Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 772
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Да, тук взеха някакви ку ку изказвания на изнервени родителки. Я се успокойте, вие до 15сти септември ще изкукате съвсем Grinning
Децата със СОП са виновни за ниското ниво? И циганетата? Grinning Някои от тях са по - умни от нашите глезени деца, само че никой никога няма  да узнае това. Ако си дете родено в гетото в България нямаш шанс, никакъв. Thinking А може да имаш талант , ако някой се заеме с теб.
Учителите трябвало да имат 4.50 по писане, а тук някои родителки и 3 няма да изкарат. Това със сигурност. Но претенции 150 Grinning
Трябвало да им се плаща, с какво? Пълно е с народ дето крие данъци, шмекерува, гледа да не плати такси и глоби и да паркира по тротоарите та Общината да ремонтира до безкрай. Ами с какви пари да плати тогава?
Да не говорим за ку ку родители дето ходят и се свадят по училищата, какъв човек трябва да си да издържиш луди родители и глезени деца. Ами такива са учителите , такава ни е държавата.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 22:48 от Yangdze

# 961
  • Куциндрел
Сега зорът ни е да приемат децата ни в желаните от нас училища, а после ще имам зор как да амбицираме децата ни да учат, защото нивото в повечето 1-ви класове е ниско, защото има деца със СОП, с дислекция, деца с проблеми, но без диагноза и т.н.

Е хайде сега децата със СОП и дислектиците са виновни. Моля Ви не пишете глупости и не оправдавайте с тях тромавата ни образователна система и болните амбиции на някои родители.
Нямам против тези деца, писах само, че няма адекватно поемане като нужди в масовите училища на такива. Накрая се получава, че децата без СОП и т.н. страдат, защото им е най-малкото скучно.
А моите амбиции дали са болни или не, те са си мои и са само за моето дете. Избор нямам, но мога да си изкажа мнението, нали?  Laughing

# 962
Да, тук взеха някакви ку ку изказвания на изнервени родителки. Я се успокойте, вие до 15сти септември ще изкукате съвсем Grinning
Децата със СОП са виновни за ниското ниво. И циганетата. Grinning Някои от тях са по - умни от нашите глезени деца, само че никой никога няма  да узнае това. Ако си дете родено в гетото в България нямаш шанс, никакъв. Thinking А може да имаш талант , ако някой се заеме с теб.
Учителите трябвало да имат 4.50 по писане, а тук някои родителки и 3 няма да изкарат. Това със сигурност. Но претенции 150 Grinning
Трябвало да им се плаща, с какво? Пълно е с народ дето крие данъци, шмекерува, гледа да не плати такси и глоби и да паркира по тротоарите та Общината да ремонтира до безкрай. Ами с какви пари да плати тогава?
Да не говорим за ку ку родители дето ходят и се свадят по училищата, какъв човек трябва да си да издържиш луди родители и глезени деца. Ами такива са учителите , такава ни е държавата.

Не мога да съм по-съгласна.  

# 963
  • София

Разбира се, че няма да изкарат 3, но затова не трябва да учат децата на грамотност! Как точно ако не знаеш кога се пише о/у или а/ъ, кога се използва пълен и кратък член и кога се слага запетайка, ще учиш децата на тези неща?! За журналистическия факултет може да има граница за оценка от този изпит, но за педагогическия не, странна работа. Интересно с какви пари се плаща на други бюджетни и държавни професии и администрации, а за учителите няма. И ще ти кажа какъв човек трябва да си - такъв, който ИСКА да го работи това, а не такъв, който го работи по принуда, защото друго не са го приели и не може да се реализира.
И точно заради лудите родители и глезените деца, наблегнах на санкциите към родителите.

# 964
Сега зорът ни е да приемат децата ни в желаните от нас училища, а после ще имам зор как да амбицираме децата ни да учат, защото нивото в повечето 1-ви класове е ниско, защото има деца със СОП, с дислекция, деца с проблеми, но без диагноза и т.н.

Е хайде сега децата със СОП и дислектиците са виновни. Моля Ви не пишете глупости и не оправдавайте с тях тромавата ни образователна система и болните амбиции на някои родители.
Факт е, че има родители, които вадят фалшиви диагнози на децата си за да ги приемат някъде /детски градини, училища/ по-лесно.

# 965
  • Sofia
Да не бъркаме фалшивите астми и атопични дерматити с децата със СОП.  Naughty Не съм чувала някой да изкара детето си аутист, за да влезе някъде.

# 966
  • София

[/quote]
Факт е, че има родители, които вадят фалшиви диагнози на децата си за да ги приемат някъде /детски градини, училища/ по-лесно.
[/quote]

Тази тема изобщо не съм я засягала. Тук говорим за набеждаването на различни деца за общото недобро положение в училище и изобщо в образователната система.
Поправете ме, ако греша, но ЛКК бележките не се взимат предвид за първокласник и все още са вратичка само за детските градини?

# 967
  • Куциндрел
Въобще не страдам, че набеждавам някакви деца.
И сега моето дете страда от дете със СОП, колкото и учителката да следи обстановката, то детето със СОП успява да отиде при моето, да го дръпне, бутне, удари. За това е нужен още ресурс, за да няма подобни ситуации.
На моето не мога да обясня, че трябва да е толерантно към другото дете и т.н. защото няма да разбере, за него Х се бие и толкова. Заради недостатъчния ресурс имаше и лош инцидент м/у моето и другото дете миналата година.
Колкото и да не сте амбициозни родители като започне вашето дете да се държи лошо в час от скука, да губи желание за учене, друга песен ще запеете.  Wink

# 968
  • София
Всеки гледа от собствената си камбанария. За едно нещо съм съгласна с Вас Ceca и то е, че няма ресурс. Това не означава, че не можем да положим усилия за промяна на ситуацията.  Съдейки по това, че пишете в групата детето Ви би трябвало да разбира, че има различни и към тях се отнасяме подобаващо. Категорично НЕ приемам теорията, че заради такова дете Вашето или моето ще скучае в час и ще започне да се държи лошо. Все пак възпитанието е ключът, нали? Амбициите определено са в повече на голяма част от заобикалящите ни родители ( не визирам Вас Ceca, тъй като не Ви познавам лично) и именно това е проблемът при кандидатстването за първи клас, а и след това за седми. То няма как, ако детето не проявява интерес учителите дори и в най-престижните гимназии да извършат чудеса, освен ако може би не кандидатства за Хогуортс

# 969
Е как проблема ще е в амбициите, за мен това е най-малкия проблем. Да кажем, че има пет училища, в които наплива е по-голям и толкова. Аз кандисвам на всяко училище, което ми е удобно (до работа или до вкъщи).

# 970
  • Куциндрел
Ще видим съвсем скоро кое как ще е. Аз за моето съм измислила с какво ще го занимавам, за да не тъпче на едно място.

# 971
  • София
Ти имаш клас да правиш. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 972
  • Куциндрел
Ти имаш клас да правиш. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Разбира се. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 973
Не ви ли притеснява фактът, че в доста от публикуваните становища се говори за различен адрес на родителите? Не съм наивна, но ако се спазва Законът всеки трябва да си смени адресната регистрация, настоящ адрес, задължително след като си смени жилището, независимо от причината за смяната. За мен е очевадно, че тези хора се опитват да измамят Системата, даже по телевизията една жена обясняваше, че тя и мъжът й са на различни адреси, за да може детето да има по-голям шанс.
За мен това е абсурд...

# 974
  • София
То проблем можеш да имаш със всяко дете. Защо точно с дете със СОП. Не са нужни обобщения просто. При нас проблемите са с друго дете, момиче даже, агресивно, не е със СОП.

Общи условия

Активация на акаунт