Синдром на родителското отчуждение

• 30 507
  • 337
  •   1
Отговори
# 165
О, да, още това лято ще кара шофьорски курсове - няма още 17 години..? Говорих с дядото, само с него комуникирам понякога - отговора беше: "Нека изкара курсове, че от догодина ще му вземем собствен автомобил". Възпротивих се, дядото се запени как внука му трябвало да шофира от малък. Не бих се учудила, ако и сега го пускат да кара из селото без книжка. С тотално вързани ръце съм, не мога да се правя на детектив и да го дебна в момента из селските поляни. Надявам се единствено новата жена и баща му да си имат и свое дете накрая, както е редно, и да не се вторачват толкова в моите.

# 166
О, да, още това лято ще кара шофьорски курсове - няма още 17 години..? Говорих с дядото, само с него комуникирам понякога - отговора беше: "Нека изкара курсове, че от догодина ще му вземем собствен автомобил". Възпротивих се, дядото се запени как внука му трябвало да шофира от малък. Не бих се учудила, ако и сега го пускат да кара из селото без книжка. С тотално вързани ръце съм, не мога да се правя на детектив и да го дебна в момента из селските поляни. Надявам се единствено новата жена и баща му да си имат и свое дете накрая, както е редно, и да не се вторачват толкова в моите.

Е, това че нямат общо дете обяснява вкопчването на мъжа ти в сина ви. Ако един ден Х му роди син ще видиш колко бързо монетата ще се обърне. И тогава просто ще трябва да си изиграеш правилно картите, защото той самия ще е доста наранен и объркан. Търпение му е майката и това е положението. За момента можеш само да чакаш - поне аз така виждам нещата.

# 167
Тя има доста време, още поне 10 години за дете, но този момент ще дойде. Чакам си го и това е.

# 168
 _Bianka__
И аз , като другите , освен съпричастност и пожелания по-бързо да узрее това дете , друго не мога да ти предложа  Hug
Който е имал син на 16 , и въобще , деца в пубертета , знае колко големи егоисти са и как си гледат най-вече собствения интерес. Познавам деца, постоянно са ту при единия , ту при другия родител, като злоупотребяват с чувствата им и си "живеят живота" като енергийни вампири. Децата в тази възраст наистина много лесно се "продават". Затова приветствам поведението ти , колкото и да ти е трудно , да не го "купуваш" и ти, защото така пък никой не прави услуга на детето , то наистина няма да получи правилна представа за нещата и ще се превърне в консуматор завинаги.
Мислила ли си да му напишеш едно дълго писмо , в което да споделиш как се чувстваш.
Да , създала си авторитет на бащата , дори респект , ама кой да ти мисли как това ще се обърне срещу теб, като това е правилно по принцип ?
Аз бих опитала и друго- да го помоля да участва в някакво мое решение , което е от важност за мен. Да е нещо , което би го заинтригувало и него , но да касае мой проблем и да го помоля да участва със съвети , вид съпричастност , помощ. Да се почувства важен Нека ти доминира , просто да се включи. Да потърсиш съвет от него , като от голям човек , в чиято преценка вярваш. Нещо такова.  Hug
Само те мисля и ми е много мъчно за теб  , като чета.

# 169
tays, може би това, което ти ми предлагаш, е единственото, което не ми е хрумвало и не съм правила. Така или иначе вечно сама се боря и взимам решения, сега вече и със съпруга си. Идеята е добра, стига да измисля какво може да заинтригува упорит тийнейджър! Молила съм всичките си приятелки със синове да дадат идеи, всеки вдига рамене...

# 170
 Grinning Опитай. Например, че искаш да си купиш вещ /техника , от която той би разбирал повече от теб/. не че ще купиш, но той да дава акъл. Може и за куче , и за жилище , или да оглеждате коли догодина. Абе нещо, което го вълнува. кокстренажор, пътека , фитнес уреди , ...Тук и другите съфорумки могат да дадат идеи. 

# 171
Ще ме отсвири, трябва да е нещо друго, ама не знам какво. Като на изпит с двойка съм тука, колкото и иначе да се оправям в живота.

# 172
Тя има доста време, още поне 10 години за дете, но този момент ще дойде. Чакам си го и това е.

Защо 10 години???

# 173
Ще ме отсвири, трябва да е нещо друго, ама не знам какво. Като на изпит с двойка съм тука, колкото и иначе да се оправям в живота.
Ще го измислиш , естествено , че не трябва да е някаква "глупост на лудата му майка" Sunglasses

# 174
Ами защото беше малка, на 23- 24, като се хвана с бившия ми мъж, сега да е на 30 или 31 май? В този смисъл. Може и на 40 да реши да си роди. Сега си въртят общия бизнес, тя си събира приятелите там да им се хвали, снима се колко е щастлива, не й е май до деца още. Simple Smile

# 175
Ами защото беше малка, на 23- 24, като се хвана с бившия ми мъж, сега да е на 30 или 31 май? В този смисъл. Може и на 40 да реши да си роди. Сега си въртят общия бизнес, тя си събира приятелите там да им се хвали, снима се колко е щастлива, не й е май до деца още. Simple Smile

30 - 31??? - До 2 - 3 години е готова  Peace
А тази идея със съвета много ми допадна. Ще помисля и аз над това. Ако ми мине нещо през ума ще го споделя - може пък да успеем да измислим нещо тук, знае ли човек  bouquet

# 176
Мерси! Аз затова си пиша спокойно тук, и без това досега отникъде нищо не изскочи. Simple Smile

# 177
Бианка, ти най-добре познаваш сина си и сама трябва да намериш пътя към него. С моя син имаме силна връзка и аз не се притеснявам, че той ще отиде от другата страна. Намирай начини да го каниш да се виждате и му говори много. Аз на моя син говоря от дете-за живота, за целите, за важността на нещата, за позитивното мислене, за вредата от омразата и всички останали негативни чувства. И сега той е един младеж, от който смело мога да кажа, че се гордея и че е най-разумния и улегнал мъж в живота ми! Дори аз уча вече от него! Той учи сестра си да не таи лоши чувства към никого, а да гледа само напред към развитието си и към преследване на мечтите си! Тя беше същото дете, но уви след качествения "brainwash" на баща й..вече е друга..не е моето сладко усмихнато детенце! Аз също трябва отново да търся път към нея. Засега тя е при мен и не иска да живее при баща си, но не се знае до кога! Успех Бианка и пак ти казвам: намери път към детето- срещайте се, говори му, казвай му че го обичаш, не се гневи, не говори против баща му и неговите роднини. Казвай му, че миналото е зад гърба ви и всеки трябва да продължи напред и да бъде щастлив.Кажи му, че животът е толкова кратък за да го пропиляваме в омраза..кога ще ни остане време да се обичаме. Кажи му, че искаш да бъдеш част от живота му и да знае, че във всеки един момент може да разчита на теб. Кажи му, че всеки греши и че е божествено да се прощава. Говори, говори и не спирай. Дори и да ги е чувал тези неща много пъти...не спирай да му ги казваш, докато не станат част от него! Показвай му колко го обичаш и той ще се върне при теб! Успех ти желая! Hug
П.п.Аз също съм супер против скъпите материални подаръци. Моите деца от малки съм ги възпитала да знаят как се вади хляба, да не гледат другите деца какво имали и да не ценят повече материалното. Така израснаха и никога не са се тръшкали да им се купуват неща. Сина ми получи първия си телефон на 14 и беше с него до 17. Не е искал друг и не се е оплаквал. Преди това не е имал нужда от телефон. Сега обаче баща им подари на него и на сестра му(12) последен модел телефони за по 1000 кинта?!?!? Аз полудях и му потърсих сметка защо това не е обсъдено с мен. А той така се обиди, че бил искал да ги изненада и да им изпълни мечтите!? Моля?! Разбирам на сина ми, но на 12 год дете..абсурд! Сега бера плодовете от глезенето....😢

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 20:08 от Happy2016

# 178
  • при късмета
MeMyselfI, благодаря ти. Аз продължавам да следя темата все пак.
А се заядоха с мен хора, които явно са наясно с гледната точка на майката или са припознали нея самата. По делата на мъжа ми идваха разни свидетелки, които предполагам са познати от бг мама. Тя беше доста активна с оплюването в този период. Аз стоя зад всяка своя дума, която съм написала тук. Има си ги черно на бяло всичките безумия, които тя е натворила и продължава да твори.
И ние сме изплащали заем на майката...знам какво е. Сега последното й желание е мъжа ми внася пари по сметка , които щели да бъдат за образованието на детето, освен издръжката...А дано, ма надали... Явно паричките у тях не се разпределят добре и бързо свършват.

За сметка на това през всички тези години майката твърдеше, че бащата на сина й няма родителски капацитет и е опасно детето да се вижда с преспиване с него.

Като ги имаш черно на бяло, пак да попитам, защо не заведете друго дело за преразглеждане размера на издръжката?
Това обаче няма да го докажеш с предположения, че свидетели са ѝ били непознати от форум, а с документи от прегледи към настоящия момент. Не ви стиска обаче, нали? Ама издръжката на детето ви тежи, голяма била.
Предубеден социален работник, надали си върши нормално работата. Дано никой с такъв проблем не зависи от твое становище.

А що се отнася до това кой какъв родител е, въпреки случая на Бианка, аз като цяло съм на мнение, че само самото дете може да каже със сигурност. Цялото родителство на който и да е, в крайна сметка е изцяло стоварено в/у детето му и то е единствения достоверен, който би окачествил родителя.
Отстрани всеки може да определя който си поиска родител като добър или лош, но само за детето действията или бездействието на даден родител имат истински последици.

Бианка, според мен твоя случай е лошо стечение на обстоятелствата. И последиците са само при едното ти дете, защото са го хванали във възраст в която освен, че искат да се бунтуват с/у целия свят, има и драстична промяна вкъщи и му/ най-близките му хора. На всичко отгореса били много хора с/у един. Просто е бил податлив. Дано намери собствения си характер и започне да го проявява. Тогава ще намери и собствените си мисли, а не тези на роднините му.
Иначе не знам какво да те посъветвам да предприемеш като действия. Ако имаш някаква връзка с негов приятел, може да изникне нещо, което до сега не си се сещала. На тази възраст споделят повече с приятели, отколкото със семейството си

# 179
отдавна следя историята на Бианка и се възхищавам как намира сили и как издържа , това е най-големия ми страх...

Общи условия

Активация на акаунт