Да, ама нищо общо няма. По-добре рядко едни истински палачинки/парче торта, отколкото такива като пица с карфиолен блат, сурова торта и т.н.
newsm78 не знам още под какъв инстуктаж ще бъда. Слухаря тук и толкова. После ще пискам , като се забрачи златен.
Да ви разкажа аз част от моите перипетии, ама с майка ми. Бях решила аз да си гледам детето , но го записах на ясла и започна адският ад с болестите. След половин година опити и тровене с лекарства / а и мойто е с тежък характер и създаваше страшни главоболия в яслата/ , педиатърката ми каза , че или здрав и при бабите , или ще си увредя детето. Та моята майка го гледА от 2,5 г. до 5 години. Страшни поразии нанесе- разглези го , изнежи го , прехранваше го. Иначе тя е педагог , та беше доста напред с интелекта.
Как после съм го вкарвала в ред , аз си знам. Но това беше цената. Нямаше как да се бъркам. Като много знам- да си го гледам.
Минаха години , той сега трепери над родителите ми. Грижи се за тях повече от мен. За всичко им звъни , купува им уреди , минерални води , продукти , угажда им на прищявките. Страшна отмяна ми е . А няма да ви казвам нашите как се радват. Та така е при мен.

# 617

Аз обичам да ям. Палачинки/катми, домашни баници и разни такива, че и други вкуснотии, та най-редовно има предлагане  у нас. И бързо свършва. Нито един от четиримата ни не е с наднормено тегло, даже бих казала, че сме кльощави. Simple Smile
Племенницата ми/12г./  е все по изследвания, все на хранителен режим и е два пъти колкото мен.
Случаи има най-разнообразни.
Аз съм доволна, ако свекърва ми сготви за децата, че съм отменена. Ама дали ми харесва, ама дали не ми харесва, полезно ли е, вредно ли е, въобще не стои на дневен ред. Това може, това прави. Напълно достатъчно е. Ако имам претенция,  е към мен. Аз да го свърша. Така или иначе, децата си под стъклен похлупак не мога да държа. Излизат и все повече ще излизат, а ще дойде момент и сами да са... Не е възможно да отстранявам всички негативи, които ще им виснат на главите или ще ги заплашват по някакъв начин, нито да ги ограничавам с презумпцията да е както аз смятам за най-здравословно и най-добре. Той, светът, широк, та аз ако и от бабите им започна да ги браня за всяко нещо, по-добре да се въоръжавам отсега и да се приготвя и занапред - после гаджета, снахи, и прочие....  Mr. Green  Настоявала съм повече за храните, които смятам, че носят повече ползи за здравето.
Всичко, което съм смятала за полезно за здравето и съм прилагала като начин на хранене в къщи, има ефект за единия, за другия, засега такъв липсва. Различни темпераменти, различна настройка поначало към храненето имат.  Не смятам, че бабите биха им навредили повече отколкото аз бих.
Когато съм категорична за нещо пред бабите, съм категорична и точка. Няма дилеми. Peace
Това по-скоро го споделям като моята гледна точка, не като отговор на споделеното.  Simple Smile

# 618
Детето ми  беше злоядо и аз що рев съм изревала.С баща й сме слаботелесни , такъв ни е дамазлъкът.
И на дърти години не  се охранихме,  стараем се  да се храним здравословно.
Сватовете  са " едри" ( с дебел кокал), детето им е тренирало, хранило се умерено и не му е уедрял още кокала.
Обаче внучето е лакомо....на едно хранене 3-4 банана,  иска по  две купички мюсли, овесени ядки с кисело мляко, все хапва плодове и прилича на гъсениче с тумбаче,
Спортува.....и може да стане пеперуда....

# 619

Сигурно бабата не идва специално за да го тъпче с палачинки. Явно го гледа редовно. Като не ми харесва, няма да го давам. Това е точно разминаване на очаквания - ще го гледаш, ама както аз искам.
До сега за случай, баба на сила да гледа внучето без да го иска, не съм чула.

Е, щом ти не си чула, това приключва въпроса.

# 620
  • София
luna, явно просто генът ви е добър, с бърз метаболизъм. Затова няма значение какво се яде, всичко бързо се усвоява. Има един израз: Само хабите храната  Wink И моите са така. Слаби и високи. Не им броя хапките нито у нас, нито у баба им. И сладко позволявам, и джънк ядат, че и мама е човек и за готвено понякога няма време, защото напоследък и поработвам доста. Палачинките и пържените филийки у нас се ядат до откат. Вярно не много често, че и аз искам да си поспивам събота и неделя сутрин.
Обаче познавам майки, които наистина имат проблем с децата си. Да не мислиш, че им е голям кеф да им броят хапките и постоянно да ги ограничават? Как да й кажа, че се втелясва като от пръв поглед се вижда, че не е така. В такъв случай като се намесват външни хора става още по-трудно, защото детето вече намира начин да изклинчи от правилата. А ако това пък е бабата е още по-зле, защото не й пука за здравето на внучето, а гледа тя да се докара пред него добра и да е харесвана и обожавана. По-добре без баба, отколкото с такава баба.

# 621
Записвам си аз, записвам...
Ама и си представям една такава картинка, как след някоя и друга година снахата реве от мен по форумите: "Каква е тази баба, какво е това чудо, едни палачинки не направи на детето, един кекс не му опече... Само го тъпче с овес и други уж здравословни фуражи, дето хората животните си хранят, а тя – на моето дете ги дава. Какво иска да ми каже, че съм кранта и съм родила добитък някакъв ли??? Как не ѝ се откъсна от сърцето една вафла поне да му купи, един шоколад или тортичка... Скръндза гадна, за внучето ѝ се свиди!!! Ама аз ще се оплача на сина ѝ, той ще я нареди едно хубаво, а детето ми на куково лято ще види!"

# 622
Абе забавно е отстрани, вярно е
Но не забравяйте, че наистина има всякакви хора  Peace 

# 623
Уиш, редовно. Ако беше единично, изобщо нямаше да го споменавам.

Искрено ти съчувствам. Извънредно познато ми е. За нашата баба, ако детенцето не си е хапнало и хлебче, и десерт с всяко хранене, значи не е яло. Детенцето искало кренвирши или супа "Маги" от пакетче? Готово. Нали лично баба ги е запознала с тези гурме удоволствия, докато проклетата им майка такива неща не внася у дома. Последната гениална бабина идея беше, след като 11-годината ми дъщеря попитала какво е това нещо "Монстър", баба да предложи да ѝ купи едно кенче, та денетцето да си го пийне. Добре, че детенцето казало, че първо ще пита мама, което пък даде повод на баба да се потресе каква майка-фашист има това дете. И да кажеш, че ми е свекърва? Неее, майка ми е.

# 624
Моята баба купувала кола лайт на малкия, защото била безвредна ( душичката ми е баба, прабаба на малкия и единствената ни помощ от родата. Много се старае, но за някои неща не е наясно и стават гафове  Simple Smile )   Joy

# 625
Майка ми е съвсем наясно с "Монстъра". Но тя на мен ми даваше да пия кафе като бях още в началното училище. Предполагам, защото баща ми беше много стриктен на тема здравословно хранене, тя е развила силна пристрастеност към всичко, което е негова опозиция.

По-добре рядко едни истински палачинки/парче торта, отколкото такива като пица с карфиолен блат, сурова торта и т.н.
Ох, има страхотно вкусни сурови торти. Обаче продуктите за тях са ужасно, безобразно скъпи.

# 626
Жълто цвете, аз  затова написах, че е просто моят подход в моя живот. Прилагам някои здравословни, по мое виждане, мерки в собственото си семейство. Мисля, че свекър и свекърва също могат да имат полза, но не налагам. Те виждат и сами могат да преценят за себе си. Hug Разбирам притесненията на родителите на деца с някакъв здравословен проблем, не че моите са като коне здрави.
Собствената ми сестра има такива с дъщеря си.
Имаме разногласия по отношение на лечението понякога или по други въпроси, но за мен е нормално двама човека да имат две мнения.

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 17:57 от luna

# 627
  • София
Вярно е, че има хора, предразположени към напълняване, ама е вярно и че не обичат да мърдат.

Онзи ден една моделка се хвалеше, че детето ѝ- на 2.5 години, поравно знаело думи на български и английски, щото гледало много филмчета.........

И си мисля, че утре ще мине на овес и чиа, и то пак ще върви пълно, ако виси пред компа или телевизора.

# 628
 Наистина не разбирам.Как е възможно да видим треската в чуждото око,а гредата в собственото-не.

36 кг. може и да не са болка за умиране,ако детето е високо(да речем около 135см.).Явно обаче изглежда дебеличко.Да де,ама не баба го е направила такова нали,че да се сърдиш на нея?Хубавото в случая е,че си осъзнала този неприятен факт.

# 629
Да де,ама не баба го е направила такова нали,че да се сърдиш на нея?Хубавото в случая е,че си осъзнала този неприятен факт.
А кой е твърдял, че баба го е направила такова? Нека да приемем, че майка му го е направила такова. Лично и персонално тя е виновна. ОК, но явно е осъзнала, че детето има проблем и се бори с проблема. Не е ли нормално да получи съдействие в борбата с този проблем? Все пак, е за доброто на детето.

Общи условия

Активация на акаунт