Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 421
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Хексе, няма нужда Hands V
Аз попитах, защото повечето неща не са ми познати и реших, че съм сбъркала темата Relaxed
Руми, и аз така се чудих в коя тема съм Laughing

# 301
Не мисля, че бродниците ще се обединяват с някой, те са зъдадени да убият хората. Изобщо няма да разговарят с тях.  Това им е зададената главна цел като на терминатора. Чедата явно не могат да ги препрограмират.

# 302
Чедата нали умряха всичките

# 303
Някой да има обяснение какво цели Кутрето с разговора в криптите с Джон.

# 304
Някой да има обяснение какво цели Кутрето с разговора в криптите с Джон.
На мен ми изглеждаше, все едно се канеше да иска ръката на Санса. И реакцията на Джон беше малко така, слушаше спокойно, макар и с видно неудоволствие, до момента, в който Кутрето спомена, че обича Санса, и Джон рязко го прекъсна, като му скочи, та хич и да не си помисля дори да каже нещо подобно. Може и нещо друго да е целял, не знам, ама за благодарностите не изглеждаше много настоятелен, някак между другото беше това. Едва ли реално очаква и някакво скъсяване на дистанцията между двамата или да търси начини да влияе на Джон. Прекалено е опитен в тия неща, за да му е ясно, че няма шанс. Да е решил да пробва за всеки случай? Кой знае. Но мисля, че тази сцена беше вмъкната по-скоро като предпоставка за някакви бъдещи развития в сюжета. Логично е Кутрето да иска да отстрани Джон от пътя си, много му бърка плановете.

# 305
Кутрето обича да наблюдава реакциите на хората и така разбира какво искат те.
В случая разкри прекалено много за себе си само и само да провокира Джон.Чудя се какъв извод си направи. newsm78

# 306
  • Варна
Джон не е властолюбив. Не е пречка към върха за Кутрето.По-скоро Джон може да бъде използван като средство.

# 307
Това беше втория път когато Кутрето ме обърка с поведението си, първия път бе когато разкри пред Церсей, че знае тайната й, с последвалата реплика -знанието е сила. Никога не си обясних що за глупост бе от негова страна. Сега според мен търси слабост у Джон, не само Санса, но и Катлин спомена, както и за благодарност заради битката на копелетата, все неща които биха го засегнали. Не знам дали Кутрето разбра кое от тези неща го вбесиха най-много, но поне си направи сметка, че и този Старк, пък макар и незаконен, също е подвластен на емоциите си.

# 308
Да де,но беше вече ясно,че Джон заминава на много рискована мисия.Северът е в ръцете на Санса,т.е. Кутрето би трябвало да си мисли,че вече има по-широко поле за действие,а не да си разкрива слабото място и пред Джон.
Не знам,непонятна е за мен тази сцена.Иначе ми е любима,сигурно 20 пъти съм я гледала. Grinning

# 309
  • София
А мен ме вълнува бъдещето на Вестерос, ще се разпадне ли феодалната система, ще изчезнат ли благородническите домове, онези, които бяха грандлордове в началото на историята.
Вълнувам се и от съдбата на "малките " хора и личните им истории.

И мен това ме вълнува много. Когато четях книгите си мислех, че цената, която Вестерос и хората населяващи ще е много солена, ще преборят дългата нощ и 'другите' но след като се обединят и променят начина си на живот. Мислех или по-скоро се надявах хората и чадата да се съберат отново, както е било с първите (старките), но уви това няма да стане, в сериала избиха всички чада.
Мислел съм си и че всъщност Другите може да не са истинското зло, а хората да са това зло (и защо не) и че нещата са много по-сложни. Исках да се разкрие много за тяхната същност и магия, защо са се появили, за какво се борят и т.н. Но всичко отиде по дяволите. В сериала няма да има нищо от това, ще е твърде сложно за преглъщане от страна на средностатистическия американец.

# 310
Да де,но беше вече ясно,че Джон заминава на много рискована мисия.Северът е в ръцете на Санса,т.е. Кутрето би трябвало да си мисли,че вече има по-широко поле за действие,а не да си разкрива слабото място и пред Джон.
Не знам,непонятна е за мен тази сцена.Иначе ми е любима,сигурно 20 пъти съм я гледала. Grinning

Може би искаха да покажат, че Санса не е вече под негово влияние. Спомнете си как Санса продължително гледа след Джон, а Кутрето излиза от криптата и гледа към Санса докато тя грам внимание не му обръща.

# 311
 За мен също най-логична развръзка бе Кутрето да изчака, джон отиваше на трудна и опасан мисия,  от която не се знаеше дали ще се върне жив, и да се разгърне по поска на Санса. Ако Джон умре тя щеше да има нужда от мъж  до себе си на когото може да се довери, а Кутрето държи важна част от армията. това как се усмихваше самодоволно, когато Джон обяви, че ще потегля ме караше да вярвам че че съм прав, но по безумен начин К. си разкри картите пред  Джон, кому бе нежна това? Джон никога няма да възприема точно К. като кандидат жених за Санса, като знае че е бил част от придворните на Церсей,  и че често сменя господарите си, дори и да не знае нищо  друго за него (включителон че Кутрето е забъркан в смъртта на баща му). Държането на Кутрето в двеет сцени е обслютно противоположно - в еднаат кове интриги, как Джон да го няма, (включително и в края на 6 сезон), а в другата му иска ръката на Санса, безумни неща. newsm78  Confused

Другите естествено, че не са истинско зло. Те са само следствие от  войната между Чадата и Първите хора. Чадата са направили черна магия, за да се защитят, и така са се появили Другите, но постепенно са излезли от контрола на Чадата и те е трябвало да се обединят с Първите хора, срещу общия враг. Същинското зло са хората, или поне  злите хора. Великаните  са изчезнали, зеленозрящите са на изчезване, дори кентаври вече не се срещат и т.н. и всичок това, защото са се появили хората ooooh!ама средностатистическия американец много трудно ще смели подобна сложнотия.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 09:12 от Джон Сняг

# 312
Не само
Подобни неща трябваше да се развият през целия сериал, но това е трудно
Може и сега да се появят, дава мегдан за нови сезони и защо да не се възползват

# 313
Кутрето обича да наблюдава реакциите на хората и така разбира какво искат те.
В случая разкри прекалено много за себе си само и само да провокира Джон.Чудя се какъв извод си направи. newsm78
От началото на сезона имам странното чувство, че вкарват някаква любовна нотка в отношенията между Джон и Санса. Дори в противопоставянето, после изясняването, когато тя леко го докосне- една дълга пауза като в сапунен сериал  Grinning  Това са мои наблюдения... но може и Кутрето да е забелязал тия промени...  Grinning

# 314
 значи, аз четох, че ще има евентуално някакви продължения на тези 8 сезона за някои от по-незначителните герои, ама тази работа не е съвсеме сигурна.  Имало 5 варианта какви сериали да правят по-нататък, единият бил  като свърши сериала, вместо да продължават света на Вестерос да се заемат с "Дивите карти", ама явно има още 4 варианта

Хепи, защо да е трудно да се завърти такаав интрига, в "царство" е пълно с такива интриги. Представи си -  теоретично - Джон отива на трудан мисия, Денерис осъжда Давос като Ръка на Станис, а Джон открива Мелисандра, разгневява се дани, че я е приютила, отказав Мира  го  задържат под ключ. Кутрето  изнудва Санса, жени се за нея. Всичко това може да стане в три епизода и в някаква степен ще ни върне къ м"фалшивата пролет". Разбира се това може да стане буквалон в три епизода, но зрителите не искат такъв сюжет, там е цялата работа. те си искат Джон и Дани.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 10:32 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт