НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 607
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Бубанка, как можа да го кажеш т'ва за дъртозата?
 Laughing

# 31
Аз си признавам, че дъртозара я прочетох и забравих. Обаче сантиметрите и килограмите запомних!

# 32
аз не вярвах, че ще стигна до 62 кг, а под тях изобщо не съм допускала, че е възможно да падна без да умрЪ бавно и мъчително от глад  Laughing
реалистично бях заложила на 65 кг.
освен това съм с тежки и широки кости, което значи, че винаги съм тежала доста повече от жени с моят ръст и същия номер дрехи
не са и мускули, защото до сега не съм спортувала - последните 2 месеца ходя на йога и искам да имам мускули, а не увиснала кожа, за това прилежно хапвам с цел да не ги губя  Mr. Green

като чета в темите за менопаузата как момичетата влизат преди 40 г., аз се чувствам вече поодъртяла  Laughing

# 33
Седи тук, при нас- младите!

# 34
  • София
bubanka Екстра си!

Озовах се в непланирана почивка вече почти цяла седмица Grinning Пътуваме доста из България. Интересното е, че имам все още психологическа нужда от тесто и сладко. Все ми се дояждат такива неща. Позволих си да опитам няколко пъти, но после се чувствах ужасно. Увелича ли въглехидратите и ми става лошо. После инсулинът полудява, кръвната захар пада и става зле.

Едната сутрин закусвах яйца с бекон и салата, докато другите ядоха пържени филии и мекици. Доста добре ми дойде и бях сита до вечерта. Учудих се сама на себе си, че не се поддадох и се радвам за малките победи. Все по-ясно осъзнавам, че въглехидратите ми действат кофти. Сега си приемам и метформина и кантарът се размърда. Ще видим след почивката де, че е рано да се говори така Grinning

Предвид че се храним само навън, като цяло имам огромен напредък. Хапвам предимно режимни неща и се чувствам много добре. Само не удържах на прасковите, ама това са плодовете, които най-много обичам. Но скоро ще свършат, така че няма какво толкова да страдам Grinning

# 35
  • Варна
Ох,аз днес не можах пак да докарам калориите над 1000,вчера успях,а онзи ден пак-не.Днес си имам едва 662 кал.

Сутринта закусих (10часа)1 варено яйце,сирене 40 грама(малко по-голямо от кибритена кутия) и няколко маслини (около 50 грама) Огладнях чак към 16 часа и към 16:30 ядох две парчета пълнени тиквички с гъби и кайма и съвсееем малко ориз.(Оризът не съм го броила защото в цялото наготвено количество има половин чаша ориз(100грама)После като видях колко калории са към 18:30 изядох една салата домати,краставица и сирене.

# 36
Да благодаря и аз за новата тема. Чета ви с огромно удоволствие и за вдъхновение.

# 37
Аз след дълго четене,  лутане от диета на диета, реших да опитам този начин на хранене. Не смея дори да си поставя определена цел до определено време, каквото такова, но определено имам нужда от промяна.
В момента тежа 83 кг (бях 82, но след три седмици на 90дневната трупнах още едно кило към и без това здравата си фигура).  

Изключително трудно ми е да се ориентирам в съотношението М :П:В, а не мога да си изтегля нищо на телефона, все няма памет, изтрих всичко и пак "няма достатъчно памет"! Ще карам на напипване на почват, знам че не е ок, но нямам възможност. Или ще си търся готови менюта по дни и ще следвам тях. За утре съм си подготвила свински гърди и някаква свежа салата.

# 38
Благодаря за новата тема.   bouquet

Mother of PrincesS, добре дошла!
Искам да ти вдъхна кураж, аз също съм в началото, само от 2 седмици съм на режима, но много чета и слушам дискусии и съвети в ютюб, та откъм теория горе/долу съм ги нагодила нещата, а с практиката тепърва се боря  Grinning

Няма причина да не можеш да издържиш, защото за разлика от всички останали диети, в тази диета няма глад и няма такива: днес ще ядеш само картофи, утре ще ядеш само патладжани  Peace Храненето е много разнообразно и си ядеш каквото си искаш, само да е от позволените храни: зеленчуци, месо, риба, яйца, млечни (макар, че е хубаво специално те да са по-ограничени, т.е. да не са основата в храната), също така и ядки (но в ограничено количество).
Ядеш си по колкото и когато искаш. Гладна си - ядеш, не си гладна - не ядеш.
Претеглянето и сканирането на храната изобщо не е задължително, да ти кажа честно аз самата се убедих, че като минеш на този режим много трудно вдигаш калориите над препоръчаната дневна 'дажба'.

Най-важното е да оставиш настрани всички тестени и сладки храни и поне в началото да не нападаш плодовете. Процента с мазнини/протеини и аз още не мога да го напасна, но при всички случаи мазнините ми са винаги повече. Въглехидратите аз лично ги държа около 10 гр на ден, но за някои хора това е твърдо малко и приемат по 40/50гр. 

Няма нищо кой знае колко сложно, достатъчно е само въглехидрат да следиш, другото е ясно, че ще са протеини и мазнини. 
В първата седмица може да ти се стори малко скучно менюто, но с всеки следващ ден ще откриваш нови продукти, които да добавяш към храната си, а и в интернет е пълно с разнообразни кето-рецепти, които по нищо не отстъпват на въглехидратните храни!
Аз имам чувството, че светът е полудял по този тип хранене, изумих се просто колко материали има в интернет, форуми, фейсбук групи, а в ютюб е фрашкано с рецепти, но са на английски.

# 39
  • на Мелмак
Здравейте, да се запиша и аз при вас, все още чета за този режим, предполагам, че ще се напаснем с него.
Искам режим , който да е ок за мен, защото тази година навърших 40, метаболизма ми от 2-3г, не е същият.
Преди ядях колкото искам, от каквото искам и на моите 170 бях 47-50 кг.
След второто раждане, нещата се промениха и се задържах на 58-60 кг, беше ми добре .
От зимата обаче съм 64 кг, като сега един ден съм 64, на следващия 66, после пак 64. Ям еднакво. Даже и сега по-малко.
Правих изследвания на щитовидната жлеза и съм ок.
Днес ще ми е трети ден на този режим, има доста да се напасвам с него.
Не мога да си представя да готвя с мас.
Със зехтин , така или иначе го правя. Simple Smile
Кокосовото масло в кафето ли го слагате?
Може да имам и други въпроси, ще се старая да не досаждам Simple Smile
Надявам се, като се появявам в темата да се хваля ☺
Благодаря за темата!

# 40
  • София
Последните месеци се отклоних от режима и много искам отново да си оправя храненето.Естествено негативните последици от неспазването на режима се появиха-ужасно ПМС и неведовен цикъл,задържане на вода ,липса на енергия и за един месец качих 2 кг.

# 41
  • София
В кафето слагам краве масло (и щипка канела). Опитах с кокосово, ц, не е моето. Аз пък не мога да готвя със зехтин...Не ми харесва на вкус и в салата едва го преглъщам.
Привет на всички присъединили се! Пишете по-често!

# 42
Ооо, Ети, здрасти!
Аз слагам кокосово масло в кафето, защото е полезно да се приема. Иначе кафе+ масло ми е по- вкусно.
Не е нужно да се готви с мас- може и с масло, гхи. Аз като пека ребра си изцеждам мазнината от тавата и си я запазвам за готвене. Хем си е овкусена с подправки. За да се вдигнат мазнините може да се добави и маскарпоне в кафето.
Иначе за пореден път ще напиша(ако на някой му е важно), че нищо не меря. Нямам свалено приложение и т.н. Просто не ям забранени храни. Дори подминавам постовете с измерено дневно меню. Даже не съм си направила труда да прочета от хорски срам колко мазнини, има в едно варено яйце.

# 43
  • на Мелмак
Ооо, Мари Hug
Опитах кафе с масло , даже много ми хареса Simple Smile
Ще си взема и кокосово масло да го пробвам.
Това , което всъщност ме притеснява е , че в Четвъртък бях 64кг, в Петък 66, днес 65кг.
Това скачане на кг.
Меря се по едно и също време при едни и същи условия.
Ако не успея да регулирам с хранене кг, ще ходя за подробни изследвания.
Ще се радвам ако стигна до 58-60 , но да спре това +/- 2 кг за ден , защото е от около 2 месеца и си ме притеснява.

# 44
Може да е задържана вода.

Общи условия

Активация на акаунт