В момента чета...54

• 63 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На хартия ли я имаш?
В две части е, да.
В Читанка пък в двата файла за двете части се съдържа цялата книга.

# 121
  • Вестерос
Да на хартия ми я дадоха, явно втората част ще я чета електронно

# 122
  • No Line On The Horizon
Чета Стъкленият замък и много ми харесва.

# 123
  • Mediterraneo
Почнах ''Железният светилник'', но да видим докъде ще стигна.

Обичам тази книга! Прекрасна, прекрасна, повече от любима.

# 124
  • Бургас
И на мен това ми е любима книга! Чела съм я няколко пъти,последния беше преди 5-6 години! Страхотна!

# 125
  • Ямбол
Лиляна, кой роман на Дийн Кунц би препоръчала? Аз, оказва се, не съм чела нищо от него.
Миж, тъкмо щях да ти препоръчам Светкавица и ти се сети, че си я започвала и не ти е харесала.
"Лошо място" също съм отбелязала като добра.
От останалите негови, които съм чела(не са много), почти не помня нищо, а само 3 съм си отбелязала в ГР, т.е. от както го ползвам.
Може би наистина не е твой автор. Аз пък  Несбьо не можах да харесам.

Аз бавно напредвам с Играта на Ендър. Малко ми е детска, но не е лоша иначе.

# 126
Аз пък на Дийн Кунц мисля да му прочета първо по-непретенциозните му заглавия и чак тогава да се хвърлям на най-добрите му книги.
Железният светилник на Димитър Талев съм я замислила за препрочитане, че съм я чела доста отдавна(преди 8-9 години) и не помня нищо. После мисля да продължа с останалите книги от тетралогията, че тях не съм ги чела. Кога ще стане това, идея си нямам Blush
Продължавам си с Джонатан Франзен аз. На този етап има изгледи да се превърне в един от любимите ми автори, а книгата да я мисля още дълго време. Дано това не се промени в обратна посока.

# 127
  • Belgium
Чета Стъкленият замък и много ми харесва.

Purple Heart

Една от най-добрите книги, които прочетох тази година.

Аз приключих "Убийства в Шведската академия". Тази книга не може да бъде спасена дори от тематиката за Нобеловата награда, която ме подлъга да я прочета. Плоски герои, повтарящи се фрази, скучна криминална нишка, дори немощният twist към края го предусещаш едни поне 50-тина страници преди да се случи.

Досадно е и постоянното изпъстраяне на диалозиите с думи и цели изречения на английски, френски, че и руски. Не ми е ясно защо в ежедневен разговор двама шведи биха тръгнали да употребяват френски и руски думи, ей тъй за пипер, като никой от тях не е упоменато дори да има някаква далечна връзка с тези езици.

Това което най-много ме фрустрира обаче е така разпространеният похват да наблъскаме на задната корица три известни имена на автори, сравнявайки книгата с техните произведения. "Убийства в Шведската академия" няма нищо ама нищо общо с творчеството на Агата Кристи освен че умират хора, опитът за паралел с Карлос Руис Сафон е абсолютно нелеп, а Дан Браун стои залепен там сигурно заради едничкото тайно братство, което се споменава в книгата. Решението тези хвалби да бъдат отпечатани с тъмночервени букви на черен фон мисля да не го коментирам изобщо.

Сега почвам "Тихата вяра в ангели". Няколко човека ми я препоръчаха като добър литературен трилър. Дано се окаже попадние, че след предишната греда имам нужда от добро четиво Nerd

# 128
  • София
Лу, ще те следя отблизо за отзив за "Тихата вяра...", че и аз я бройкам за прочит.

Довърших "Мандухай" от Таня Кинкел. Тази авторка сякаш най-много ми допада от всички други, които Емас издадоха в поредицата си за жените в историята.

# 129
Почнах ''Железният светилник'', но да видим докъде ще стигна.
минах ги „Железният светилник“, „Преспанските камбани“ на един дъх и сега запънах на "Илинден" - не знам защо но не ми върви. Предните просто ме държаха в напрежение ( въпреки че съм ги чела преди години).

И аз "Илинден" и "Гласовете ви чувам" много трудно ги прочетох.

Аз не се и мъчих да ги дочета. Иначе "Железният светилник" и "Преспанските камбани" ги прочетох и аз на един дъх. Обичам да чета романи за цели фамилии тип "семейна сага".

# 130
  • София
Прочетох Стъкленият замък. Да, интересна е, изгълтах я за 2 дни, бързо се чете. Но, имам чувството, че авторката през цялото време се чудеше как да ни шокира и да наблъска ужасии във всяко изречение. Знам, че е автобиографична книгата, но все пак, ми дойде в повече. И краят беше някак....претупан.
Сега чета Джойленд и както винаги Кралят не ме разочарова. Ще чакам и новото издание на То да си го препрочета. Чела съм го преди около 15-18 години и оттогава съм безвъзвратно влюбена в Краля. Satisfied Пак тогава четох и тетралогията Железният светилник. Помня, че първите 2 книги много ми харесаха, за разлика от вторите 2. Даже бях решила, ако имам дъщеря да се казва Ния. Е, не стана точно така, де. Grin

# 131
  • София/Севлиево
Най-трудна за четене ми беше Гласовете ви чувам, някак си по-далечна и неразбираема от предишните 3, нея дори я бях оставила, но в крайна сметка се понатиснах и я прочетох.Иначе това е една добра идея-да седна и отново да прочета четирилогията на Талев.

# 132
Привет на всички! Започвам . Анотацията звучи интересно, все още съм съвсем в началото, тъй че ще видим.
След Стефан Цанев ми е трудно да се съсредоточа върху друга книга, но ще опитам.

# 133
  • Belgium
Лу, ще те следя отблизо за отзив за "Тихата вяра...", че и аз я бройкам за прочит.

Венка, ще ти я дам за прочит по-нататък, ако решиш Simple Smile

# 134
Вината в нашите звезди, Джон Грийн. Страхотна книга за любовта и смъртта, написана едновременно с много хумор и меланхолия.
Крадецът на книги, Маркъс Зюсак, класика, която е добре известна на повечето дами тук. Аз бях гледала само филма, но книгата, както в повечето случаи, определено го превъзхожда. Чете се на един дъх, или поне аз я преполових за отрицателно време.

Общи условия

Активация на акаунт